• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

TİSK Başkanı Eyüboğlu ABD Çalışma Bakanı İle Görüştü

TİSK Başkanı Eyüboğlu ABD Çalışma Bakanı İle Görüştü
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Küresel İşbaşında Eğitim Türkiye Ağı (GAN TÜRKİYE) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu
TİSK BAŞKANI EYÜBOĞLU ABD ÇALIŞMA BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Küresel İşbaşında Eğitim Türkiye Ağı (GAN TÜRKİYE) Yönetim Kurulu Başkanı Yağız Eyüboğlu, 6 Ekim 2016 tarihinde dünyadaki iyi uygulama örneği olarak gösterilen GAN TÜRKİYE faaliyetleri hakkında bilgi vermek üzere ABD Çalışma Bakanı Thomas E. Perez tarafından Beyaz Saray’da gerçekleştirilen Küresel İşbaşında Eğitim Toplantısı’na davet edildi.

GAN Yönetim Kurulu Üyesi Şirketlerin CEO’larının, Uluslararası Çalışma Teşkilatı (ILO), Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD), Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) gibi kuruluşların üst düzey temsilcilerinin katıldığı toplantıda ABD Çalışma Bakanı Thomas E. Perez farklı ülkelerin işbaşında eğitim uygulamaları hakkında katılımcılardan bilgi aldı.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Eyüboğlu dünyada kurulan ilk ulusal işbaşında eğitim ağı olma özelliği taşıyan GAN TÜRKİYE’nin faaliyetleri ve Türkiye’deki işbaşında eğitim uygulamaları hakkında Bakan Perez’e bilgi verdi.

Eyüboğlu Toplantıda yaptığı konuşmasında, işverenler olarak nitelikli işgücüne ihtiyaç duyduklarını ve işbaşında eğitimi genç işsizliğine en etkili çözüm olarak gördüklerini ifade ederken sözlerini şöyle sürdürdü: “25 Şubat 2015 tarihinde kurulan GAN TÜRKİYE’ye Üye 31 Şirketin yürüttüğü işbaşında eğitim programları dünyaya örnek teşkil ediyor. 1 yıl içerisinde 27 bin 64 gencimize eğitim olanağı sunduk. İŞKUR’un dünyada başka bir benzeri bulunmayan işbaşı eğitim programı teşvikleri sayesinde GAN TÜRKİYE Üyesi Şirketler yine 1 yıl içerisinde 4 bin 247 gencimize işbaşında eğitim imkanı verdi ve bunlardan bin 293’ünü istihdam etti. ABD gibi bu konuda yeni çalışmalar yapmaya istekli ülkelere, Türkiye’deki kamu yönetimi ile işverenler arasında yapılan işbirliğini örnek almalarını tavsiye ediyorum. Hükümetin desteği olmaksızın başarıya ulaşmak mümkün değil.”

ABD Çalışma Bakanı Thomas E. Perez Bakan Perez, işbaşında eğitimin ABD’de bir süredir ihmal edilen bir konu olduğunu, işbaşında eğitim konusunda ilerleme kaydetmiş ülkelerden örnek almaya çalıştıklarını ve işbaşında eğitimin borçlanmadan üniversite eğitimi almakla eşdeğer olduğunu ifade etti. Bakan Perez sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkedeki mevcut politik durumda taraflar işbaşında eğitim konusunda ortak bir görüşe sahipler. Bu yıl Hükümet olarak işbaşında eğitime 90 milyon dolarlık fon ayırdık. GAN gibi küresel bir ortağa sahip olmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

TİSK Aralık 2015 tarihinden beri dünyada kurulan tüm Ulusal İşbaşında Eğitim Ağları’nı temsilen GAN Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütmektedir. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894