• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İzmir 21 °C

Tanrıkulu Patatesi Sordu

Tanrıkulu Patatesi Sordu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Ödemiş yöresinde patates tarımı ile uğraşan çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı. MHP’li Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı T
MHP'Lİ TANRIKULU, ÖDEMİŞ PATATESİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
Hasan Eser / Ege Hakimiyet Gazetesi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir’in Ödemiş yöresinde patates tarımı ile uğraşan çiftçilerin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.
MHP’li Tanrıkulu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Tanrıkulu, önergesine ilişkin yaptığı açıklamada; “AKP hükümetleri tarafından 10 yıldır yürütülen başarısız ve plansız tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden perişan duruma düşen çiftçimiz yok olma eşiğine getirilmiştir” dedi.
 “Gün Bayram öncesi çiftçimize destek olma günüdür. TBMM’de vermiş olduğum yazılı soru önergelerim ile Bayram öncesi Ödemişli çiftçilerimize müjdeli haberler vermek isterdim ancak bu önergelerime henüz cevap dahi verilmemiştir” diyerek Hükümetin sorunlara karşı duyarsız kaldığını iddia eden Tanrıkulu, şöyle konuştu:  “Ödemişli çiftçilerimizin borcu çok. Ürünlerinin çoğu tarlada kaldı. Bazı çiftçilerimiz patateslerini hayvanlarına yedirdiklerini ifade ediyorlar. Ürünü tarlada kalan çiftçimizden akaryakıtçı, gübre bayileri alacaklarını tahsil etmek istiyor. Bankalar bir taraftan kredi borçlarını tahsil etmek için kapılarını çalmış. Bu insanlarımız ürününü satamadı veya yok fiyatına sattı, bu borçları nasıl ödeyecek? Kilosu 5 kuruş olan 1 kilogram patatesin tarladan kamyona çıkmasının maliyeti bugün 80 kuruş. Ürettiği patatesi 100 kuruşa satamayan çiftçimizin, bir sonraki ürününü ekmesi ve yetiştirmesi için gerekli su ihtiyacı bile ellerinden alınmış durumda. Ödemiş’te birçok çiftçimizin sulama pompalarının elektrik sayaçları borçlarından dolayı sökülmüş durumdadır. Ödemişli çiftçimizi bu kadar çaresiz ve sahipsiz durumda bırakan AKP’li yöneticileri kınıyorum,Ödemişli çiftçilerimizin çaresizliğine seyirci kalanlar muhakkak seçim sandığında gerekli cevabı yine çiftçilerimizden alacaklardır.”
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894