• BIST 9069.65
  • Altın 2324.725
  • Dolar 32.3626
  • Euro 34.9574
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi - 21 Haziran 2016

Türkiye Gündemi - 21 Haziran 2016
Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." dedi.

TÜRKİYE GÜNDEMİ - 21 HAZİRAN 2016

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM: BİZ MAZLUMLARIN ÜMİDİYİZ ÇÜNKÜ BİZ TÜRKİYE'YİZ

Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyanın dört bir yanındaki çığlıklara kulaklarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Türkiye'yiz." dedi.

KURTULMUŞ: “GEREKİRSE YASAL DÜZENLEME YAPABİLİRİZ”

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, teröre destek verdiği belirtilen belediyelerin harcamalarının denetlenmesi için yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

LİCE'YE ASKER VE POLİS SEVKİYATI YAPILDI

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik olarak başlatılması planlanan operasyon öncesi çok sayıda zırhlı araç ve personel ilçeye sevk edildi

İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI: 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Kandilli Rasathanesi Marmara'da 3 yıl süren araştırmanın sonuçlarına göre Adalar fayında en çok 7 büyüklüğünde deprem üretecek enerji biriktiğini açıkladı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

ÖZGÜR ÖZEL: HİÇ KİMSE CHP'LİLERİN YAPMADIĞI BİR ZİYARETİ YAMAMAYA KALKMASIN

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP milletvekillerinin cezaevlerinde görüşme yaptıkları kişilere ilişkin liste ile ilgili, "Hiç kimse CHP milletvekiline yapmadığı bir ziyareti yamamaya sonra ellerindeki belediye gücüyle, yandaş gücüyle bu yalanı yaymaya, algı operasyonu yapmaya kalkmasın." dedi.

TUNCEL: BELEDİYELERE EL KONULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın DBP’li belediyelere yönelik açıklamalarına DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel Diyarbakır’dan cevap verdi. Tuncel, son bir yıldır müfettişlerin DBP belediyelerinden çıkmadığını söyledi ve belediyelere el koymaya asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

YARGITAY'DAN SİNAN OĞAN KARARI

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP'li Sinan Oğan'ın partiden ihracını kaldıran yerel mahkeme kararına yapılan itirazı reddetti.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

REZA ZARRAB'IN DURUŞMASI ERTELENDİ

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile ABD'nin New York kentinde tutuklu olarak yargılanan İran asıllı Türkiye vatandaşı işadamı Reza Zarrab'ın New York'ta görülen davasının ikinci duruşması 6 Eylül'de yapılacak.

BM: TÜRKİYE EN ÇOK MÜLTECİYE EV SAHİPLİĞİ YAPAN ÜLKE

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği UNHCR dünya genelinde çatışmalar nedeniyle yerlerinden olan mülteci sayısının gelmiş geçmiş en büyük sayıya ulaştığını açıkladı. Türkiye'nin 2,5 milyon kişiyle en çok sayıda mülteciye ev sahipliği yapan ülke olduğu vurgulanırken, Türkiye'yi Pakistan ve Lübnan'ın izlediği kaydediliyor.

GAZZE BARIŞI

Mavi Marmara baskınıyla kopan, uzun süredir de yılan hikâyesine dönen Türkiye-İsrail ‘normalleşme’ süreci temmuz ayında yapılacak anlaşma ile normale dönecek. Gazze’de inşa edilen hastaneyle ilgili prosedürler de tamamlanacak. Türkiye’nin ilaç, personel takviyesi konusunda ise İsrail sorun çıkarmayacak.

MERKEL'DEN RUSYA AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımların yalnızca Moskova'nın Ukrayna’ya yönelik Minsk anlaşmasını tam olarak uygulamaya başlaması halinde kaldırılacağı görüşünü tekrarladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TURİZMDE EN KÖTÜ HAZİRAN: RUSYA'DAN % 98, ALMANYA'DAN % 45 KAYIP

Antalya'ya 1-16 Haziran tarihleri arasında gelen turist sayısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58.7 düştü. Aynı dönemde Rus turist sayısı yüzde 98.5, Alman turist sayısı yüzde 44.9 azaldı.

4,3 MİLYAR LİRALIK SENET PROTESTO EDİLDİ

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Raporuna göre bu yılın ocak-mayıs döneminde 386 bin senet protesto edilirken, senetlerin parasal karşılığı 4,3 milyar TL oldu.

BOLU'YA 2 HAVALİMANI YAPILACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, Bolu merkeze stol tipi ve Abant Tabiat Parkı mevkisine ise küçük uçakların inerek park yapabileceği 2 havalimanı projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

GODİVA MARKETE GİRECEK

Dünyanın en eski çikolata markalarından biri olan Godiva’da, bağımsız mağazalarla lüks konseptinde izlenen satış stratejisi değişiyor. Pladis Bölge CEO’su Mehmet Tütüncü, “Ülker ve McVitie’s kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva’nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak.

DEV HOLDİNGİ YÖNETİRKEN SANATI TÜRKİYE’YE YAYIYOR

‘Sakıp Sabancı Portresi’ eserinin Royal Academy of Arts’ın 2016 Yaz Sergisi’ne davet edilmesi üzerine Güler Sabancı’yı sayfalarına taşıyan Financial Times, Sabancı’nın 16.5 milyar dolarlık dev holdingi yönetirken Türkiye’de sanatı ve hayırseverliği desteklediğine de vurgu yaptı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

ABD 3-0 TÜRKİYE

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) tarafından düzenlenen Dünya Grand Prix serisinin 2. etabındaki üçüncü ve son maçında ABD’ye 3-0 yenildi.

EURO 2016: İNGİLTERE GRUP BİRİNCİLİĞİNİ GALLER'E KAPTIRDI

Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da Fransa, İtalya, İspanya ve İsviçre'den sonra Galler ve İngiltere de tur atladı. B Grubu'nun son maçlarında İngiltere Slovakya'yla 0-0 berabere kalırken, Galler de Rusya'yı 3-0 mağlup etti.

FENERBAHÇE, GREGORY VAN DER WİEL’İ İSTANBUL’A GETİRDİ

Fenerbahçe, Gregory van der Wiel’i İstanbul’a getirdi. Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ün yerine sağ beke düşündüğü Gregory van der Wiel ile imza aşamasına geldi. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894