• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi 19 Nisan 2017

Türkiye Gündemi 19 Nisan 2017
TÜRKİYE GÜNDEMİ 19 NİSAN 2017

TUNCELİ'DE HELİKOPTER DÜŞTÜ: 12 ŞEHİT

Tunceli'nin Pülümür ilçesinden dün saat 11.40’ta havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkıştan 10 dakika sonra irtibat kesildi. Düşen helikopterde 7 özel harekât polisi, 1 astsubay, 1  hâkim ve 3 mürettebat şehit oldu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AGİT'İN GÖREVİ SİYASİ YORUMLAR YAPMAK DEĞİL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AGİT'in gözlem heyeti ile ilgili, "Bu sefer gelen heyetin iyi niyetli gelmediğini ve teknik konular haricinde siyasi konulara girdiklerini gördük. Oysa bu heyetin görevi siyasi yorumlar yapmak değil." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

OHAL 3. KEZ UZATILDI

OHAL'in, 19 Nisan Çarşamba günü saat 01.00'den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

BAŞBAKAN YILDIRIM: 'KURUCU GENEL BAŞKANIMIZI PARTİMİZE DAVET EDECEĞİZ'

Partisinin grup toplantısında referandum sonuçlarını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Önce yürürlüğe girecek hususlardan biri HSK’nın yeniden oluşturulmasıdır. Bir diğeri ise Cumhurbaşkanımızın kurucusu olduğu AK Parti ile ilişiğinin sağlanmasıdır. Kurucu genel başkanımızı partimize davet edeceğiz. " dedi.

KILIÇDAROĞLU: BU SEÇİMİ TANIMIYORUZ, SEÇİM TEKRARLANMALIDIR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Tarihin "mühürsüz seçim" olarak yazacağı bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız! Halkın iradesine saygı duyulmalı ve seçim tekrarlanmalıdır!" ifadelerini kullandı.

CHP İPTAL İÇİN BAŞVURDU: SEÇİMİN MEŞRUİYETİ YOK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum iptal edilmesi için YSK'ya başvurdu. Tezcan, "Baskı ve tehditle alınamayan sonuç YSK devreye sokularak alınmaya çalışılmıştır. Bu seçim meşruiyeti olmayan bir mühürsüz seçimdir" dedi.

BAHÇELİ'DEN YSK'YA ÇAĞRI

MHP Lideri Bahçeli, ''Açık çağrımdır, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) acilen bir çalışma yapmalıdır. Eğer imkân varsa, evet ya da hayır tercihlerinin hangi partilere ait olduğunu ölçen bir mekanizma bulunuyorsa, kurulan tüm sadıklarda tercihi evet olan MHP'li seçmenlerin sayısı ortaya çıkarılmalıdır'' dedi.

OSMAN BAYDEMİR'DEN YSK'YE AÇIK ÇAĞRI: İPTAL ETMEZSEN TARAFSIN

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Sözcüsü Baydemir 2014'te Bitlis'in Norşin İlçesi'nde yapılan seçimleri hatırlatarak, "Buradan açıkça çağrı yapıyorum. YSK iki buçuk milyonu bulan mühürsüz oylar için 2014'te aldığın 'geçersiz' kararının aynısını almazsan, sen hakem değil tarafsın" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AVRUPA KONSEYİ GÖZLEMCİSİ: 2,5 MİLYON OY MANİPÜLE EDİLMİŞ OLABİLİR

Avrupa Konseyi'nin 16 Nisan referandumu için Türkiye'ye gönderdiği gözlemci heyetinden Avusturyalı milletvekili Alev Korun, "2,5 milyon oyun manipüle edilmiş olabileceğine dair şüphe var" dedi.

ALMANYA: İDAM GELİRSE...

Bild gazetesine konuşan Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de idamın yeniden getirilmesinin Avrupa hayalini sona erdireceğini söyledi.

İNGİLTERE BAŞBAKANI THERESA MAY 8 HAZİRAN'DA ERKEN SEÇİM İSTEDİ

İngiltere Başbakanı Theresa May hükümetin ülkeyi 8 Haziran'da erken genel seçime götürme kararı aldığını açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK: RUSYA İLE TÜM SORUNLARI GÖRÜŞTÜK, HIZLA ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Moskova'da verimli bir toplantı yaptık. Tüm sorunları görüştük. Mayıs başında tekrar görüşüp, hızla çözüm üreteceğiz." dedi.

ZEYPORT LİMANI'NA 'REKABET' SORUŞTURMASI

Rekabet Kurumu, Zeyport Zeytinburnu Liman İşletmeleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile S.S. Gemi Tali Acenteleri Deniz Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

TÜRK KOZMETİK DEVİ TEKİN ACAR SATILIYOR

Türkiye’nin önde gelen kozmetik firmalarından Tekin Acar Kozmetik Mağazacılık Ticaret A.Ş. satıldı. Satın alan firma ise Fransız Sephora Kozmetik A.Ş. Tekin Acar'ın Türkiye genelinde 80 mağazası bulunuyor.

POWERCHİNA, AVRASYA OFİSİNİ İSTANBUL'DA KURUYOR

Çin hükümetine ait önemli bir altyapı ve enerji şirketi olan PowerChina, 63 ülkeden sorumlu Avrasya merkez ofisini İstanbul'da kurmaya karar verdi.

ABRAAJ, YENİ TÜRK ŞİRKETLER ARIYOR

Hepsiburada ve Fibabanka'nın ortağı dünyanın en büyük girişim sermayelerinden biri olarak gösterilen Dubai merkezli The Abraaj Grup, referandum sonrası Türkye'de yatırım yapmak için yeni şirketler arıyor.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 71-58 PANATHİNAİKOS

THY Avrupa Ligi play-off maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Panathinaikos'u deplasmanda 71-58 mağlup etti.

ARKAS SPOR 2-3 FENERBAHÇE

Efeler Voleybol Ligi Play Off Yarı Final 2. maçında İzmir ekibi Arkas Spor’a konuk olan Fenerbahçe, rakibini 3-2 mağlup ederek seride durumu 1-1'e getirdi. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894