• BIST 9530.47
  • Altın 2478.359
  • Dolar 32.444
  • Euro 34.8391
  • İzmir 18 °C

Türkiye Gündemi 17 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 17 Şubat 2017
Başbakan Binali Yıldırım, ''Terörden korkmak, terörle korkutmak ancak ve ancak terörün işine yarar, teröristlerin işine yarar.

BAŞBAKAN YILDIRIM: TERÖRDEN KORKMAK, TERÖRİSTLERİN İŞİNE YARAR

Başbakan Binali Yıldırım, ''Terörden korkmak, terörle korkutmak ancak ve ancak terörün işine yarar, teröristlerin işine yarar. Amerika ne kadar güvenliyse Türkiye de o kadar güvenli, Avrupa, Paris ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenli'' dedi.

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN EL BAB AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanı Işık, Fırat Kalkanı harekâtı kapsamında Suriye'de devam eden El Bab operasyonu hakkında, "Tümüyle kuşatıldı, içeride temizlik yapılıyor" dedi.  Fırat Kalkanı hakkında açıklama yapan Işık, " Operasyon Bab'dan sonra da devam edecek. Münbiç ve Rakka önceliğimiz" dedi.

 

ORG. AKAR: EL BAB OPERASYONU BİTTİ

Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'nun haberine göre Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, El Bab müjdesini Katar’da verdi. “Gözümüz aydın, El Bab operasyonu bitti” diyen Akar, bölgede arama tarama ve temizlik yapıldığını söyledi.

 

“İMAMLARIN EVİNDE YAPILAN ARAMALAR ALMAN ANAYASASI'NIN AÇIKÇA İHLALİ”

Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya'da Türk imamların evlerinde yapılan aramaların uluslararası anlaşmaların ve Alman Anayasası'nın açıkla ihlali olduğunu belirtti.

 

POLİTİKA

HAYATİ YAZICI: SEÇİM 3 KASIM 2019'DA YAPILACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Model değişikliğini öngören maddeler, 3 Kasım 2019'da yapılacak seçimlerde yürürlüğe girecek" dedi. MHP'lilerin kampanyaya destek vermeyecekleri iddialarıyla ilgili de "MHP, Mecliste destek verdiyse, kampanya sürecinde de yer alacaktır" şeklinde konuştu.

 

'YÜZDE 50'Yİ GEÇEMEZSEK İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN' DİYEN AK PARTİLİYE SORUŞTURMA

Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında Soma'da yaptığı konuşma sonrası soruşturma başlatıldığını açıkladı. Erdem, "Referandumda yüzde 50'yi geçemezsek iç savaşa hazır olun" demişti.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU: “BU ANAYASA GEÇERSE TÜRKİYE’NİN BEKASI TEHLİKEDEDİR”

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa geçerse bir kişiyi kandırdığınız anda devleti tamamen ele geçirebilirsiniz. Başkanı ele geçirdiniz mi kararnameyle istediğinizi yaparsınız. Türkiye’nin bekası tehlikededir” ifadesini kullandı.

 

MHP'DEN REFERANDUM GENELGESİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, örgüte yönelik referandum genelgesi yayınladı. Bahçeli, "Aynı tercihteki partilerle ortak çalışma yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA

KIBRIS MÜZAKERELERİNDE 'ENOSİS KRİZİ':  ANASTASİADİS GÖRÜŞMEYİ TERK ETTİ

Kıbrıs'ta çözüm için 20 aydır yürütülen müzakerelerde Rum tarafı masadan ayrıldı. Rum lider Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Enosis krizinin gölgesinde yaptığı görüşmede kapıyı vurup müzakere salonunu terk etti. 

 

ABD SAVUNMA BAKANI JAMES MATTİS'DEN NATO ÜLKELERİNE UYARI

ABD Savunma Bakanı James Mattis, NATO ülkelerine savunma harcamalarını artırmaya ilişkin taahhütlerini yerine getirmeleri çağrısı yaptı, aksi takdirde ABD'nin İttifak'a karşı taahhütlerini azaltabileceği uyarısında bulundu.

 

EKONOMİ

KDV'DE "JET İADE" DÖNEMİ BAŞLIYOR

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yüzde 120 oranında banka teminat mektubu veren mükelleflerin, KDV iadelerini en geç 5 iş günü içinde alabileceğini açıkladı.

 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: BÜYÜKANNE MAAŞINA 65 BİN BAŞVURU YAPILDI

A Haber'de konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükanne maaşına şu ana kadar 65 bin başvuru yapıldığını söyledi. Müezzinoğlu, yoğun talep nedeniyle kayıtların dondurulacağını belirtti.

 

YERLİ OTODA HEDEF KÜRESEL MARKA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otoda TUBİTAK’ın hazırladığı projeyi, sanayicilerin üretimine çevirmesi gerektiğini belirterek “Amacımız yerli ve küresel bir marka oluşturmak” dedi.

 

İSTANBUL'A YENİ METRO HATLARI GELİYOR

İstanbul'da Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı ve Vezneciler-Sultangazi Metrosu hayata geçiyor. 2019 yılında hizmete alınması planlanan 800 metrelik, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı, saatte çift yönde 6 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak

 

TURKCELL, FİNTUR OPERASYONLARINDAN ÇIKIYOR

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, bu yıl 3.6 milyar lira yatırım planladıklarını, 2017'de grup gelirlerinde yüzde 13-15 büyüm hedeflediklerini bildirdi. 2017'de 2 bin 300 kişiyi istihdam edeceklerini söyleyen Terzioğlu, Telia ile birlikte Fintur operasyonlarından çıkacaklarını aktardı.

 

ABBOTT, İLAÇ ÜRETİMİNİ TÜRKİYE'YE TAŞIYOR

Türkiye'yi bölgesel üretim üssüne çevirmek isteyen ABD'li Abbott, ilaç üretim hattını Türkiye’ye taşıyacak. 23 ürün, Türkiye’de Saya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Pharmactive İlaç tesislerinde üretilecek.

 

SPOR

BEŞİKTAŞ TUR İÇİN AVANTAJ SAĞLADI

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda deplasmanda İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı 3-1 yenerek tur için avantaj sağladı.

 

KRASNODAR 1-0 FENERBAHÇE

UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcimiz Fenerbahçe son 32 turunda Rusya'nın güçlü ekibi Krasnodar'a deplasmanda 1-0 mağlup oldu. Oynanan diğer karşılaşmada Osmanlıspor, Olympiakos ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

 

GALATASARAY ODEABANK 77-71 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Basketbol İntegral Forex Erkekler Türkiye Kupası’ndaki son çeyrek final maçında Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş’u 77-71 yenerek yarı finale yükseldi ve Banvit’in rakibi oldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894