• BIST 9790.88
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Türkiye Gündemi 1 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 1 Aralık 2016
Genelkurmay Başkanlığından, Kandil bölgesine 27 Kasım'da düzenlenen hava harekâtında 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: KANDİL'DE 45 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından, Kandil bölgesine 27 Kasım'da düzenlenen hava harekâtında 45 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

MGK: TERÖR KORİDORU OLUŞTURMA HEDEFLERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayınlanan bildiride, "Suriye'nin toprak bütünlüğü esas olmak üzere kardeş Suriye halkının ve bölgedeki vatandaşlarımızın güvenliği için PKK/PYD-YPG unsurlarının terör koridoru oluşturma hedeflerine izin verilmeyeceği vurgulanmıştır." denildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: VERİLEN İLK BİLGİ KİLİDİN HİÇ OLMADIĞI ŞEKLİNDE

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Aladağ'daki özel öğrenci yurdundaki yangın çıkış kapısının kilitli olduğu iddiasıyla ilgili, "Hem Aladağ savcımız hem olay yeri inceleme ekiplerinin verdiği ilk bilgi, kilidin hiç olmadığı şeklindeydi." dedi.

“AB VE TÜRKİYE ARASINDAKİ ANLAŞMALARIN BİTMESİ İÇİN TARİH SÖYLEMEDİK”

AB Bakanı Ömer Çelik, "AB ve Türkiye arasındaki anlaşmaların bitmesi noktasında bir tarih söylemedik. Ama her şeyin de bir yaşam süresi ve doğal ölümü var. Yılsonuna geliyoruz." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM-BAHÇELİ GÖRÜŞMESİ BUGÜN

Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Lideri Devlet Bahçeli anayasa görüşmesi için bugün bir araya gelecek. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay yaptığı açıklamada, "Görüşmede Anayasa metnine son şekli verilecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU: NEDEN BUNUN ÖNLEMİ ALINMAZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Adana Aladağ'da 11 öğrenci ve 1 eğitmenin hayatını kaybettiği öğrenci yurdundaki yangınla ilgili "Yurda bakıyorsunuz yangın merdiveni var ama ölen çocuklarımızın yığıldığı yer yangın merdiveninin kapısının önü. Açılmıyor çünkü kilitli. Oysa teknoloji var. Neden bunun önlemi alınmaz? Neden ve hangi gerekçeyle izin verilir?" dedi.

CHP'Lİ BÖKE'DEN YURTLARA SİVİL DENETİM ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, özel yurtlarda kalan çocuklara ve ailelerine seslenerek, "Devletin yapmadığı denetimi, gelin biz beraber yapalım. İsminize ihtiyacımız yok, sadece bu uygunsuz şartların nerede olduğunu söyleyin, biz CHP'nin bütün milletvekilleri, devletin yapmadığı bu denetimi mutlaka bir sivil denetimle gerçekleştireceğiz." dedi.

DEVLET BAHÇELİ: SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI

MHP lideri Bahçeli, 12 cana mal olan Adana'daki öğrenci yurdu yangını için "Bundan sonrası için yapılması gerekenler bellidir" dedi ve sorumluların cezalandırılması gerektiğini belirtti.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

ZAHAROVA: “ANLAŞMANIN ÜZERİNDE ANKARA'NIN İMZASI VAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye'ye (Devlet Başkanı Beşar) Esad'ın hükümdarlığına son vermek için girdik" sözlerine ilişkin olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, "Suriye'de askeri çözümün olmadığı söylenen anlaşmada Ankara'nın imzası var" dedi.

MERKEL: TÜRKİYE İLE YENİ BAŞLIKLARIN AÇILMASINA KARŞIYIM

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği müzakereleri kapsamında Türkiye ile yeni başlıkların açılmasına karşı olduğunu açıkladı.

OPEC ÜYELERİ ANLAŞMAYA VARDI

OPEC üyeleri, OPEC 2008'den bu yana ilk defa petrol üretiminin sınırlandırılması konusunda anlaşmaya vardı. Gün içinde yüzde 8'in üzerinde değer kazanan brent petrolün varil fiyatı 50 doları aştı

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

EKİM AYI İHRACAT RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye'nin ihracatı, ekimde, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalarak 12 milyar 841 milyon dolar, ithalatı yüzde 0,5 artarak 17 milyar 4 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı ise yüzde 13,2 artarak 4 milyar 164 milyon dolara çıktı.

MERKEZ BANKASI KURA MÜDAHALE ETMEMELİ

Ekonomi bakanı Nihat Zeybekci, TL'nin dolar karşısında yaşadığı değer kaybına TCMB'nin döviz satarak müdahale etmemesi gerektiğini, kalıcı önlemler kapsamında kamu kurumlarının TL'ye dönülmesinin önemini vurgulayarak bu durumda piyasadan 10 milyar dolarlık döviz talebini azaltabileceğini vurguladı.

TURİST GETİREN UÇAKLARA YAKIT DESTEĞİ

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı,  yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlığın, turist getiren uçaklara verdiği yakıt desteğini 2017 için yeniden düzenlediğini bildirdi. 

GEMİLERE GAZ İZNİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türk karasularındaki yerli ve yabancı deniz taşıtlarına LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) ve CNG (sıkıştırılmış doğalgaz) ikmaline izin verdi. 

TMSF, DEVREDİLEN ŞİRKETLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım'ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdiğini duyurdu.

‘ASYA-PASİFİK’TE YARDIMCILIĞA DEVAM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonunun (CACCI) başkan yardımcılığı görevine yeniden seçildi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 1-2 GENÇLERBİRLİĞİ

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu'nun ilk haftasında Gençlerbirliği'ni ağırladığı maçtan 2-1 mağlup ayrıldı.

GALATASARAY 1-1 ELAZIĞSPOR

Ziraat Türkiye Kupası E grubunda Galatasaray, Elazığspor ile 1-1 berabere kaldı. 

PINAR KARŞIYAKA-KATAJA BASKET: 66-84

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, evinde Finlandiya temsilcisi Kataja Basket'e 84-66 mağlup oldu. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894