• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İzmir 15 °C

TAHİR ŞAHİN; Bu ceza bize ödüldür

TAHİR ŞAHİN; Bu ceza bize ödüldür
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /Menemen İsmet İnönü Mahallesi’nde yerine yenisi yapılacak olan Kazım Karabekir Camii’nin temelini atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Biz hizmetlerimizi yaparken birilerine yaranmak için değil, insan

BAŞKAN ŞAHİN MENEMEN’DEYENİ CAMİİ TEMELİ ATTI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ /Menemen İsmet İnönü Mahallesi’nde yerine yenisi yapılacak olan Kazım Karabekir Camii’nin temelini atan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Biz hizmetlerimizi yaparken birilerine yaranmak için değil, insanımızı sevdiğimiz için yapmışızdır” dedi.  

1975 yılından bugüne kadar hizmet veren ve ihtiyaca cevap veremediği için Menemen Belediyesi ve Kazım Karabekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği işbirliğinde yenilenen Kazım Karabekir Camii’nin temel atma töreni; Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hilmi Kurtoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütleri Yöneticileri, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar, Gaziler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Başkan ŞAHİN; “İnsanımızı Sevdiğimiz İçin Hizmet Ediyoruz”

Camiilerin bakımı ve temizliğini görev edinmekle kalmayıp, Menemen’in ihtiyaç duyulan her bölgesinde yeni camiiler kurulmasına destek veren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin törende yaptığı konuşmada; “1999’dan buyana iyi hizmetler verdiğimizi düşünüyoruz. Vatandaşımız da bunu böyle takdir etmiş. Biz hizmetlerimizi yaparken birilerine yaranmak için değil, insanımızı sevdiğimiz için, görevimizin sorumluluğu gereği yapmışızdır. Biz yaratılanı, yaratandan ötürü seviyoruz” dedi.

Menemen’de minaresiz cami kalmadı!

Şafak Camii’ni güzel bir görünüme kavuşturmak için  geçmiş dönemdeki Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte risk aldığını hatırlatan Başkan Şahin, Bahçeli Evler Camii’ndeki Kur’an Kursu’nun kaba inşaatını gerçekleştirdiklerini, Menemen’de minaresiz camii bırakmamak adına Günerli Camii’ne minare kazandırdıklarını, Bozalan Köyü Camii’ne minare kazandırma çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

2 bin kadar vatandaşımızın yaşadığı Ulukop’ta Menemen Belediyesi tarafından 20  gün önce yeni bir cami inşaatına başlandığını da açıklayan Başkan Şahin; “Allah kısmet ederse, temelinden kubbesine kadar bu camiimizi de bitirecek ve Ulukentli hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

ŞAHİN; “Bu ceza bize ödüldür”

İlçe merkezindeki cenazelerin kalktığı Mahkeme Camii’nde yapacakları düzenleme için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na gittiklerinde, 2 yıl sonuç alamadıklarını ifade eden Başkan Şahin, “İki yılın sonunda korkusuzca kazmayı vurduk ve bugünkü o güzelliği yaşattık. Sonrasında ne yazık ki birileri şikayet etti ve mahkeme sonucunda 6 ay ceza aldık. O 6 aylık ceza, bizim inancımıza olan ceza değil, ödüldür. Bir kez daha olsa, bir kez daha yaparım” dedi.

37 yıl sonra yenisi yapılacak

Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan törende konuşan ve 22 yıldır  Kazım Karabekir Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanlığı’nı yürüten Abdülbaki Gülbakan şunları söyledi; “1975 yılında 150 m2 alanda inşa edilen Camiimiz, mahalle nüfusumuz artınca yeterli gelmedi. Dernek yönetimi ve mahalle sakinleri olarak Belediye Başkanımızı ziyaret ettik ve bizlere ne gerekiyorsa yapacağına dair söz verdi. Eski binamızın yıkımını gerçekleştiren, yeni binamızın projesini ve su basmanına kadar temelini üstlenen, zemin kat kolonlarını da atan Belediye Başkanımız Tahir Şahin’e teşekkür ediyor, sayın Kaymakamımız ve işadamlarımızın da desteklerini bekliyoruz” dedi.

Modern Bir Camii İnşa Ediliyor

Dernek Başkan Yardımcısı Seyfettin Erben ise modern bir camii inşaatı gerçekleştirildiğini söyleyerek; içerisinde Kur’an kursu, taziye evi, yemekhane, mutfak, morg, gasilhane, dernek odası, kütüphane bulunan, çift minare ve şerefeli, asansörlü, altında iki dükkan olan yeni Camii’nin en kısa zamanda bitirilmesi için hayırseverleri göreve çağırdı.  

Başkan Şahin’e şiirli teşekkür

İsmet İnönü Mahalle Muhtarı Ömer Leke ise konuşmasında, verdiği sözün arkasında durarak Camii inşaatına önemli katkılarda bulunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e şöyle seslendi; “İnsan o ki; dünyada bıraka bir eser. Bırakmayanın yerinde yeller eser. İnsanda güzel olan yüzdür. Yüzde güzel olan gözdür. İnsanı insan yapan, ağzından çıkan sözdür. Sayın Başkanım Tahir Şahin ve emeği geçen herkese teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

Camiler sadece ibadethane değildir..!

Menemen’deki 69 Camii’den birisi olan Kazım Karabekir Camii’in temel atma töreninde konuşan İlçe Müftüsü İsa Solmaz; “Camilerin yapımı, yaşatılması, müminlerin boynunun borcudur” dedi. Kuş yuvası gibi yapılan mekanlara cami denilemeyeceğini, en küçük camiinin 2,5 dönüm alanda kurulması gerektiğini ifade eden Solmaz; camiilerin sadece namaz kılınan mekanlar olmadığını,  içerisinde insanları rahatlatan kütüphane, çay ocağı gibi mekanlar olması gerektiğini söyleyerek; “İslamda hayat cami merkezlidir. Önce cami yapılır, ondan sonra yerleşim merkezleri onun etrafında kümeleşir. Dolayısıyla biz aslımıza dönerek, eğitim yuvalarını camilerin etrafında bulundurma mecburiyetindeyiz. Gençlerimizi, yetişkinlerimizi bu caminin etrafında konuçlandırmalı, onlara yer vermeliyiz. Ailenin her bireyi camiye geldiği zaman kendisini eğlendirecek, vakit geçirecek, bilgilendirecek bir mekana sahip olma mecburiyetindedir” dedi.

Menemen Kaymakamı Mustafa Gürsal ise konuşmasında, “Temeli atılan Camiimizin, sadece insanlarımızın aibadetini yapıp ayrıldığı değil, bir araya gelerek dertleştiği, konuştuğu, taziyesini kabul ettiği, Kur’an öğrendiği  mekan olması sevindirici bir gelişme. Özellikle Dernek Başkan ve Yöneticilerimize, Belediyemize ve bundan sonra katkı koyacak hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Mübarek Cuma gününde bu hayırlı hizmetin üllkemize, Menemen’imize, İnönü Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Menemen Müftüsü İsa Solmaz’ın duaları eşliğinde kurban kesilmesi ve protokol tarafından Camii temeline ilk harcın atılması ile tören sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894