• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C

Tansu Kaya Erzurumlular ile buluştu

Tansu Kaya Erzurumlular ile buluştu
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, İzmir’de yaşayan Erzurumlularla bir araya geldi.İzmir’de faaliyet gösteren hemşeri dernekleri tarafından Foça’nın Kozbeyli köyünde düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan AK Partili Tansu Kaya, Erzurumlu olmam
TANSU KAYA ERZURUMLULAR İLE KAHVALTIDA BULUŞTU
 
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Tansu Kaya, İzmir’de yaşayan Erzurumlularla bir araya geldi.İzmir’de faaliyet gösteren hemşeri dernekleri tarafından Foça’nın Kozbeyli köyünde düzenlenen kahvaltı etkinliğine katılan AK Partili Tansu Kaya, Erzurumlu olmamasına rağmen böyle bir etkinliğe davet edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi. 
 
 
‘EFSANE BAŞKAN’ SLOGANI İLE KARŞILANDI
Kahvaltı etkinliğine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Nükhet Hotar ve yine Partisinin İzmir Milletvekili Adayı Bilal Kırkpınar ile birlikte katılan Tansu Kaya, burada  ‘Efsane başkanımız hoş geldin’  şeklinde sloganlar ile karşılandı.
 
Aliağa Eski Belediye Başkanı Tansu Kaya’nın İzmir’in gelmiş geçmiş en başarılı belediye başkanlarından biri olduğunu belirten Erzurumlular,  ‘efsane başkanımız’ diye hitap ettikleri Tansu Kaya’yı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.
 
Samimi ve sıcak bir ortamda geçen kahvaltı etkinliğinde katılımcılara hitap eden Tansu Kaya, büyükşehirlerde ve ilçelerde kurulmuş olan hemşeri derneklerinin kültürlerin, örf ve adetlerin bir sonraki nesile ulaştırılmasında büyük önem taşıdığını söyledi. 
 
HER ZAMAN SICAK BİR ORTAMDA KARŞILANDIM
Erzurumluların birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilediğini belirten Kaya, “Erzurumluların Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’in genelinde de dernekleşme faaliyetlerindeki başarısını kutluyorum. Erzurumlular derneği, dernekçiliği en iyi şekilde yapan, bunu farklı çıkar ve menfaatler için kullanmayan, geçmişi yad etmek, geleceği konuşmak için bir araya gelen derneklerin başında geliyor. Nerede bir Erzurumlular derneğine girsem her zaman sıcak bir ortamda karşılanmışımdır” dedi.
 
GÖZÜ GEÇMİŞTE OLAN İNSAN YANLIŞ YÖNE SAPMAZ
Hemşeri derneklerinin Türkiye’nin genelinde birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eden Tansu Kaya, şunları söyledi: “Biz Türkiye olarak yönünü Avrupa’ya hatta dünyaya çevirmiş bir ülkeyiz. Kendi içerisinde kısır çekişmelerle uğraşmayan bir ülke olmak istiyorsak başımızı önce geçmişe çevirip sonra da ileriye doğru bakmamız lazım. İleriye doğru giderken gözü geçmişte olan insan hiçbir zaman yanlış yöne sapmaz. Gelecek geçmişin aynasıdır. ‘Geçmişten ders alırsan gelecekte aynı hataları tekrarlamazsın’ derler. Ama bizler maalesef ki geçmişi biraz unutma meyillindeyiz. Çünkü Allah insanı o fıtratta yaratmış. Ama bizim bazen kendimizi zorlayarak da olsa bazı şeyleri hatırlama mecburiyetimiz var. Bizler bugün Cumhuriyetin 92. Yılını kutladığımızı söylerken, nasıl oluyor da ‘itfaiye teşkilatının 301. Yıl dönümünü kutluyoruz’ diye birbirimize sormuyoruz. Birilerinin söylediği gibi biz 92 yıllık genç bir cumhuriyetiz ama biz köksüz bir devlet değiliz. Köksüz bir devlet olmadığımız için Kırkpınar’ın 654. Yıl dönümünü kutlarız. Bazı şeyleri de geçmişe bakarak hatırlamamız lazım. Örneğin 1918’li yılları dönüp o zamanlar topraklarımızın nasıl paylaşıldığını hatırlamamız elzemdir. Zira geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez. ”
 
PKK EN FAZLA KÜRT HALKINA EZİYET ETTİ
7 Haziran sonrası akamete uğrayan çözüm sürecine de değinen Tansu Kaya, PKK’nın bugüne kadar Doğu’da hep Kürt köylerini yaktığını belirterek, PKK terör örgütünün en fazla Kürt halkına eziyet ettiğine dikkati çekti.  Türkiye’nin çözüm sürecinde bugüne kadar göstermiş olduğu iyi niyet elinin doğu bölgesinde yaşayan vatandaşlar nezdinde karşılık bulduğunu sözlerine ekleyen Kaya, “Hakkâri Yüksekova’da yaşayan Kürt vatandaşlarımız artık PKK’dan bıktığını göstermek için eline Türk bayrağı alarak kahrolsun PKK diye sloganlar atıyor. Çözüm süreci aynı zamanda 120 tane aşiretin bir araya gelerek, biz PKK’dan değiliz PKK bizden değildir, biz artık bunu istemiyoruz demesine sebep olmuştur. Onun için bizler fotoğrafı doğru okumak zorundayız” diye konuştu
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894