• BIST 9456.73
  • Altın 2494.268
  • Dolar 32.5942
  • Euro 34.7914
  • İzmir 22 °C

Türk Polis Teşkilatı’nın 173.Yılı Aliağa’da Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 173.Yılı Aliağa’da Kutlandı
Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı.

TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 173.YILI ALİAĞA’DA KUTLANDI

Yurt genelinde olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıl dönümü düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. 

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan program polis kortejinin Cumhuriyet Meydanı’na gelmesiyle başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep bir ağızdan söylenmesinin ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş Atatürk Anıtına çelenk sundu. Yoğun katılımın olduğu tören programına; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız, Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Salih Yiyitalp, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, siyasi parti temsilcileri, polis teşkilatı mensupları, daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ALİAĞA İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ YASİN UĞURTAŞ, İNSAN HAKLARINA SAYGILI BİR TEŞKİLAT OLMAK İÇİN YEMİN ETTİK
Programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş yaptı. Aliağa’nın güvenli ve huzurlu bir ilçe olması için 7/24 esasıyla çalıştıklarını ifade eden Uğurtaş, “10 Nisan 1845 yılında kurulan 17 maddelik bir nizamnameyle bugüne kadar geldiğimiz teşkilatımız gün geçtikçe çağın gereği olan, bilimsel gücüne dayanarak, hukukun üstünlüğünü ön plana alıp, insan haklarına saygılı bir teşkilat olmak için yemin ettik. Yine 657 sayılı devlet memurları kanunu 6. Maddesi sadakati anlatır. İşin özünü anlatır. Herkese eşit mesafede olmayı, adliyenin ve kaymakamın emrinde olmayı hatırlatır. Teşkilatımız yaklaşık 400 bine yakın bir mevcutla şuan 45 şubeyle daire başkanlıklarıyla beraber 81 vilayette hizmet vermektedir. Bizler de Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, teşkilatın bu önemli misyonunu taşımak ve bir birim amiri olarak teşkilatın vizyonunu ileri taşımak, benden sonra geleceklere de ışık tutmak için üstümüze ne düşüyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler vatan uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımıza çok şey borçluyuz. Gazilerimize çok şey borçluyuz. Biz bunun bilincindeyiz. Teşkilata girerken biz bir yemin ettik. Ne olursa olsun bayrağımızı her zaman yukarıda tutacağımıza söz verdik. Bayrağımızı asla indirmeyeceğiz. Tüm hainlerle, kim oldukları önemli değil, tek tek mücadele ederek ilelebet bu ülkeyi payidar kılacak eylem, tutum ve davranışlarda bulunmaya söz verdik. Aliağa ilçesi olarak görüyorum ki bizi anlamışsınız. Buraya bize doğum günümüzde katkıda bulunmuşsunuz. Bizi onurlandırdınız. Bu vesileyle hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

ALİAĞA KAYMAKAMI BAYRAM YILMAZ, HUZURUN OLMADIĞI BİR YERDE HİÇBİR ŞEY OLMAZ
Huzurun olmadığı yerde hiçbir şeyin anlam ifade etmediğini belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ise şunları söyledi: “Huzurun olmadığı bir yerde ne hizmet oluyor, ne yatırım oluyor, ne turizm oluyor, ne sanayi oluyor ne de ticaret oluyor. İnsanın kendisi için de, toplumun kendisi için de en önemli konu emniyettir, huzurdur, güvenliktir. Bu ihtiyaçtan dolayı kurulan emniyet teşkilatımız 173 yıldır bu ülkeye, bu millete hizmet etmeye devam ediyor. Milletin kendi içinden çıkan, kendi evlatlarından oluşan emniyet teşkilatı milletin sevgisini kazanmış ve bunu yükselterek devam ettiren, gerektiğinde kardeş kuruluşlar olan jandarma, sahil güvenlik ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle iş birliği yaparak, ülkemizin milletimizin huzurunu sağlamaya devam eden bir kuruluştur. Toplumla barışık, kurumla barışık, kendi içinde birbirleriyle barışık, personeliyle barışık bir teşkilat olmuştur. Aliağa özelinde de gerçekten arkadaşlarımız özverili bir şekilde karşılaştığı kısıtlı imkânlara rağmen görevini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor. Polisin işini kolaylaştıran kurumlarımıza kurum amirlerimize, değerli Aliağalılara, polisin moralini yükseltecek haberler yapan ve onları hiç yalnız bırakmayan değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Teşkilat mensuplarımıza sağlıklı huzurlu başarılı hizmetler diliyorum” 

Konuşmaların ardından Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı motorize ekiplerin yaptığı şov katılımcılardan büyük alkış alırken Aliağa Engelsiz Mehteran Takımının mini konseri de beğeni topladı. 

Kutlama programı Engelsiz Kafe’de gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti. Ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için lokma hayrı yapıldı. Program, protokol üyelerinin engelsiz mehteran takımının söylediği marşlara eşlik etmesiyle son buldu. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-polis-bayrami-kutlamalari-15.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894