• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İzmir 15 °C

Türkiye Gündemi 14 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 14 Ekim 2016
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''PKK'nın Musul operasyonuna Sincar üzerinden katılacağına dair haberler bizi ciddi manada endişelendirmektedir.

İBRAHİM KALIN'DAN MUSUL OPERASYONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ''PKK'nın Musul operasyonuna Sincar üzerinden katılacağına dair haberler bizi ciddi manada endişelendirmektedir. Askeri planlamalar netleştikçe gerekli adımları atacağız'' dedi. Kalın, İsrail'le 1 hafta 10 gün içerisinde de büyükelçilerin karşılıklı atanacağını söyledi.

BAKAN FİKRİ IŞIK'TAN MUSUL AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Musul ile ilgili olarak "Musul gibi tarihi bağlarımız olan bir şehrin demografik yapısının değiştirilmesine Türkiye'nin kayıtsız kalmasını kimse beklemesin" dedi.

109 ASKERİ HÂKİM TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ

Askeri Hâkimler Komisyonu kararıyla 109 askeri hâkim subayın meslekten çıkarılarak Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiklerinin kesildiği bildirildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

DARBEYİ ARAŞTIRMA KOMİSYONU ESKİ GENELKURMAY BAŞKANLARINI DİNLEYECEK

TBMM Darbeyi Araştırma Komisyonu, eski genelkurmay başkanları ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Darbe girişimini öğrendiği" eniştesi Ziya İlgen'i dinleme kararı aldı.

AK PARTİLİ ŞENTOP'TAN 'BAŞKANLIK' ÇIKIŞI: 2017 İLKBAHARINDA REFERANDUM...

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Mustafa Şentop, Meclis'te 330 oyun bulunması halinde referandumum 2017 ilkbaharına yetişebileceğini söyledi. Şentop, "Biz federasyonu dışlayan, üniter başkanlık sistemi önerdik. Tarihi şartlar üniterliği zorunlu kılıyor" ifadesini kullandı.

CHP SÖZCÜSÜ BÖKE'DEN MHP'YE SERT ELEŞTİRİ: İKTİDARIN YEDEK LASTİĞİ

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MHP'ye ''İktidarın yedek lastiği''; MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de ''AKP'nin muhalefetten sorumlu genel başkan yardımcısı'' nitelemesi yaptı.

HDP YOL HARİTASINI BELİRLEYECEK

HDP Sözcüsü Bilgen, HDP'nin 15-16 Ekim'de bütün organlarıyla Ankara'da toplanarak yeni döneme ilişkin parti politikalarını ve yol haritasını belirleyeceğini açıkladı.

AKÇAY: 'BAHÇELİ'NİN 'BAŞKANLIĞI DESTEKLİYORUZ' GİBİ BİR AÇIKLAMASI YOK'

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Başkanlık teklifini destekliyoruz" gibi bir açıklamasının bulunmadığını belirterek "Aksine 'Bizim tercihimiz her zaman parlamenter sistemin devamı, reforma tabi tutulmasıdır' ifadesini kullanmıştır" dedi.

MERAL AKŞENER, PARTİDEN İHRACININ İPTALİ İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

MHP eski İstanbul Milletvekili Meral Akşener, partiden "usulsüz" bir şekilde ihraç edildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

'OPERASYONA KİMİN KATILACAĞINA IRAK KARAR VERECEK'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Musul'un geri alınması operasyonunda Türk güçlerin de olup olmayacağına Irak'ın karar vereceğini söyledi.

RUSYA'YA YÖNELİK DOSTANE OLMAYAN EYLEMLERİN HİÇBİRİ CEVAPSIZ KALMAYACAK

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, haftalık basın toplantısında “Suriye'de Rusya'ya yönelik dostane olmayan eylemlerin hiçbiri cevapsız kalmayacak" dedi.

ESAD: SURİYE'NİN TEK ÜMİDİ RUSYA-TÜRKİYE YAKINLAŞMASI

Rus Komsomolskaya Pravda gazetesine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya'nın, Türkiye'nin Suriye politikasını değiştirmesini umduklarını söyledi.

ANTONİO GUTERRES BM GENEL SEKRETERİ SEÇİLDİ

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından önerilen eski Portekiz Başbakanı Antonio Guterres, BM Genel Kurulunca oybirliği ile yeni BM Genel Sekreteri seçildi.

NOBEL EDEBİYAT ÖDÜLÜ'NÜN SAHİBİ BOB DYLAN OLDU

İsveç Kraliyet Akademisi, Bob Dylan'ın "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğünü açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: EMEKLİYE PROMOSYONDA BİR AY AÇIKLAMA YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonla ilgili ekstra çalışma yapılması gerektiğini belirterek, bir ay süresince bu konuda konuşmayacağını açıkladı.

MİLLİ PİYANGO İHALESİNDE SÜRE UZATILDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Milli Piyango ihalesinde 14 Ekim 2016 olan ön yeterlilik son başvuru tarihi 10 Şubat 2017'ye, 8 Kasım 2016 olan son teklif verme tarihi ise 10 Mart 2017'ye uzatıldı." dedi.

BAKAN ALBAYRAK: ELEKTRİKTE ZAM YOK, DÜŞÜŞ OLMASI MUHTEMEL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Elektrikte bir zam öngörmüyoruz, inşallah bu maliyetlerin düşmesine dayalı önümüzdeki dönemde tam tersine elektrik maliyetlerinde düşüş yönünde bir hareket de olması muhtemel." dedi.

3. HAVALİMANI İÇİN ALMAN ŞİRKETE DEV SİPARİŞ

Alman devi TyssenKrupp, İstanbul`un 3. Havalimanı için yolcu uçak bindirme köprülerini üretecek. TyssenKrupp tam 143 köprü yapacak. Söz konusu miktar, Alman devinin, bugüne kadar yolcu bindirme köprüleri sektöründe aldığı en büyük sipariş olduğu belirtiliyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

THY EUROLEAGUE MAÇLARI TRT'DE!

Süper Lig özetleri ve TFF 1. Lig yayınlarını alan TRT'den bir hamle daha geldi. Buna göre Basketbolda 2016/2017 sezonu THY Euroleague ve Final Four maçları TRT Spor'dan canlı yayınlanacak.

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ AVRUPA LİGİ'NE GALİBİYETLE BAŞLADI

Darüşşafaka Doğuş, THY Avrupa Ligi ilk hafta müsabakasında Sırbistan'ın Kızılyıldız takımını deplasmanda 73-70 yendi.

CSKA 109-84 GS

Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi ilk hafta maçında Rusya'nın CSKA Moskova ekibine 109-84 yenildi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894