• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İzmir 25 °C

Türk Ayakkabısı İngiltere’de Görücüye Çıkacak

Türk Ayakkabısı İngiltere’de Görücüye Çıkacak
Deri ürünleri ihracatının yüzde 56’sını tek başına gerçekleştiren, 2018 yılında 260 milyon çift ayakkabı ihraç ederek

Deri ürünleri ihracatının yüzde 56’sını tek başına gerçekleştiren, 2018 yılında 260 milyon çift ayakkabı ihraç ederek 1 milyar dolar dövizi Türkiye’ye kazandırmayı hedefleyen Ayakkabı ihracatçıları, 2019 yılından itibaren İngiltere pazarında daha aktif olmayı hedefliyor.
 
Moskova Euro Shoes Collection Fuarı’na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu yaparak Rusya’ya ayakkabı ihracatını yüzde 102 arttıran Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, benzer başarıyı İngiltere’nin en önemli moda fuarlarından olan Moda UK ile İngiltere, Galler, İrlanda ve İskoçya’yı kapsayan Birleşik Krallık pazarında yakalamak istiyor.
 
DÜNYA MARKALARI İLE AYNI FUARA
 
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Zandar, ayakkabı ve saraciye ürünleri ihraç eden üyeleriyle bir araya geldiklerini toplantıda, İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenen Moda UK fuarına katılım isteğinin öne çıktığını ifade etti.
 
Moda UK Fuarı’nın 17 yıldır devam ettiğini yılda 2 kez kapılarını açtığını, 45 farklı ülkeden 10 bin ziyaretçiyi ağırladığı bilgisini paylaşan Zandar, “Aksesuar, ayakkabı ve çocuk ürünlerinin yoğun olarak sergilendiği fuara dünyanın önemli markaları özel koleksiyonlar ile katılım gösteriyor. Moda UK Fuarı, kendini kanıtlamış bir fuar. Ağustos ve Şubat döneminde yılda 2 kez düzenlenen fuarın, 5-7 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleşen yaz dönemine katılarak gözlemlerde bulunduk. Fuarın kış dönemi 17-19 Şubat 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Ağırlıklı olarak Birleşik Krallık alıcılarına hitap eden fuara milli katılım organize ederek bu pazarda daha aktif olabileceğimizi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“BREXİT’İ FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”
 
İngiltere pazarının Brexit süreci ile birlikte Türk ihracatçılar tarafından daha dikkatle izlenmesi gerektiğini belirten Zandar şöyle devam etti: “İngiltere’yi hedef aldık çünkü Brexit sürecini fırsata çevirebiliriz. Bu süreç ile birlikte onlar da yeni arayışlara başladılar ya da başlayacaklar. Bu boşluğu doldurmaya talibiz. Öte yandan döviz kurlarındaki değişimi de fırsata çevirebiliriz. Bu pazardan karlı çıkmak istiyoruz.”
 
DERİ İHRACATÇILARI BREXİT SÜRECİNİ İLK AĞIZDAN DİNLEYECEK
 
Brexit sürecini daha iyi kavramamak ve buna göre pozisyon almak istediklerini vurgulayan Zandar, 12 Ekim tarihinde Ege İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde bir Brexit toplantısı organizasyonu planlandığını, bu organizasyonda moda, konfeksiyon ve gıda sektörleri için İngiltere’den alanında uzman konukların katılarak süreç hakkında ihracatçılara bilgi vereceğini sözlerine ekledi.
 
İNGİLTERE AYAKKABI FEDERASYONU BAŞKANI JOHN SAUNERS’TE GELİYOR
 
Ekim ayında İzmir’de düzenlenecek Brexit semineri için İngiltere Ayakkabı Federasyonu Başkanı John Saunders’te Türkiye’ye gelecek. Saunders ile iki ülke arasında ayakkabı sektöründe işbirliği olanakları masaya yatırılacak. Saunders’in İzmir’deki ayakkabı üretim tesislerini ziyareti programlanacak ve Türk ayakkabı sektörünün İngiliz markaları için potansiyel partner olduğu gösterilecek.
 
İNGİLTERE’YE AYAKKABI VE SARACİYE İHRACATI 28 MİLYON DOLARI AŞTI
 
Türkiye’nin deri ve deri mamulleri ihracatı 2018 yılının Ocak – Ağustos döneminde yüzde 11’lik artışla 1 milyar 145 milyon dolara yükseldi. Ayakkabı ihracatı 639 milyon dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, deri post ihracatı 189 milyon dolar, deri konfeksiyon ihracatı 174 milyon dolar oldu. Saraciye sektörü ise; 142 milyon dolarlık ihracatı hanesine yazdırdı.
 
2018 yılının Ocak – Ağustos döneminde İngiltere’ye yapılan ayakkabı ihracatı 15 milyon 761 bin dolar olurken, saraciye ürünleri ihracatı ise; 12 milyon 644 bin dolar olarak kayıtlara geçti. Moda UK Fuarı’na katılmayı hedefleyen ayakkabı ve saraciye sektörlerinin İngiltere’ye toplam ihracatı 28 milyon 405 bin dolara ulaştı. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894