• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Türkiye Gündemi 16 Mart 2017

Türkiye Gündemi 16 Mart 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık AB ve herhangi bir Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor." dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FAŞİZMİN RUHU AVRUPA SOKAKLARINDA KOL GEZİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık AB ve herhangi bir Avrupa ülkesinin kimseye demokrasi, özgürlük, adalet, hukuk dersi verme hakkı kalmamıştır. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor." dedi.

BAKAN ÇELİK: 'GÖÇMEN ANLAŞMASININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR'

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik "Türkiye istediği zaman, istediği şekilde göçmen anlaşmasını gözden geçirebilir; gözden geçirilmesinin zamanı geldiğine inanıyorum; bu anlaşmanın sürdürülmesi için bir sebep olduğunu düşünmüyorum" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANI IŞIK'TAN S-400 AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile S-400 uzun menzilli hava savunma sistemleri için görüşmelerde ilerleme sağlandığını belirtti. Bakan Işık, "Bugün imza aşamasında değiliz ama görüşmeler sürüyor" dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BİNALİ YILDIRIM: '16 NİSAN'DA TÜRKİYE 'EVET'LE AVRUPA'YI İNLETECEK'

Başbakan Yıldırım, "Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Bunun cevabı 16 Nisan'da. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek." dedi.

BAKAN BOZDAĞ: RAPOR SİYASİDİR, İTİBARI YOKTUR

Venedik Komisyonu'nun, Türkiye'deki OHAL uygulamalarıyla ilgili raporuna Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan tepki geldi. Bozdağ, raporun siyasi olduğunu söyledi, "CHP ve HDP'nin anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerinden ibaret bu raporun bir itibarı yoktur" dedi.

AK PARTİ'Lİ ÜYELER HOLLANDA DOSTLUK GRUBUNDAN İSTİFA ETTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş: "Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubunun AK Parti'li üyeleri, Dostluk Grubundan istifa etti. Özür gerçekleşene kadar Dostluk Grubunda bulunmayacağız." dedi.

CHP'Lİ İNCE: SİZ KİMSİNİZ DE BENİM ÜLKEMİN BAKANINI SOKMUYORSUNUZ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Hollanda'nın skandal tavrına ilişkin, ''Hollanda'yı tabii ki kınıyorum. Sen kimsin de benim ülkemin bakanını büyükelçiliğe sokmuyorsun? Büyükelçilik bizim toprağımızdır." dedi.

BAHÇELİ: 15 TEMMUZ SONRASINDA AVRUPA AYAKTA ALKIŞLAMALIYDI

MHP Lideri Devlet Bahçeli, referandum kampanyası çerçevesinde ilk ziyaretini dün Hürriyet gazetesine yaparken Avrupa’yla gerilim konusunda, “Darbeye karşı demokrasi ısrarı karşısında Türkiye’yi ayakta alkışlamalıydı” dedi. 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

PUTİN VE ERDOĞAN ARASINDA S-400 ANLAŞMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hava savunma sistemi S-400'ler konusunda anlaştığını açıkladı.

ALMANYA'DAN TÜRK SİYASİLERE SEYAHAT YASAĞI TEHDİDİ

Almanya'da Merkel hükümeti ilk kez açık bir dille referandum kampanyası için Almanya'ya gidecek Türk siyasetçilere yasak getirilebileceğini duyurdu.

HOLLANDA'DA SANDIK BAŞI ANKETLERİ AÇIKLANDI

Türkiye ile yaşanan krizin gölgesinde sandık başına giden Hollanda'da sandık başı anketleri açıklandı. Anket sonuçlarına göre Başbakan Rutte'nin partisi VVD 32, Wilders'in partisi PVV 19 sandalye kazanıyor.

AUDİ'NİN ÜRETİM MERKEZİNDE SAVCILIK ARAMASI

Alman otomotiv şirketi Audi'nin Ingolstadt'daki merkezi ve Neckersulm’daki tesisinde arama yapıldığı bildirildi. Audi şirketinin sözcüsü Toni Melfi yaptığı açıklamada, Münih ve Stuttgart savcılıkları tarafından Ingolstadt ve Neckersulm'deki aramaların "dizel konusuyla" ilgili olduğunu söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'HOLLANDA'YA HERHANGİ BİR TİCARİ YAPTIRIM OLMAYACAK'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hollanda ile olan krize ilişkin, "Gerek Hollanda halkıyla gerekse ticaret erbabıyla, iş alemiyle en ufak bir sorun yok ve bu yönde en ufak bir sıkıntı olmayacak" dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: YAPTIRIM LİSTESİNDE EKONOMİ OLMAYACAK

Hollanda’nın faşist tutumuna karşı yeni tedbirler üzerinde çalışmalar sürüyor. Bakan Çelik “Yeni tedbirler ekonomiyle ilgili değil” derken, Ekonomi Bakanı Zeybekci de masada ekonomik yaptırım olmadığını söyledi.

DÜNYA DEVLERİ GÜNEŞİ TÜRKİYE’DE GÖRDÜ

Türkiye’ye ve enerji sektörüne güven ihalelere de yansıdı. Yenilenebilir teknolojide global oyuncu olan ve 11.5 milyar doları yöneten 5 firma Konya-Karapınar’da kurulacak güneş enerjisi tesisi ihalesinde yarışacak.

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 12.7'YE ÇIKTI

Aralık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 668 bin kişi artarak 3 milyon 872 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1,9 puanlık artış ile yüzde 12,7 seviyesinde gerçekleşti.

TÜRKİYE SATILIK KONUT FİYAT ENDEKSİ YÜZDE 1,10 ARTTI

REIDIN Emlak Endeksinin şubat ayı sonuçları açıklandı. Buna göre Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi, şubatta bir önceki aya göre yüzde 1,10, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 8,97 artış gösterdi.

RUS OTOMOTİV DEVİ TEKRAR TÜRKİYE PAZARINA DÖNDÜ

Rusya’nın en büyük ticari araç üreticilerinden GAZ Grubu’nun Üst Yöneticisi (CEO) Vadim Sorokin, şirket olarak Türkiye’deki faaliyetlerine devam etmeye başladıklarını bildirdi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE EUROLEAGUE’DE FİNAL FOUR’A YÜKSELDİ

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Final serisi üçüncü maçında konuk ettiği İspanyol temsilcisi Perfumerias Avenida’yı 87-80 mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 2-1’e getiren Fenerbahçe, Euroleague’de üst üste 6. kez Final Four’a yükseldi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894