• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C

Tarımda Ölçek Ekonomisi

Tarımda Ölçek Ekonomisi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / Ulaştırma eski Bakanı, İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, tarım sektörünü yeniden yapılandıracak ölçek ekonomisine geçilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, böylece tarımsal üretimle fiyatların gerç

Yıldırım: Tarımda ölçek ekonomisine geçmeliyiz
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ /  Ulaştırma eski Bakanı, İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, tarım sektörünü yeniden yapılandıracak ölçek ekonomisine geçilmesi gerektiğini belirtti. Yıldırım, böylece tarımsal üretimle fiyatların gerçek değerlerine ulaşacağını söyledi.
İzmir Ticaret Borsası"nın (İTB) 120. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tarım toplantısında konuşan Binali Yıldırım, kendisinin de çiftçi bir aileden geldiğini ifade etti, tarımın geçirmekte olduğu değişimle sektörün sıkıntılarını yakından takip ettiğini bildirdi.
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay"ın da katıldığı toplantıda Oda Başkanı Işınsu Kestelli"den tarımsal üretim ve modern tarım politikaları ile Ege ve İzmir tarımın sorunlarını dinleyen Yıldırım, tarımda ölçek ekonomisine geçmenin yararlarından söz ederek şunları söyledi: “Zihinsel değişim sürecinin tarım sektöründe de etkili olmasını bekliyoruz. Çiftçiler kırsal kesimden şehre göçtüğünde tarım faaliyeti zorlaşıyor. Bu Türkiye"nin gördüğü bir değişimdir. O nedenle tarımla ilgili düzenlemelerin yeniden yapılandırılması lazım. Ege bölgesinin incisi olan İzmir"de tarımın büyük önem taşıdığını biliyoruz. Tarım ve gıda sektörü stratejik nokta ve her zaman öyle olacak. Tarımda ölçek ekonomisine geçecek bir yapının olması gerekiyor. İşte ancak o zaman, Türk tarımında üretim ve fiyatlar gerçek değerlerine ulaşacak.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894