• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Teröre Çare İslam Kardeşliği

Teröre Çare İslam Kardeşliği
HASAN ESER DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/ Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terörün çaresinin İslam kardeşliği olduğunu, bunu da ancak Milli Görüş’ün tesis edebileceğini söyledi.
 SP LİDERİ MUSTAFA KAMALAK: “TERÖRÜN TEK ÇARESİ İSLAM KARDEŞLİĞİDİR”
 
 HASAN ESER  DEMOKRAT FOÇA GAZETESİ/
 
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, terörün çaresinin İslam kardeşliği olduğunu, bunu da ancak Milli Görüş’ün tesis edebileceğini söyledi.
 
 Saadet Partisi İzmir İl Teşkilatı’nın Buca Kaynaklar Birlik Otel’de düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Kamalak, Foça’daki terör saldırısını tüm kalbiyle telin ettiğini belirterek, “Biz böyle değildik. Kürt'üyle, Türk'üyle, Arap’ıyla, Çerkez’iyle asırlardır vücutlarımızı birbirimize siper ettik. Küresel emperyalizm bizlerin de gafletinden yararlanarak kardeşi kardeşe kırdırıyor. Sadece Çanakkale’de gayrı resmi rakamlara göre 400 bin şehit verdik. Bunların tamamı Türk, tamamı Kürt, tamamı Laz, tamamı Arap değildi. Ama tamamı Müslüman’dı. İşte formül buradadır” dedi.
 
  KAMALAK, “KÜRESEL EMPERYALİZMİ BİR ARAYA GELMEDEN DURDURMAK MÜMKÜN MÜ?”  DİYE SORDU
  Küresel emperyalizmin İslam alemini parça parça ettiğini, Müslümanları ezip zenginliklerine el konulmak istenildiğini, müslümanların bu şekilde parça parça olmaya devam ederek birlik oluşturmaması halinde sömürülmeye, zulüm görmeye devam edeceğini ve güçlü olmayı hak sebebi sayan zihniyetin Müslüman ülkelerini kontrol altında tutmak istediğini iddia eden Kamalak, “Afganistan’dan, Pakistan’dan, Libya’dan kalkan bir uçak doğrudan ABD’ye gitse 13-14 saatte varır. Peki, ABD birliklerinin bu kadar uzak yerlerde, Afganistan’da, Libya’da, Ortadoğu’da ne işi var? Küresel emperyalizmi bir araya gelmeden durdurmak mümkün mü?”  diye sordu
 
  İSLAM BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TEŞKİLATINI KURALIM ÖNERİSİ
  “Mazlum milletlere sesleniyorum. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez”  ifadesini kullanan  SP Lideri Kamalak,“Irak’ı unutmayın. Orada yaşanan yağmaları, ırza geçmeleri unutmayın. İşte Batı budur. Müslümanlar cellatlarından medet ummamalıdır. İslam ülkeleri bir araya gelerek kendi problemlerini kendileri çözmelidir. Güçlerimizi birleştirelim. İslam Birleşmiş Milletler Teşkilatını kuralım. İslam Barış Gücünü oluşturalım. İslam Para Birliğini ve İslam Kültür Birliğini kuralım. Müslümanlar ezilmişlik duygusundan kurtulmalıdır.” diyerek İslam medeniyetinin Batı medeniyeti ile karşılaştırılamayacak kadar üstün olduğunu vurguladı.
 
  “ESASTA BİRİZ, BÜTÜNÜZ”
  Günlük siyasi çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden Kamalak, sözlerine şöyle devam etti:  
  “Hakkı verilmeyen makam, onu seçen ve seçilenin vebalini artırmaktan başka ne işe yarar. Siyaseti hakkı hâkim kılmak için yapalım. Hepimiz kardeşiz. Biz Milli Görüş olarak diyoruz ki, bir olalım. Aramızda ufak tefek görüş ayrılıkları, hatta mezhep farklılıkları olabilir. Ama esasta biriz, bütünüz. Alevi’siyle, Sünni’siyle, Caferi’siyle, Şia’sıyla Müslüman’ız. Rabbimiz, peygamberimiz, kitabımız, kıblemiz bir. Bunların etrafında birleşmemiz gerekmez mi?”
  İftar yemeğine, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl Başkanı Bayram Sakartepe, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, siyasi parti yöneticileri, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, iş adamları ile çok sayıda partili katıldı.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894