• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İzmir 21 °C

Tanrıkulu, Hükümeti Sözünde Durmamakla Suçladı

Tanrıkulu, Hükümeti Sözünde Durmamakla Suçladı
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; AK Parti hükümetini 1 Kasım öncesinde verdiği sözlerin
MHP’Lİ TANRIKULU, HÜKÜMETİ SÖZÜNDE DURMAMAKLA SUÇLADI 
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; AK Parti hükümetini 1 Kasım öncesinde verdiği sözlerini yerine getirmemekle suçladı.1 Kasım seçimlerinin üzerinden 60 gün geçtiğini hatırlatarak,  iktidarın vatandaşa verdiği sözleri yerine getirmede ağırdan aldığını öne süren MHP’li Tanrıkulu, “Seçim öncesi vaat edilen istikrarın yerini istikrarsızlık, huzurun yerini bunalım, güvenin yerini güvensizlik almıştır” dedi. 
 
İDDİA EDİLEN 2023 HEDEFLERİNDEN KOŞARAK UZAKLAŞAN BİR YAPI… 
Ülkenin ekonomisi hakkında karanlık bir tablo çizen Ahmet Kenan Tanrıkulu, Türkiye'nin 8 yıldır orta gelir tuzağına saplanıp kaldığını,  ülkede kişi başına millî gelirin 9 bin dolar civarlarına düştüğünü, istikrarlı bir ekonomik büyümenin yakalanamadığını,  ihracatın gerilediğini, yüksek işsizliğin düşürülemediğini, hedeflenen enflasyon oranlarının yıllardır tutturulamadığını, sıcak para bağımlılığından vazgeçilemediğini, kamu+özel yüksek borç oranlarına sahip kırılgan bir ülke konumuna gelindiğini ve iddia edilen 2023 hedeflerinden koşarak uzaklaşan bir yapıya dönüştürüldüğünü söyledi. 
 
ÇEVREMİZDE DOST DİYEBİLECEĞİMİZ BİR KOMŞU ÜLKE KALMADI
2015 yılının da Türkiye için  çok karamsar bir yıl olduğunu belirten MHP’li Tanrıkulu, şöyle konuştu: “AKP iktidarlarının 13 yıldır her alandaki başarısız politikaları neticesinde; çevremizde dost diyebileceğimiz bir komşu ülke kalmamıştır. AB’nin Suriyeli mültecilerin ülkelerine gelmemeleri için vereceği 3 milyar Euro ile avunan, Rusya uçağını düşürdükten sonra ‘Rus uçağı olduğunu bilseydik, farklı davranırdık’ noktasına gelen bir ülke görünümündeyiz” 
 
SAHTE MİLLİYETÇİLİK POLİTİKASI YÜRÜTÜYORLAR 
AK Parti iktidarın çözüm süreci politikasını eleştiren MHP’li Tanrıkulu,  sözlerine şöyle devam etti: “Teröristlerle yürütülen ve adına AKP’ce çözüm süreci denen politikalar sonucunda yüzlerce şehit verilirken, ülke içinde başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerimiz olmak üzere can güvenliği kalmamış, artık özerk yönetim talepleri ayyuka çıkmıştır. Toplumun huzursuzluğu had safhadayken, AKP’nin aklı fikri başkanlık sistemi olmuş ve bu uğurda her türlü algı çalışmasını var gücüyle yürütmektedir. Başkanlık sistemi için bahar aylarında baskın referandum, o da olmazsa erken seçim yapmak adına sahte milliyetçilik politikası yürütmektedirler”  
 
2016 YILININ SIKINTILI GEÇECEĞİNİ BUGÜNDEN DUYURUYORLAR 
Tasvir ettiği kaos ortamının 2016 yılında da devam edeceğini  öngören MHP’li Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin lâyık olduğu huzurlu ve güvenli günler hayal ve umutta kalacaktır. Bu yüzdendir ki; Bakanlar Kurulu üyeleri 2016 yılının sıkıntılı geçeceğini bugünlerden duyurmakta, sözüm ona milletimizi bu duruma hazırladıklarını zannetmektedirler” 
 
MHP 22 KANUN TEKLİFİNİ VE 120 SORU ÖNERGESİNİ  TBMM’YE SUNDU 
Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim meydanlarında vaat ettiği düzenlemeleri TBMM Başkanlığı’na sunduklarını ve konunun takipçisi olacaklarının bilgisini veren MHP’li Tanrıkulu, şunları söyledi:“İzmir Milletvekili olarak; muhtarlarımızın özlük ve malî haklarının iyileştirilmesi, şehit ve gazi ile yakınlarına en üst seviyede sosyal ve malî haklar sağlanması, engelli vatandaşlarımızın desteklenmesi ve istihdam edilmesi, gazilerin gelirleri arasındaki eşitsizliğin kaldırılması, İzmir’e sağlık alanında ihtisaslaşmış yeni bir üniversite kurulması, terörden doğan mağduriyetlerin giderilmesi, elektrik faturalarından kayıp-kaçak bedelinin kaldırılması, balıkçılarımızın sorunlarının giderilmesi, taşımacılık işi ile uğraşan şoför esnafımızın giderlerinin düşürülmesi, çiftçilerimize gerçek anlamda mazot desteği verilmesi, esnaf ve sanatkârımızın AVM’lere ezdirilmemesi ve bunun gibi yıllardır çözüm bekleyen konularda 22 Kanun Teklifini, ülkemizin güncel sorunlarına yönelik 120 Soru Önergesini, başta çiftçilerimiz, köylülerimiz, esnaf ve sanatkârlarımız ile sanayicilerimiz olmak üzere sorunların yaşandığı her alanın araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla 15 Araştırma Önergesini TBMM Başkanlığı’na sunmuş bulunmaktayım. Şimdi sıra milletimize verilen vaatlerdeki samimiyete gelmiştir. AKP ya bu çalışmalarımıza TBMM gündemine gelmesi için destek verecek, ya da her zaman olduğu gibi çeşitli bahaneler üretip bunların hayata geçmesinin önüne geçecektir.” 
 
ÜLKEMİZİN GÜZEL GELECEĞİ İÇİN MHP HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRDIR
Türkiye'nin ihtiyacı olan reformları siyasî bedel ödemekten korkanların halen hayata geçiremediğini sözlerine ekleyen MHP’li Tanrıkulu,  “Mini harcama paketlerini reform olarak milletimize yutturmaya çalışıyorlar. Milletimizin yapısal reform adı altında açıklanan, içi boş paketlere artık inancı kalmamıştır. Çünkü biz yapısal reform dediğimizde; bir sistemin daha verimli çalışabilmesi ve şoklara karşı daha dayanıklı hale getirilebilmesi için, o sistemin yeniden yapılandırılmasını ifade etmekteyiz. Tıpkı Seçim Beyannamemiz’de milletimize vaat ettiğimiz yapısal reformlar(ekonomide üretimin artırılması ve ithalat bağımlılığının azaltılması, yurt içi tasarrufların ve yatırımların artırılması, vergi reformu, harcama reformu, gelirin adil bölüşümü ve yoksullukla mücadele, tarım ve hayvancılık, işgücü piyasası ve çalışma hayatı reformu)gibi. Yapısal reform adına yapılacaklar bellidir, yeter ki sağlam ve samimi irade gösterilebilsin. Bu konuda ülkemizin güzel geleceği için Milliyetçi Hareket Partisi her türlü desteği vermeye hazırdır” diyerek, 2016 yılının da kayıp bir yıl olmaması için, vatandaşlara güzel, sağlıklı, huzurlu ve güvenli günler yaşatabilmek adına Milliyetçi Hareket Partisi’nin mücadelesini sürdüreceğini söyledi. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894