• BIST 9079.97
  • Altın 2325.231
  • Dolar 32.3294
  • Euro 34.9241
  • İzmir 16 °C

Sömestr Tatili Ne Size Ne de Çocuğunuza Eziyet Olmasın

Sömestr Tatili Ne Size Ne de Çocuğunuza Eziyet Olmasın
Karneler alındı ve beklenen tatil başladı. Karneler bazı çocukların ve ailelerin yüzlerini güldürse de bazılarının aldığı

Karneler alındı ve beklenen tatil başladı. Karneler bazı çocukların ve ailelerin yüzlerini güldürse de bazılarının aldığı başarısız notlar stres, kaygı ve üzüntüye yol açtı. Karne döneminin tüm çocuklar için sıkıntılı bir dönem olduğunu söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psikolog Hümeyra Şahin ailelerin sömestr tatilinde çocuklarına göstereceği bazı tutum ve davranışların çocuğun benlik gelişiminde olumsuz etkilere yol açabileceğine dikkat çekerek, ailelere keyifli ve sağlıklı bir sömestr tatili için önerilerde bulunuyor.

Sömestr tatilinin başlamasıyla çocuklar stresli ve uzun bir maratona bir süreliğine ara verdi. Peki bu tatil dönemi çocukların psikolojisini ve sağlıklı gelişimini nasıl etkiliyor? DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psk. Hümeyra Şahin sömestr dönemini çocuklarıyla verimli ve sağlıklı geçirmek isteyen ebeveynlere bazı önerilerde bulunuyor. Ebeveynlerin en sık tekrarladığı hataların başında başarısız not alan çocuklarına sözel şiddet uygulamak, ceza vermek ve diğer başarılı arkadaşları ve akranlarıyla kıyaslamak gibi davranışların geldiğini söyleyen DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psikolog Hümeyra Şahin, bu tutum ve davranışların çocukların benlik gelişimine zarar verebileceğini belirtiyor;

“Onlar zaten yeterince stres ve kaygı yaşarken, sizin vereceginiz tepki ile bu stress daha da artabilir ve çocuğunuzu olumsuz etkileyebilir. Oysa ki ona olan inancınızı gösterirseniz okulun ikinci yarısına daha çok motive olabilir. Bazı yaralar görünmezdir. Fiziksel yaralardan daha ciddi izler bırakır. Çocuğunuzun ruhunda ciddi yaralar açmayın.”

ÇOCUĞUNUZU OKULDA YENİ DÖNEME TATİLDEYKEN HAZIRLAYIN!

Ebeveynler elbette çocukları için her zaman en iyiyi ister ve bunun için çabalar. Ancak DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psikolog Hümeyra Şahin, çocukların düşünebilen, akıl yürütebilen ve düşündüklerini ifade edebilen bireyler olduklarına dikkat çekiyor ve istek, talep ve önerileri karşılıklı dile getirmenin ve açıkça konuşmanın hem çocuğun gelişimi hem de ebeveynin farketmeden yaptığı hataları anlaması açısından önemli olduğunu belirtiyor.

Peki, sömestr tatilinde ne yapmalı? İşte, DoktorTakvimi.com uzmanlarından Psikolog Hümeyra Şahin’in ebeveynlere önerileri:

Çocuğunuz stresli ve uzun bir maratondan çıktı. Ona rahatlamasi için fırsat verin ki, bahar dönemi için derslere daha ilgisiz ve eğlenceye aç bir ruha sahip olmasın.

Araya giren tatil dönemi nedeniyle uyku düzeni bozulan çocukların uyku problemleri, okul başlayınca da devam edebilir. Bu yüzden okul dönemi içerisinde hangi saatlerde uyuyorlarsa yine o saatte uyumalarına özen gösterin.

Ders çalışmalarını sağlamak için çocuğunuza yasaklar getirmeyin! TV, bilgisayar, telefon ve oyunlar için günde belirli saatler aralığında ona izin verin. Hem sizi hem de çocuğunuzu tatmin edebilecek programlar hazırlayın. Bunu birlikte yapın ki, çocuğunuz önemsendiğini ve onu dikkate aldığınızı farketsin.

Çocugunuz tatilde bir önceki dönemde öğrendiklerini unutabilir. Bu sebeple ögretmenleri "ev odevi" verir. Amaç, bilgilerin unutulmaması ve derslerin düzenli olarak tekrarlanması sağlanarak, bilgileri kalıcı hale getirmektir. Ancak, bunun için uzun saatler yerine kısa ve düzenli bir program uygulanırsa hem çocuğunuz sıkılmadan ders çalışır hem de onda izleniyorum hissini yaratarak "güven" hissinin oluşmasını sağlarsınız.

Tatil dönemi içerisinde ailece yapılan seyahatler, birlikte yapılan aktiviteler çocuğunuzun gelişimi ve ruh sağlığı açısından son derece önemlidir.

Tatil zamanında mental, fiziksel ve zihinsel olarak dinlenmek ve yenilenmek; yeni bir döneme daha enerjik ve zinde başIamak için gereklidir.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894