• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 23 °C

Sürdürülebilir İş Ve Yaşam İçin Teknoloji

Sürdürülebilir İş Ve Yaşam İçin Teknoloji
Xerox, sağlıktan ulaşım sektörüne farklı teknolojik çözümleri ile toplumsal yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor.
SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞ VE YAŞAM İÇİN TEKNOLOJİ

Xerox, sağlıktan ulaşım sektörüne farklı teknolojik çözümleri ile toplumsal yaşamı kolaylaştırmaya devam ediyor. Xerox, 2016 yılı itibarı ile enerji tüketimini yüzde 12, emisyon oranlarını yüzde 20 oranında düşürdü; 2500 STK’ya maddi destekte bulundu.

Teknoloji ve iş süreç yönetimi alanında dünyanın lider şirketlerinden Xerox, daha iyi bir çalışma ortamı, sosyal yaşam, sürdürülebilir bir çevre ve üretim sistemi yaratabilmek için bağımsız kuruluşların denetiminde kendisine hedefler koyuyor, duyarlı bir çalışma ve üretim şekline şirket hedeflerinden ödün vermeden de ulaşılabileceğini gösteriyor. Xerox’un 2006 yılından itibaren her yıl düzenli olarak açıkladığı Küresel Vatandaşlık Raporu, kurumun yönetim ve çalışan değerlerini, çevre politikalarını, inovasyon çalışmalarını, sürdürülebilir iş yaklaşımlarını ve sosyal sorumluluklarını ortaya koyuyor. Xerox’un 2016 yılı Küresel Vatandaşlık Raporu’nda öne çıkan konu başlıkları ve alınan sonuçlar:

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ HER ŞEYİN ÖNÜNDE

Xerox, geliştirdiği inovatif teknolojileri müşterilerinin ihtiyaç ve beklentilerini esas alarak geliştiriyor. Küresel Vatandaşlık Raporu’nda, faaliyet gösterdiği her ülkede aynı kalitede hizmet verdiğini ve müşteri memnuniyetini esas aldığını belirtiyor.

EN İYİ 100 KURUMSAL VATANDAŞTAN BİRİ

Xerox, Kurumsal Sorumluluk Dergisi tarafından “En İyi 100 Kurumsal Vatandaş” listesinde gösterildi. Xerox ayrıca Dow Jones’un 2016 yılı Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan birkaç şirketten biri oldu.

2500 STK’YA MADDİ DESTEK

2500’den fazla sivil toplum kuruluşu, lise ve üniversite Xerox Foundation’dan bağış, hediye ve toplumsal katılım faaliyetini içeren finansal yardım aldı.

DOĞAYA KARŞI DUYARLI

Xerox dünya çapındaki tesislerinde enerji tüketimini yüzde 12, emisyon oranlarını ise yüzde 20 oranında düşürdü. Bu da yaklaşık 65.000 ton karbondioksit eşdeğerine denk geliyor.  

TRAFİKTEN SAĞLIĞA TEKNOLOJİLERİ İLE YAŞAMIN İÇİNDE

Xerox ve ABD Florida Eyaleti Ulaştırma Departmanı, kullanıma sunmaya hazırlandıkları araç otoban gişe geçiş sistemi ile operasyon verimliliğini, Florida halkının ve ziyaretçilerin memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Xerox’un buna benzer olarak kent içi toplu taşıma sistemlerinde bilet, jeton, kart gibi sistemlerin yerine kişisel mobil cihazların kullanılmasını sağlayan Xerox Seamless çözümü; ABD’de kullanılan “Car Pooling” (Araçta taşınan yolcu sayısına göre ücretlendirme) sisteminin doğru işlemesini, hatalı geçişlerin cezalandırılmasını sağlayan kızıl ötesi takip sistemi; biletleme sistemleri üzerinden toplu taşıma araçlarının trafik akışını, insanların bu araçları kullanım biçimlerini ve kullanım yoğunluğunu saptayan şehir gösterge panelleri; sürücülere gidilen güzergahtaki boş park alanları, ücretler, zamanlama ve alternatif otopark bilgileri hakkında bilgi veren Xerox Merge sistemi ve Xerox Merge çözümünün Los Angeles için uyarlanmış hali denebilecek Xerox LA ParkExpress sistemi gibi teknoloji çözümleri,
Xerox’un toplumsal yaşamı kolaylaştırmaya yönelik çözümlerinden bazıları.

HER IRK RENK VE AZINLIĞIN EŞİTLİĞİ

Xerox’un Amerika operasyonlarında çalışanların yüzde 60’ı kadın. Kadınlar yönetici kadrolarının yüzde 32’sini oluşturuyor. Azınlıklar ise çalışanların yüzde 48’ini oluşturuyor ve bu kişilerin yüzde 15’i yönetici pozisyonunda bulunuyor.

Xerox CEO’su Ursula Burns; Küresel Vatandaşlık Raporu ile ilgili yaptığı değerlendirmede “Sosyal sorumluluk Xerox’un en önemli değeri olarak kalmaya devam edecek. 50 yıldan fazla bir süredir, Xerox’un küresel vatandaşlık öncelikleri dünyaya olumlu etkide bulunmaya devam ediyor. Bütünlük, inovasyon, sürdürülebilirlik ve toplumsal faydayı içeren kurumsal değer ve kültürümüzü korumaya, yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Xerox’un yönetilen baskı hizmetleri ve doküman teknolojileri alanındaki çalışmaları da şirketlerin baskı giderlerini düşürmesinin yanı sıra karbon ayak izini azaltarak doğaya ve toplumsal sürekliliğe fayda sağlıyor. Xerox CompleteView Pro gibi yazılım çözümleri ile de baskı kullanım ve maliyetlerini analiz ederek şirketlerin sarf malzeme miktarları ile güç tüketimleri ve karbondioksit emisyon oranlarını azaltmalarına yardım ediyor. Xerox’un EA (Emulsion Aggregation) toneri her baskı sürecinde yüzde 30-35 oranlarında tasarruf elde edilmesini sağlıyor./Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894