• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi 22 Şubat 2017

Türkiye Gündemi 22 Şubat 2017
Fırat Kalkanı Harekâtı’nda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği esnasında, bir iş makinesinin tuzaklanan el yapımı patlayıcıya basması sonucu bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA BİR ASKER ŞEHİT OLDU, İKİ ASKER YARALANDI

Fırat Kalkanı Harekâtı’nda mayın ve el yapımı patlayıcı temizliği esnasında, bir iş makinesinin tuzaklanan el yapımı patlayıcıya basması sonucu bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: YPG-PKK İLE HAREKET ETMEK YILANLA YATAĞA GİRMEK DEMEKTİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, DEAŞ'a karşı YPG-PKK ile hareket etmenin yılanla yatağa girmek anlamına geldiğini söyledi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: 'EVET' DEYİNCE ÜLKE BÖLÜNECEK OLSA ÖNCE KANDİL KOŞA KOŞA 'EVET' DER

Başbakan Yıldırım, "Bu referanduma 'evet' deyince ülke bölünecek olsa, önce Kandil koşa koşa 'evet' der. Onların amacı Türkiye'yi bölmek değil mi zaten. Böyle fırsat gelmiş ayaklarına, teperler mi?" dedi.

KILIÇDAROĞLU: OSMANLI'DA BİLE TEK ADAM YOKTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Tek adam rejimi Türk tipidir diyorlar. Osmanlı'da tek adam bile yoktu, padişah vardı bir de veziri azam vardı. O Osmanlı'da da vardı. Şimdi biz bunların hepsini atıyoruz. Tarihini doğru bilmeyen bir toplumu felakete sürükler. Tek adam rejiminden yana değiliz, 80 milyonun iradesinden yanayız." dedi. 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 5 AY HAPİS CEZASI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yaptığı bir konuşmada "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin kurum ve organlarını aşağıladığı" gerekçesiyle 5 ay hapse çarptırıldı. 

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞTÜ

Halen tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın milletvekilliği düşürüldü. Karar, Yüksekdağ'ın 2013 yılında aldığı bir hapis cezasının kesinleşmesi sonucu alındı.

HDP'Lİ İDRİS BALUKEN TUTUKLANDI

Diyarbakır'da terör soruşturması kapsamında hakkında açılan davada verilen tahliye kararına itiraz edilen HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Ankara'da tutuklandı

BAHÇELİ'DEN İDAM MESAJI: AKP GETİRSİN, KAYITSIZ ŞARTSIZ DESTEK VERECEĞİZ

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu ve idam cezasının geri getirilmesine kayıtsız şartsız destek vereceklerini söyledi. Ayrıca, 16 Nisan referandumunda neden 'evet' diyeceklerini anlatan ve partili muhaliflere yüklenen Bahçeli, "Ne derlerse desinler evet" ifadesini kullandı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

SUUDİ ARABİSTAN ABD İLE SURİYE'YE GİREBİLİR

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Al-Jubeir, ülkesinin IŞİD ile  mücadele etmek amacıyla ABD ile birlikte Suriye'ye özel birlikler göndermeye hazır olduğunu belirtti.

AZERBAYCAN LİDERİ ALİYEV, EŞİNİ YARDIMCISI OLARAK ATADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, eşi Mihriban Aliyeva'yı cumhurbaşkanı birinci yardımcısı olarak atadı. Atama, Eylül ayında yapılan referandum sonucunda anayasada yapılan değişiklikler sayesinde gerçekleştirildi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TÜSİAD'I KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) heyeti ile yaptığı görüşmede, ekonomi ve yatırım ortamı, AB ve Gümrük Birliği, uluslararası ilişkiler, sanayi 4.0, dijital dönüşüm, eğitim ve gençlik konularının ele alındığı bildirildi.

BAKAN TÜFENKCİ: YEŞİL PASAPORTUN DAĞITIMINA YAKINDA BAŞLANACAK

İhracatçıya yeşil pasaport kararının Bakanlar Kurulunda imzadan çıktığını bildiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yakında dağıtıma başlanacağını söyledi.

KONUT FİYATLARINA DÜZENLEME GELİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda gayrimenkulün gerçek değerini ortaya çıkaracak standartlar oluşturulacak. Buna göre her şehrin veya ilçenin konut değerleri yeniden belirlenecek. 

İSRAİL'DEN TÜRK İŞ ADAMLARINA 3 YILLIK VİZE İMKÂNI

İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen, bundan sonraki süreçlerde işadamlarına daha uzun süreli ve çok girişli vize vereceklerini belirterek, "Biri vize başvurusunda bulunursa size vermeyi düşündüğümüz vize tipi 3 yıllık ve çok girişli bir vize tipi olacak" dedi.

VAKIFBANK’TAN 2.7 MİLYAR TL NET KÂR

Konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2,7 milyar TL net kar elde eden VakıfBank, ekonomiye nakdi ve gayri nakdi olarak 187 milyar lira finansman sağladı.

GARANTİ'NİN YÜZDE 9.95’LİK HİSSESİ SATILDI

İspanyol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), Garanti Bankası’nın yüzde 9.95’ini Doğuş Grubu’ndan satın almak üzere anlaştı.

'HOLLANDALI ŞİRKET 3. HAVALİMANI PROJESİNDEN ÇEKİLDİ'

Kuzey Ormanları Savunması (KOS), İstanbul’un kuzey ormanlarını büyük ölçüde tahrip edeceği için tartışmalara yol açan 3. havalimanı inşaatında pay almak isteyen Hollandalı bir inşaat ve emlak şirketinin projeden çekildiğini duyurdu.

KOMİLİ VE KIRLANGIÇ YAĞ RESMEN SATILDI

Komili, Kırlangıç gibi markaların üreticisi Ana Gıda’nın hisselerinin dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden ABD merkezli Koninklijke Bunge B.V.’ye devir işlemleri tamamlandı.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

PINAR KARŞIYAKA 72-52 FRAPORT SKYLİNERS

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi play-off turunda, ilk maçta 90-80 yenildiği Alman temsilcisi Fraport Skyliners’ı rövanşta 72-52 mağlup eden Pınar Karşıyaka, adını son 16 turuna yazdırdı. Pınar Karşıyaka, son 16 turunda Beşiktaş Sompo Japan’la karşılaşacak. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894