• BIST 9475.37
  • Altın 2505.867
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.7962
  • İzmir 20 °C

Tarık USLU Yazıyor

Tarık USLU Yazıyor
Siyaset yönetim bilimidir. Yönetim de uzlaşarak yapılandır. Siyaset birleşme sanatıdır. Birleşme de insana değer verilerek eğitmedir. Siyaset insanı yükseltme sanatıdır.

SİYASET ve GENÇLER

Siyaset yönetim bilimidir. Yönetim de uzlaşarak yapılandır. Siyaset birleşme sanatıdır. Birleşme de insana değer verilerek eğitmedir.
Siyaset insanı yükseltme sanatıdır. O da insanı konuşturarak, sıkıntılarını dinleyerek eleştiri ve öz eleştirilerini dikkate alarak onurlandırmadır.
Siyaset bilenleri öne çıkarma, enerjili ve bilgili gençleri omuzlarda taşıyarak geleceğin temellerini sağlamlaştırma sanatıdır.
Bunların dışındakiler dedikodudur. Bu da yıkım sanatıdır.
Bizler gözümüzü dört açarak yaşadığımız coğrafyayı izleyerek, artılarını ve eksilerini anlayarak, özümseyerek halkımıza yol gösterici rol oynamalıyız.
Halka yol gösterebilmek ancak ve ancak kişileri dinlemekten, sorunları bilmekten geçer.
Ulu önder Kemal ATATÜRK"ün “Gençler yorulsalar da bizim yüksek ideallerimize kesintisiz yürüyeceklerdir” sözünden yola çıkarak, gece gündüz bilmediklerimizi araştırarak geçmişi öğrenip geleceğe yön vermeliyiz. İşte vatan borcunu ancak böyle ödeyebiliriz.
Kendi evimizdeki, kendi sokağımızdaki, kendi mahallemizdeki sorunların direk olarak ulusal düzenimizi, ekonomimizi ve sosyo-kültürel yapımızı etkileyebileceğini hiç unutmamalıyız.
Siyaset kirlidir, siyaset entrikadır, yalandır, dolandır diye düşünüp uzak kaldığımızda kötü idareci ve politikacılar tarafından yönetilmek zorunda kaldığımız aşikârdır.
Bütün yanlışları sadece ben nasıl düzeltebilirim düşüncesinde olmaktansa ve ya bütün yanlışları tek başına sen mi düzeltebilirsin diyenlere, birlik olarak, beraberce olumsuzluklara karşı topyekûn göğüs gerip, araştırarak nasıl düzeltebileceğimizi göstermeliyiz.
Bir ülke gençlerinin birlik olması zorunludur. Spor karşılaşmalarında dahi başarı takım oyununda saklıdır.
Halk gençlerden bireysel sanatlarını ve bilgilerini birleştirerek bir çığ gibi kötülüğün önüne duvar örmeyi beklemektedir.
Kendini eğitmeyen, yenilemeyen, değişemeyen ve kendi içinde birleşemeyen toplulukları ne bir topluluk ne bir birlik ne de halk içine dâhil etmez.
Birlikten güç ve kuvvet doğar. Allah"ın yardımı birlikten yana olanlarındır. Tek ve yalnız yol gösterici, en hakiki mürşit ilimdir. İlim sahibi siz değerli arkadaşlarımı; kendiniz, aileniz, ülkeniz için bu birliğe sahip daha sağlam sahip çıkmanızı istiyorum. / Tarık Uslu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894