• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Türkiye Gündemi - 1 Eylül

Türkiye Gündemi - 1 Eylül
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasını onayladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSRAİL ANLAŞMASINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşmasını onayladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ: PYD İLE ANLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Bizim bir PKK sorunumuz vardır, bizim bir terör örgütleri sorunumuz vardır. PYD ile anlaşma falan söz konusu değil” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: EN GEÇ EKİM 2016'YA KADAR VİZE SERBESTİSİ BEKLİYORUZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye tek başına AB'ye yönelik düzensiz göçü durdurmaya devam edemez. En geç Ekim 2016'ya kadar Türk vatandaşları için vize serbestisini bekliyoruz." dedi.

BAKAN ÇELİK: TÜRKİYE SATIN ALINABİLİR BİR ÜLKE DEĞİL

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye satın alınabilir bir ülke değil." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA GÖREVİNİ BIRAKTI

Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın görevini bıraktığını açıkladı. Ala'nın yerine Süleyman Soylu atandı. Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine de Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

KILIÇDAROĞLU: DEMOKRASİLERDE YARGI GÖLGE KABUL EDEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saray’da yapılacak adli yıl açılışı törenine katılmama gerekçesini, ‘Yargı bağımsızlığı, kuvvetler ayrılığına aykırılık’ diye açıkladı.

HDK, DTK, HDP, DBP VE KJA’DAN 50 GÖNÜLLÜ SÜRESİZ AÇLIK GREVİNE BAŞLIYOR

HDP, DTK, KJA, DBP ve HDK’nin eş başkanları ve eş sözcüleri Diyarbakır’da yaşanan sürece ilişin açıklama yaptı. Hazırlanan ortak deklarasyonu okuyan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, “Gün eylem günüdür” diyerek, 5 Eylül’de süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başlayacaklarını açıkladı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA'DAN 'FIRAT KALKANI' AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, "IŞİD'le savaşan tüm etnik gruplara ve muhaliflere yönelik saldırılardan kaçınması" için Türkiye'ye çağrıda bulundu.  Zaharova ayrıca, "Tüm tarafları terörle mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz" dedi.

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE: KAYGILIYIZ DERHAL DURDURUN

İran, Türkiye'nin Fırat Kalkanı kapsamında Suriye'de sürdürdüğü askeri operasyonlardan "kaygı duyduğunu" belirterek, operasyonların bir an önce sonlandırılmasını talep etti.

ZARRAB'IN AVUKATLARINDAN REDDİ HÂKİM TALEBİ

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan Reza Zarrab (Rıza Sarraf) mahkemeye reddi hakim talebinde bulundu

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

DIŞ TİCARET RAKAMLARI AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2016 yılı Temmuz ayında, 2015 yılının aynı ayına göre yüzde 11,5 azalarak 9 milyar 855 milyon dolar, ithalat yüzde 19,7 azalarak 14 milyar 643 milyon dolar olarak gerçekleşti.

TÜRKİYE'YE GELEN RUS TURİST SAYISI TEMMUZ'DA YÜZDE 93 AZALDI

Rusya'dan gelen ziyaretçiler geçen yılın temmuz ayında 686 bin kişiyken, bu yıl yüzde 93 gibi büyük oranda azalışla 47 bin 788 kişiye indi.

TÜRKİYE VE RUSYA ALIŞVERİŞTE TÜRK LİRASI VE RUBLE KULLANACAK

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye ile Rusya arasındaki ticarette Rus Rublesi ve Türk Lirasının kullanılmasıyla ilgili teknik görüşmeler Merkez Bankaları arasında devam ediyor. Hedefimiz Antalya'ya, Türkiye'ye gelen Rus vatandaşlarının ruble ile ödeme yapması. Rusya'ya giden vatandaşlarımızın da TL ile ödeme yapması" dedi.

İŞBİRLİĞİ DAHA İLERİ TAŞINACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’ye gelen Rus enerji şirketi Gazprom’un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey  Miller ve beraberindeki heyeti kabulünde, “Rusya ile işbirliğimizin daha iyi bir safhaya taşınmasını umut ediyoruz” dedi.

BAKANDAN ODA VE BORSALARA UYARI

TOBB Konseyler Müşterek Toplantısı yapıldı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkçi oda-borsalardan FETÖ mensuplarının ayrılması uyarısında bulundu.

GALATAPORT'A 4,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM 

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında yapılan Galataport projesinde finansman için imza töreni yapıldı. Doğuş Grubu CEO'su Akhan, Galataport'a toplam 4,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını, projenin 2018'in son çeyreğinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

MALEZYA'DAN TÜRKİYE'YE YATIRIM MÜJDESİ

Malezya Dış Ticaret Geliştirme Kurulu Üst Yöneticisi (CEO) Dato Dzulkifli Mahmud, "Türkiye ile ilişkilerimize negatif bakmıyoruz. Biz ekonomik potansiyele bakıyoruz. Türkiye'ye gelmek, yatırım yapmak bizim için çok iyi olacak." dedi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRKİYE-RUSYA MAÇI GOLSÜZ SONA ERDİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri öncesi yaptığı son hazırlık maçında Rusya ile 0-0 berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ, ATINÇ NUKAN VE GÖKHAN İNLER'İ KADROSUNA KATTI

Beşiktaş Caner Erkin'in ardından, Leipzig'de forma giyen stoper Atınç Nukan ve Leicester City'den Gökhan İnler'i kadrosuna kattı.

FENERBAHÇE MOUSSA SOW'U RESMEN AÇIKLADI

Fenerbahçe, Al Ahli'den Moussa Sow'u 1 yıllığına kiraladığını açıkladı.

ERGİN ATAMAN MİLLİ TAKIMDAN İSTİFA ETTİ

Basketbol Milli Takım Coach'u Ergin Ataman görevini bıraktı. Federasyon haberi doğruladı. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894