• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi 17 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 17 Aralık 2016
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Halep'e ilişkin, 'Tüm tarafları ateşkese uymaya davet ediyorum' mesajını twitter hesabından yayınladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 'HALEP' ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Halep'e ilişkin, 'Tüm tarafları ateşkese uymaya davet ediyorum' mesajını twitter hesabından yayınladı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Halep'te yaşanan son gelişmeleri anlatmak için bir toplantı düzenleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Halep'te tahliyelerin devam ettiğini söyledi. Son konvoyda yaşanan tıkanıklığın aşılması için görüşmelerin hızla devam ettiğini belirtti.

AB BAKANI ÇELİK AÇIKLADI: “ERDOĞAN TEKLİF ETTİ MERKEL OLUMLU BAKTI”

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bir teklifi var, Sayın Merkel de buna olumlu bakmış. Öneri, Suriye sınırı içerisinde güvenli bir bölgede konutlar inşa edilmesini, bu yolla göç dalgasının orada tutulmasını öngörüyor." dedi.

İSTANBUL'DAKİ SALDIRIYI DÜZENLEYEN TERÖRİSTLERDEN BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Beşiktaş'taki terör saldırısını düzenleyen teröristlerden birinin kimliği belirlendi. Maçka Parkı yakınlarında kendisini patlatan canlı bombanın, Şanlıurfa Suruç nüfusuna kayıtlı, "Erdal" kod adlı 20 yaşındaki Burak Yavuz olduğu tespit edildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

2017 YILI BÜTÇESİ TBMM GENEL KURULUNDA KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı kabul edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: REJİM TARTIŞMALARI 1923'TE KAPANMIŞTIR

TBMM bütçe görüşmelerinin kapanışında konuşan Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliğiyle ilgili, "Rejim tartışmaları 1923 yılında tamamen kapanmıştır." dedi.

CHP'DEN POLİSE "YANINIZDAYIZ" MESAJI

CHP Genel Merkezi'nden tüm il ve ilçe örgütlerine gönderilen genelge ile emniyet müdürlüklerinin ziyaret edilerek, "terörle mücadelede yanınızdayız" mesajı verilmesi istendi.

BÖKE: İLK KEZ YENİ BİR MALİ YILA BÖYLE GİRİLİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Türkiye, tarihinde ilk kez, yeni bir mali yıla, daha yasalaşmadan geçerliliğini yitiren bir bütçeyle giriyor" dedi. Böke ayrıca, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, ucuz dolar ile beslenen, inşaat ve tüketim temelli bir anlayışın ortaya konulduğu eleştirisini yaptı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CIA, TÜRKİYE'DEN ÖZÜR DİLEDİ

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve istihbarat örgütü CIA'in, DEAŞ’la petrol ticaret iddiası üzerine Türkiye'den özür dilediği bildirildi.

'TÜRKİYE İNANILMAZI BAŞARDI'

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin terörizmden ve Suriye'deki gelişmelerden etkilendiğini belirterek, "Türkiye 3 milyon sığınmacıyla inanılmaz sorumluluk üstlendi ve tekrar insani yardımlar yapmaya hazır." dedi.

RUSYA: DOĞU HALEP'TE 3 BİNDEN FAZLA 'ILIMLI MUHALİF SAVAŞÇI' TESLİM OLDU

Doğu Halep'te tahliye süreci bir kez daha askıya alınırken, Rusya şu ana kadar 3 bin 406 savaşçının teslim olduğunu açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BİR GÜNDE İKİ MÜJDE

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’nin müjdesini verdiği, sicil affı Meclis’e gelirken Maliye Bakanı Ağbal, taşerona kadroda mutfak çalışmasının bittiğini söyledi.

RUS HÜKÜMETİ TÜRK AKIMI YASA TASARISINI ONAYLADI

Rusya hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Türk Akımı anlaşmasının onaylanmasına yönelik yasa tasarısının onaylanarak, parlamentonun alt kanadı Duma'ya gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

İNŞAAT SEKTÖRÜ CİRO VE ÜRETİM ENDEKSİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) 'İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri'ni açıkladı.  Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksi, 2016 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 6,9 oranında azaldı.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI YÜZDE 48 ARTTI

Kapanan şirket sayısı kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48 artarak bin 73'e çıktı. Bu dönemde kurulan şirket sayısı ise yüzde 1,28 artış gösterdi.

BMC'DEN SAKARYA-KARASU'DA SAVUNMA SANAYİİ KENTİ

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Bakanlar Kurulu'nun BMC'ye savunma sanayi kenti inşa etmek üzere Sakarya-Karasu'da 2 bin 500 dönüm arazi tahsis ettiğini belirterek, "İzmir fabrikamızı kapatıp Karasu'ya taşıyacağımız gibi algı yarattılar. İzmir'deki fabrikamız kalacak. Büyük ihtimalle orada sivil alandaki hedeflerimizi gerçekleştireceğiz." dedi.

THY UÇAKLARINDAN İNTERNET KEYFİ

Türk Hava Yolları, geniş gövdeli ve uzun menzilli uçaklarından sonra 167 dar gövde uçağının eğlence ve internet bağlantı sistemlerinin sağlanmasına yönelik Panasonic ile önemli bir anlaşma imzaladı. THY ile artık kısa ve orta mesafede uçacak olan yolcular da havada internetin keyfini yaşayabilecek.

YENİLENEBİLİR ENERJİYE 330 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova'daki iki Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinin rüzgar türbinleri için Alman Nordex ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY ODEBANK 83-80 EMPORİO ARMANİ MİLAN

THY Avrupa Ligi 12. hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank evinde Emporio Armani Milan'ı 83-80 mağlup etti.

FENERBAHÇE LİGDE DÖRDÜNCÜ MAĞLUBİYETİNİ ALDI

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında konuk olduğu Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımına 81-70 mağlup oldu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894