• BIST 9149.89
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Tahir Şahin Aziz Kocaoğlu'ndan Destek İstedi..!

Tahir Şahin Aziz Kocaoğlu'ndan  Destek İstedi..!
TARIMSAL KALKINMAYI HEDEFLEYEN BAŞKAN ŞAHİN, BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN DESTEK İSTEDİ..!

Nüfusunun %75’i tarım ve hayvancılıkla uğraşan Menemen’de tarımsal kalkınmayı hedefleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; ev sahipliği yaptığı Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ilçesinin kaderini değiştirecek bir destek istedi. Menemen Ovası’nda damlama sulama sistemine geçilmesini talep eden Başkan Şahin’e Menemenli üreticiler alkışlarıyla destek verdi.

Menemen Belediyesi'nin kendi öz kaynaklarıyla yapımını tamamlayıp, İzmir'in ilk doğal göl parkı olarak hizmete açtığı Gölpark Menemen içerisindeki fuar alanında gerçekleştirilen Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı, binlerce üretici ve sektör temsilcilerinin katıldığı törenle hizmete açıldı.
           
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in ev sahipliği yaptığı açılış törenine; İzmir Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, Hayvancılık Kooperatifi Merkez Birliği (HAYKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, İzmir Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı İbrahim Erdallı, Manisa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve Muhtarlar da katıldı.
           
 Başkan ŞAHİN; “Biz bu kentin ne kadar çok büyüdüğünün farkındayız”
12-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarın açılış töreni, Menemen Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Hızlı gelişimi ile dikkat çeken Menemen’de rutin Belediyecilik hizmetlerinin yanında, sosyal ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak projeler de geliştirdiklerini ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Biz bu kentin ne kadar çok büyüdüğünün farkındayız. 2015 ve 2016 TÜİK verilerine baktığınızda, İzmir ve Ege 1,1 büyüyor. Menemen ise 5,59 büyüyor. Yani İzmir büyüdüğü nüfusunun %18’ini bu güzel şirin ilçemizden alıyor. İzmir’in kuzeyine doğru baktığımızda,  inanılmaz bir büyümeyi hep birlikte görmekteyiz. İzmir artık kapanmış, ben açılacağım diyor. Kuzeye, Menemen’e doğru açılacağım diyor. O zaman biz de bu ilçeyi İzmir ile güzel birleştirmeliyiz” diye konuştu.
 
170 dönülük Gölpark Menemen’i 10 ay gibi kısa bir sürede, yaklaşık 10 milyon TL’lik düşük bir bütçeyle hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Tahir Şahin, Türkiye’nin ilk Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni de Menemen’e kazandırdıklarını hatırlattı. Menemen’i geleceğe hazırlamak adına yeni projeler peşinde olduklarını açıklayan Başkan Tahir Şahin; “Bizim işimiz Menemen, gücümüz Menemen. Biz Menemen olarak sporda da varız. Yer sorununu çözebilirsem, Türkiye’nin en büyük spor köyünü kuracağız. Dün İnadına Tiyatro Festivalimizin 9.’sunu gerçekleştirdik. Hababam Sınıfı şimdi aramızda. Bugün burada Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ndayız” diye konuştu. 
 
Başkan ŞAHİN; “Tarım ve Hayvancılık desteklenmeli..!”
Menemen’in tarımsal potansiyelinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Tahir Şahin, “Tarım ve hayvancılıkta mutlaka Menemen gelişmeli, geliştirilmeli. Sadece İlçe Belediyesi olarak bizim üzerimize düşenlerle tarım ve hayvancılığı geliştiremeyiz. Hükümetler de tarım ve hayvancılığa çok büyük destekler vermek zorundadır. Benim köylüm seneye ne dikeceğini bilmiyor. Böyle bir tarım politikasını reddediyoruz. Hükümetler, benim çiftçimin 1 yıl sonra, 3 yıl sonra, 5 yıl sonra ne dikeceğini gösterebilmeli. Böyle katkı koyabilmeli” dedi.
 

Başkan KOCAOĞLU’ndan destek istedi..!
Gediz Nehri’nin taşıdığı alüvyonlarla mümbitleşen Menemen Ovası’nda vahşi sulama yerine damlama sulama sitemine geçilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Tahir Şahin, “Bu fuar açılışı münasebetiyle İzmir Büyükşehir Belediyemizden bir ricam var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de Tarım Daire Başkanlığı’nı kuran ilk Belediyemiz. Çok da büyük hizmetler veriyor ova yollarına. Ancak yapılacak en önemli katkı nedir biliyor musunuz? Su çok önemli. Suyu bir salıyoruz, alabildiğine suyu ziyan ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi 5 yıllık bir plan dahilinde Menderes ve Gediz Havzası’nda bunu damlama suyuna çevirebilir. Yapılamayacak bir şey değildir. Damlama suyu ile işlenen toprakta 1 dönümde 1 ton varsa, biliniz ki 1,3 ton ürün alacaksınız. Köylüye, çiftçiye, tarıma destek vereceksek, böyle reel projelerle destek vermek zorundayız” dedi. Konuşmasını, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Köylü Milletin Efendisidir” sözü ile bitiren Başkan ŞAHİN; köylüye, çiftçiye desteklerinin süreceğini söyledi.
           
 SUSAM; “Menemen İzmir’in göz bebeği”
  Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam törende yaptığı konuşmada; “Biz Ege olarak 10 Ege ilinin ortak gelişim noktalarından birisini tarım ve hayvancılık olarak seçtik. Çünkü en çok hayvan nüfusu burada var. Tarımın en güçlü olduğu yer. Tarımsal ihracatın, tarımsal arazilerin en güçlü olduğu yer Ege Bölgesi ve bu bölgeler. Biz tarımı, köylüyü, hayvancılığı bir yük olarak görmüyoruz. Tam tersine güç olarak görüyoruz. Burada yapılacak tarımsal ihracatın ve tarımın gelişmesi için bu fuarlar önemli” dedi.

Yeni teknolojilerin, yeni ürünlerin, yeni bilgilerin, yeni ilişkilerin adresi olacak Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’nın gelecek yıl daha da geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Susam; “İnşallah seneye bu fuar alanının bütün holleri dolduğu gibi, fuarın her noktası artık bu fuara yetmez hale gelmeli. Tahir Başkanımıza yeni alanlar yaratması için ricada bulunmalıyız. Türkiye’nin her noktasından tarım ve hayvancılıkla ilgili fuar takip etmek isteyen insanlar Menemen’e gelmeli. Çünkü artık Menemen İzmir’in göz bebeği, Kuzey’in yıldızı ve daha da ileriye gideceğine inanıyorum” dedi.
 
ERTÜRK; “Bu tip fuarları geliştirmemiz lazım” 
 Hayvancılık Kooperatifi Merkez Birliği (HAYKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk ise törende şunları söyledi; “Üretilen ekipmanları çiftçilerimiz ancak bu tip fuarlarda görüyor ve daha sağlıklı, daha ekonomik şartlarda üretme fırsatı buluyor. Bu tip fuarları geliştirmemiz lazım.  Belki bizim petrolümüz, doğalgazımız yok ama bu üreten insanlarımız sayesinde çok güzel tarım ürünlerimiz var.”

KARAGÖL; “Menemen çiftçisi bu fuarı hak ediyor..!”
220 bin dönüm verimli tarım alanına sahip Menemen’de iyi tarım yapıldığını söyleyen Menemen Ziraat Odası Başkanı Metin Karagöl, “İzmir bir yandan sıkıştırırken, Aliağa sanayisi bir yandan sıkıştırırken, bu arada kalmış yerde Gediz’imiz kirlenirken, havamız, suyumuz kirlenirken hala daha üretmeye çalışan sevgili arkadaşlarım, gerçekten güzel ürünler yetiştiriyoruz. Benim çiftçi arkadaşlarım bunu hak ediyordu ve kazandı, Menemen’de güzel bir fuar yapıyoruz. Çok mutluyum” diye konuştu.  
           

Tarım, hayvancılık, süt ve et teknolojilerinde makine teçhizat üreten sanayiciler ile üreticileri bir araya getiren fuar süresince renkli etkinliklere de yer verileceğini açıklayan Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi; En Güzel Kuzu, En Güzel Dana, Çoban Köpeği, Menemen Yemeği ve Ispanaklı Börek Yarışması gibi ödüllü yarışmalar ile Koç Takası, Açık Artırma ile Düve Satışı, Köy Pazarı gibi etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.
 
Menemen Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterileriyle renklenen açılış töreni,  açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesi ile sona erdi. Ziyaretçiler, 5600 m2’lik kapalı fuar alanında açılan stantları ilgiyle gezdi. Fuar alanı dışına kurulan Köy Pazarı da katılımcılardan yoğun ilgi gördü. 

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894