• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İzmir 23 °C

Tarım’ın Kalbi Menemen’de Atacak..!

Tarım’ın Kalbi Menemen’de Atacak..!
Menemen Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamamlayıp hizmete açtığı İzmir’in ilk doğal göl parkı “Gölpark Menemen”, 12-15 Nisan tarihleri arasında

TARIM’IN KALBİ MENEMEN’DE ATACAK..!

Menemen Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla tamamlayıp hizmete açtığı İzmir’in ilk doğal göl parkı “Gölpark Menemen”, 12-15 Nisan tarihleri arasında Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı’na ev sahipliği yapacak.

Türkiye’nin en önemli tarım alanlarından biri olan Bakırçay Havzası’ndaki tek Fuar Alanı’na sahip Menemen’de birbirinden seçkin firmalar ile bölge çiftçisi buluşacak. ‘Kuzey Ege’nin Tarım ve Hayvancılık Fuarı’ olarak değerlendirilen bu önemli organizasyona ev sahipliği yapacak olan Menemen’de buluşacak çiftçiler, tarım ve hayvancılık sektöründeki makine ve teçhizatları yakından takip etme fırsatı bulacak.

12 Nisan Çarşamba günü sat 14:00’de kapılarını açacak fuarın tanıtımı amacıyla Menemen’deki 65 Mahalle Muhtarıyla Menemen Belediyesi Tepe Sosyal Tesisleri’nde kahvaltıda buluşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Kitap Fuarı’nın ardından Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlandıklarını söyleyerek; “Fuarlar bir kentin vizyonunu belirler” diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN; “BİZ MENEMEN’İN EKONOMİSİNİ, VİZYONUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Menemen’in geleceği için bu fuarı çok önemsediğini açıklayan Başkan Tahir Şahin, “16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği oylaması öncesinde neden fuar yapılıyor?” şeklindeki eleştirileri de değerlendirerek; “Bizim bu fuarı yaparken 16 Nisan ile hiçbir ilgimiz yok. Biz sadece ilçenin ekonomisini düşünüyoruz. Biz sadece ilçedeki koyacağımız vizyonumuzu düşünüyoruz. Biz bu birinci fuarı güzel yaptığımız takdirde, inanın ki seneye daha güzel olacaktır. İnanın ki 7’nci, 17’nci sene Menemen fuarlar ilçesi olacaktır. Bunu çok önemsiyoruz. Bizden sonraki gelecek nesle bir şey bırakmak istiyorsak, bu fuara inanılmaz bir şekilde katkı vermek zorundayız. 12 Nisan’da başlayan fuarımızı, 15 Nisan’a kadar canlı tutmalıyız. Bizim ilçemizin ekonomisinin lokomotifidir tarım ve hayvancılık. Benim için değil, sizin için değil, yarınlarımız için en iyisini yapacağız. Büyük bir heyecanla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Böyle büyür ilçe ekonomileri. Bizde tarım ve hayvancılık varsa, tarım ve hayvancılıktan yürüyeceğiz. İnanın ben bu fuarda çok heyecanlanıyorum” dedi.  

BAYRAM TADINDA FUAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

12-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirerek fuar organizasyonunu, Çoban Köpeği Yarışması, Kuzu Güzellik Yarışması, En Güzel Buzağı Yarışması, Açık Artırma ile Düve Satışı yapılması gibi çeşitli etkinliklerle renklendireceklerini de açıklayan Başkan Tahir Şahin; “Menemen yemeği ve ıspanaklı börek yarışması da gerçekleştireceğiz. Bu yarışmalara herkes girebilir. İlçenin adı Menemen yemeği ile her yerde anılıyor. İstanbul’da tüketilen ıspanağın 5/3’ü Menemen ovasından gidiyor. Hem Menemen yemeğimizi, hem ıspanağımızı, hem de diğer ürünlerimizi işte bu Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile ilinti kurarak tanıtmaya çalışacağız. Ekonomiyi böyle yönlendirmeye, katkı sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.  

170 dönümlük Gölpark Menemen içerisinde kurulacak Köy Pazarı’nın da yoğun ilgi göreceğine inandığını ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Köy Pazarı’nı çok önemsiyorum. Köylü kadınlarımızın ürettiği ne ürün varsa, 4 gün boyunca orada pazarını açabilir. Menemen merkezde kadınlarımızın kendi ürettiği el emeği ne ürünü varsa, orada pazar açabilir. Yani tam bir bayram havasında geçecek” dedi.

“KUZEYİN TARIM VE HAYVANCILIK FUARI OLMAYA ADAY…”

Expomen Agro Hayvancılık, Et ve Süt Teknolojileri, Tarım ve Çiftlik Ekipmanları Fuarı Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katıldığı kahvaltıda, tarımın ülkelerin geleceğini şekillendiren ve stratejik öneme sahip olan bir sektör olduğuna dikkat çeken Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi; “Türkiye’de en önemli hayvancılığın ve tarımın yapıldığı yer, Ege’de Küçük Menderes Havzası ve Bakırçay Havzası dediğimiz bu bölge. Edremit ve Bergama’da fuar yok. Çanakkale’ye kadar böyle bir etkinlik yapılmıyor. Biz kuzeyin tarım ve hayvancılık fuarı olmaya aday olduk. Bu konuda beni cesaretlendiren, Belediye Başkanımız Tahir Şahin’in destekleri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İlk yıl için yaklaşık 50 bin ziyaretçi hedeflenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na destek vereceklerini açıklayan Menemen’in Mahalle Muhtarları ise, 4 günlük fuar süresince ücretsiz hizmet verecek Gölpark Menemen’e mahalle sakinlerini taşıyacakları sözünü verdiler./ EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894