• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İzmir 14 °C

Türkiye Beyzbol’da Rekora Koşuyor

Türkiye Beyzbol’da Rekora Koşuyor
Sabah Gazetesi'nin deneyimli yazarlarından Mevlüt Tezel, köşesinde Türk sporuna dair ilginç anekdotlar paylaştı.

TÜRKİYE BEYZBOL’DA REKORA KOŞUYOR

Sabah Gazetesi'nin deneyimli yazarlarından Mevlüt Tezel, köşesinde Türk sporuna dair ilginç anekdotlar paylaştı.

2016 Rio Olimpiyatları'na katılan Türkiye Milli Takımı’nı değerlendiren Tezel, 78 milyonluk Türkiye’nin nüfus olarak İstanbul'un ilçelerinden bile küçük ülkelerin gerisinde kaldığının altını çizdi.

DEVŞİRME SPORCULAR DA ÇARE OLMADI

Türkiye’nin üç bir tarafının denizlerle çevrili olduğunu, ancak bu avantajına rağmen madalya kazanacak yüzücü yetiştiremediğini ve güreş, tekvando, atletizm gibi spor dallarının sadece olimpiyatlarda hatırlandığını anlatan Tezel, başarısızlığa devşirme sporcuların da çare olmadığını yazdı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATILAN SPOR ÜRÜNÜ…

Türk sporcuların, olimpiyatlarda beklenen madalya katkısını sağlayamadığına dikkat çeken Tezel,  başarısızlığa neden olan etkenlerin köküne inerek, Türk sporunu neden sonuç ilişkisi düzleminde irdeledi. İlginç örnekler üzerinden Türk sporuna ayna tutan Tezel,  Türkiye'de  spor denilince akla ilk futbol geldiğini ve ülkemizde en çok satılan spor ürününün beyzbol  sopası olduğunu açıkladı.  

LEVYENİN YERİNİ BEYZBOL SOPASI ALDI

Beyzbol ligi olmayan Türkiye’nin dünyada en çok beyzbol sopası satılan dört ülkeden biri olduğunun bilgisini paylaşan Tezel,  Türkiye'de Beyzbolun kurallarını bilen bile yok! Peki, neden beyzbol sopası pazarı, Türkiye'de her yıl yüzde 10-15 büyüyor? Şoför koltuğunun altındaki levyenin yerini beyzbol sopası aldı da ondan! Yani adam dövmek için alıyoruz beyzbol sopasını...Bu örnek bile, Türkiye'de spor kültürünün neden geri kaldığını açıklamaya yeter.” İfadelerini kullandı.

TEZEL’DEN KURTULUŞ REÇETESİ GİBİ TESPİT

Mevlüt Tezel büyük yankı uyandıran yazısının sonunda; sınav odaklı eğitim sisteminden vazgeçmemiz gerektiğini savundu. Türkiye’nin sporcu ve sanatçı yetiştiren bir eğitim sistemine ihtiyacı olduğunu ifade eden Tezel, “Sadece madalya almak için değil; sağlıklı, mutlu, bir spor dalıyla ilgilenen nesiller yetiştirmek için eğitim sisteminde köklü reformlara ihtiyacımız var” diyerek, Türk sporuna adeta kurtuluş reçetesi sundu.  

PEYNİR EKMEK GİBİ SATILIYOR

Amerikan kültürünü yansıtan beyzbol sopası Türkiye’de kalitesine göre 10 ile 100 TL arasında satılıyor.  İşin ilginç yanı beyzbol sopası satışlarına bakıldığında beyzbol topunun satışının yok denecek kadar az olduğu gerçeği. Görüşlerine başvurduğumuz spor mağazası yöneticileri de; beyzbol sopasının peynir ekmek gibi satıldığını belirterek, Mevlüt Tezel’in tespitini doğruluyor.  

Deneyimli gazeteci Mevlüt Tezel’in Sabah Gazetesinde yazdığı 18 Ağustos 2016 tarihli ‘Beyzbol sopası ve Türkiye’de spor’ başlıklı köşe yazısına ulaşmak için tıklayınız.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894