• BIST 9125.16
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İzmir 15 °C

Tatilde Bile İşten Vazgeçemedik

Tatilde Bile İşten Vazgeçemedik
Avansas.com’un satış verilerine ve saha araştırmalarına dayanarak yaptığı son araştırması tatilde bile işten kopamadığımızı ortaya koydu.
TATİLDE BİLE İŞTEN VAZGEÇEMEDİK

Avansas.com’un satış verilerine ve saha araştırmalarına dayanarak yaptığı son araştırması tatilde bile işten kopamadığımızı ortaya koydu. Araştırmaya göre çalışanlar tatilde işlerini takip etmeyi sürdürüyor. Kadınlar işlerini akıllı telefonlar üzerinden kontrol ederken, erkekler bilgisayarlarını yanlarından ayırmıyor.

Günümüzde iş hayatının yoğunluğu işyeri dışına da yansıyor. Bu durum çalışanları mobil olmaya yöneltiyor. Trafikte, öğlen arasında ve hatta tatilde bile işten uzak kalamadığı için çalışanlar; tablet, akıllı telefonlar, USB bellek, harici bellek, powerbank gibi teknolojik ürünlerden de vazgeçemiyor.

SOSYAL MEDYACI KADINLAR

“İşyerinin alışveriş yeri” Avansas.com satış verilerine ve yaptığı saha araştırmalarına göre çalışanların tatillerde teknolojik ürün kullanımını analiz etti. Araştırma sonuçlarına göre kadınlar erkeklere oranla taşınabilir cihazlara daha fazla rağbet gösteriyor. Her zaman ve her yerde internete erişmek isteyen kadınlar, işle ilgili çalışmalarını ise akıllı telefonları vasıtasıyla sürdürüyor. Kadınlar, mobil cihazlarını iş dışında gündemi ve sosyal medya hesaplarını takip etmek için kullanıyor. Erkekler ise tatile bilgisayarsız çıkmıyor. Kadınlara oranla daha fazla bilgisayar kullanan erkekler, işin yanı sıra bilgisayarlarından gündemdeki haberleri takip ediyor, banka/finans işlemlerini gerçekleştiriyor.

ERKEKLERİN ÖNCELİĞİ BİLGİSAYAR

Mobiliteden vazgeçemeyen kadınların satın aldığı ürünlerin başında akıllı telefonlar ve powerbank taşınabilir şarj cihazları geliyor. Erkeklerde ise bu sıralama akıllı telefon ve bilgisayar olarak değişiyor. Kadınlar ağırlıklı olarak usb bellek kullanırken, erkekler harici hard disk’lere daha fazla rağbet ediyor. Daha pratik, çantada taşınabilecek kadar hafif ve farklı aksesuarlarla şıklıklarına uyarlayabildikleri tabletleri bilgisayarlara tercih eden kadınların aksine erkekler “Önce bilgisayar, sonra tablet” diyor. Araştırma sonuçlarına göre kadın ve erkeklerin buluştuğu en önemli nokta ise teknolojiden uzak kalamamaları… Her iki tarafta tatilde cep telefonu veya bilgisayardan uzakta bir gün bile geçiremeyeceklerini söylüyor./Ege Basın Grubu

TEKNOLOJİ KATEGORİSİNDE EN ÇOK SATILAN ÜRÜNLER (CİNSİYETE GÖRE)

 

Kadın

Erkek

Telefon

Telefon

Telefon için powerbank

Bilgisayar

USB Bellek

Telefon için powerbank

Tablet

Taşınabilir Hard Disk

Bilgisayar

Tablet

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894