• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İzmir 15 °C

Turizm İşletme Belgesi Aldı

Turizm İşletme Belgesi Aldı
Türkiye’nin yolcu sayısı bakımından üçüncü büyük terminali olan ve mimarisiyle Londra’da “Çevreye Duyarlılık” ödülü kazanan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘özel tesis’

ATM DALAMAN DIŞ HATLAR TERMİNALİ, ‘TURİZM İŞLETME BELGESİ’ ALDI

Türkiye’nin yolcu sayısı bakımından üçüncü büyük terminali olan ve mimarisiyle Londra’da “Çevreye Duyarlılık” ödülü kazanan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘özel tesis’ kategorisinde turizm işletme belgesi almaya lâyık görüldü.

ATM Genel Müdürü Hamdi Güvenç, GETOB olarak bilinen, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi.

Uluslararası Havalimanı İşletmeleri için büyük önem ifade eden ISO 9001 Kalite Belgesi, ISO 14001 Çevre Belgesi, TS 13001 HACCP Gıda Güvenliği Belgesi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesine sahip olan ATM Dalaman Dış Hatlar Terminali’nin Genel Müdürü Hamdi Güvenç ATM Dış Hatlar Terminali Konferans Salonu’nda bu hafta düzenlenen GETOB Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ‘özel tesis’ kategorisinde turizm belgesi almalarında kendilerine daha önce verilen uluslararası kalite ödüllerinin etkili olduğunu ifade etti. Güvenç, “Terminalimizin turizmde yakaladığı yüksek standartların sürekliliği, yolcunun tercihlerini önemli ölçüde etkiliyor. Özellikle çevreye duyarlılık, tüketilen enerjinin geri dönüşü, güneş enerjisinden faydalanma gibi konularda terminalimiz örnek gösterilecek düzeydedir” dedi.

Hamdi Güvenç konuşmasında, turizm sektörünün güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan GETOB’un Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmekten duyduğu memnuniyeti de ifade etti. Güvenç, ATM’nin işlettiği Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin üst düzey yöneticisi olarak bu etkili meslek ve sivil toplum kuruluşunun karar organında yer almanın, bölgedeki turizm hareketinde önemli bir işbirliği ve katma değer yaratacağına inandığını belirtti ve turizm zincirindeki en önemli halkalarından birinin artık havalimanları olduğunun altını çizdi.

Bölgenin turizm yatırımlarında ilerleyebilmesinin yolunun, sektörde çalışan tüm şirket ve birliklerin ortak hareket etmesinden geçtiğini; Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün bu konuda çok önemli katkıları olduğunu hatırlatan Hamdi Güvenç, GETOB tarafından ‘Yılın Bürokratı’ seçilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Özgür Eraslan’a da sektöre verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Güvenç sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin dünyada en çok bilinen Fethiye, Marmaris, Datça, Kaş, Kalkan, Göcek gibi turizm destinasyonlarını içinde barındıran Güney Ege’nin, yurt dışında daha iyi tanıtılması önem arz etmektedir. Amacımız eşsiz güzellikteki Güney Ege Bölgesi’nin dünya turizm pazarında hak ettiği yeri alması ve ülkemizin rakip ülkelere fark yaratması konusunda, Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün çok önemli katkılarıyla yörede hizmet veren turizm kuruluşları, firmalar ve sivil toplum örgütleri ile ortak projeler yürütmek ve bölgeye daha fazla turistin gelmesini sağlamaktır” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894