• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Tanrıkulu Başbakan'a Sordu

Tanrıkulu Başbakan'a Sordu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; Başbakan Erdoğan’ın, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışanlara vermiş olduğu kadroya geçirme sö

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TANRIKULU; “BAŞBAKAN, SÖZLEŞMELİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTMALIDIR”

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ /  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; Başbakan Erdoğan"ın, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesi Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışanlara vermiş olduğu kadroya geçirme sözünü tutmasını istedi.

SÖZLEŞMELİLERİN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR
TBMM"de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu konu hakkında; “12 Haziran 2011 seçimleri öncesi öğretmen adaylarımıza 'Ağustos ayında 55 bin kadrolu öğretmen ataması yapacağız" sözü verilmesine rağmen bu söz gerçekleştirilmemiş, binlerce öğretmen adayımız halen mağduriyet içerisindedir. Diğer yandan yine, 12 Haziran 2011 seçimleri öncesinde Başbakan tarafından "tüm sözleşmeli çalışanlar kadroya alınacaktır" sözü verilmesine rağmen, özellikle mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli çalışanlar, mağdur bir şekilde bu verilen söze istinaden kadroya atanmayı beklemektedir.” Dedi.

SÖZLEŞMELİ ÇALIŞANLAR KENDİLERİNİ KANDIRILMIŞ HİSSEDİYOR
İzmir Milletvekili Tanrıkulu, “04 Haziran 2011 tarihinde çıkarılan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kapsamına Belediye, Özel İdare ve Birliklerden oluşan Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel alınmamış ve bunun gerekçesi açıklanmamıştır. Oysa bu çalışanlarımız seçimler öncesi kadro sözü verilerek umutlandırılmış ve halen bu umutlu bekleyişleri sürmektedir. Gerek söz verildiği halde atanamayan öğretmen adaylarımız, gerekse mahalli idarelerde sözleşmeli olarak çalışan vatandaşlarımız kendilerini kandırılmış hissetmekte ve bunun sorumlusu olarak da hükümeti göstermektedirler.” Dedi.

3 KASIMDAN ÖNCE KHK İLE SORUN ÇÖZÜLMELİ
Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmelilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, “Bu toplumsal mağduriyet, Hükümetin TBMM"den almış olduğu ve süresi 03 Kasım 2011 tarihinde sona erecek olan "Kanun Hükmünde Kararname çıkarma" yetkisi ile gidermelidir.” Dedi.
TBMM"de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"nın yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, önergede şu sorulara yer verdi;
1-) 04 Haziran 2011 tarihinde çıkarılan 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamına Belediye, Özel İdare ve Birliklerden oluşan Mahalli İdarelerde sözleşmeli olarak çalışan personel neden alınmamıştır?
2-) Kaç sözleşmeli personel bu Kararname kapsamı dışında tutulmuştur?
3-) Bu Kararname dışında kalan özellikle Mahalli İdarelerde çalışan sözleşmeli personel ne zaman kadroya geçirilecektir?
4-) Hükümetinizin TBMM"den almış olduğu "Kanun Hükmünde Kararname çıkarma" yetkisinin süresi 03 Kasım 2011 tarihinde sona erecektir. TBMM"den alınan bu yetkinin süresi dolmadan bugüne kadar kadroya atanamayan sözleşmeli çalışanlarımıza kadro vermeyi düşünüyor musunuz?
5-) Özellikle seçim öncesi verilen bu tip sözlerin, seçim sonrası yerine getirilmemesini ne şekilde açıklıyorsunuz? 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894