• BIST 9050.24
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 26 °C

TŞOF Başkanı Apaydın, “Bugün Her Araç Kış Lastiği Takmalı”

TŞOF Başkanı Apaydın, “Bugün Her Araç Kış Lastiği Takmalı”
Ülkemizin genelinde kış şartlarının hakim olduğunu ve başta doğu bölgeleri olmak üzere birçok yerinde kar esareti ve ülkenin tamamında kış ve soğuk havanın etkisi altında olduğunu hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu

TŞOF BAŞKANI APAYDIN, “BUGÜN HER ARAÇ KIŞ LASTİĞİ TAKMALI”

Ülkemizin genelinde kış şartlarının hakim olduğunu ve başta doğu bölgeleri olmak üzere birçok yerinde kar esareti ve ülkenin tamamında kış ve soğuk havanın etkisi altında olduğunu hatırlatan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, “Bugün her araç kış lastiği takmalı. Kazaları en düşük seviyeye düşürmek istiyorsak bunu kanunla değil insan hayatını korumak adına yapmalıyız. Yani bugünden itibaren trafiğe çıkan her araç kış lastiğini takmalı” dedi.

-“TİCARİ ARAÇLARA ZORUNLU”

Bugünden itibaren kış lastiği takmayan ticari araçlara 602 TL para cezası uygulanacağını da hatırlatan Apaydın, “602 TL’lik ceza 31 Aralık 2016 gecesine kadar geçerli olacak. 1 Ocak’tan itibaren kış lastiği takmamanın cezası yeniden değerleme oranı olan yüzde 3.83 artışla 625 TL olarak uygulanacak. Kış tüm şiddetiyle ülkemizin her köşesinde hissedilmektedir. Ülkemizde şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Yönetmelik uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobiller bugünden itibaren kış lastiğini zorunlu olarak kullanıyorlar. Ancak sadece ticari araçlarımız değil, tüm araçlar can ve mal güvenliği açısından kış lastiği taktırmalıdır” diye konuştu.

“ŞEHİRİÇİ UYGULAMASI KARARI VALİLİKLERDE”

Şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenerek uygulandığının da altını çizen Apaydın, “Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında da bu hususlar dikkate alınacak. Üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 ºC’nin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastikler ve sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler kış lastiği olarak kullanılacaktır. Kamyon, TIR, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin kış lastiği olması hatta stepne lastiklerinde kış lastiği olması zorunludur. Kış lastiklerini taktırmaları için şoför esnafımızın yanı sıra tüm trafiğe çıkan sürücülerimizi uyarıyoruz, araçlarınızı kış şartlarına uygun hale getirin” şeklinde konuştu.

“ÖZEL ARAÇLARDA DİKKAT ETMELİ”

 Ülkemizde 4 milyondan fazla ticari aracın trafikte bulunduğunu açıklayan Fevzi Apaydın, “Kışın yollarda sadece ticari araçlar bulunmuyor. Özel araçlarda en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalı, önlemlerini almalıdır. Kullanacakları kış lastiklerinin dört lastiğinin de kış lastiği olarak değiştirilmesinde büyük fayda vardır. Eğer farklı tip lastikler kullanılırsa, örneğin 2 yaz ve 2 kış lastiği kullanımında aracın patinaj, dengesinin bozulması ve yoldan çıkma gibi durumların oluşma tehlikesi çok yüksektir. Kış yüzünü gösterirken araçlarımızın kış bakımını yaptırmayı, antifrizimizi koymayı unutmayalım” dedi./ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894