• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Türkiye Gündemi - 23 Eylül 2016

Türkiye Gündemi - 23 Eylül 2016
Siirt Valiliği, Eruh ilçesindeki operasyonlarda 2 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 3 geçici köy korucusunun yaralandığını, 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin de öldürüldüğünü açıkladı.

ERUH’TAKİ OPERASYONLARDA 2 KORUCU ŞEHİT OLDU, 3 KORUCU YARALANDI

Siirt Valiliği, Eruh ilçesindeki operasyonlarda 2 geçici köy korucusunun şehit olduğunu, 3 geçici köy korucusunun yaralandığını, 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin de öldürüldüğünü açıkladı.

KİLİS'E SURİYE'DEN 2 ROKET ATILDI

Kilis, dün Suriye'den atılan 2 roketin hedefi oldu. İlk roket, öğle saatlerinde kent merkezindeki pazar yerine isabet etti. Olayda 5'i çocuk, 6 Suriyeli yaralandı. TSK, roketin atıldığı bölgeyi obüslerle ve F-16'larla vurdu. Dün akşam saatlerinde ise atılan bir roket daha Kilis kent merkezindeki ilkokulun yakınına düştü. İkinci roketli saldırıda ise 1'i çocuk 2 kişi yaralandı.

TSK'DAN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI: 40 IŞİD'Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) DEAŞ terör örgütü unsurlarına yönelik toplam 20 hava harekâtı düzenlendiğini, 40 DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

KALIN: KÜRT MİLİTANLAR KATILACAKSA RAKKA OPERASYONUNDA YOKUZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Kürt grupların Rakka operasyonuna katılması halinde Türkiye'nin operasyonda yer almasının söz konusu olmadığını belirtti.

ABD'DEN TÜRKİYE İÇİN TERÖR UYARISI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Gaziantep'te özellikle yabancılar tarafından tercih edilen alışveriş merkezi ve işletmelere yönelik bir terör saldırısı düzenlenebileceği konusunda uyarıda bulundu

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu bir araya geldi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, görüşmede mini anayasa çalışması ve FETÖ soruşturmalarının ele alındığı bildirildi. CHP kaynakları ise Başbakan'ın OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini iletti.

AK PARTİLİ SORGUN'DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

AK Partili Ahmet Sorgun, "Biz hiç seçim olmayacakmış gibi dingin, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız" dedi.

CHP'Lİ SELİN SAYEK BÖKE’DEN ’ERKEN SEÇİM’ AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, partisinin gündeminde bir erken seçim olmadığını ifade ederek, "Bize ulaşmış herhangi bir seçim programı yok. Yarın seçim olsa hazırız" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM İLE BAHÇELİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli telefonda görüştü. Görüşmede, mini anayasa paketi, terörle mücadele, Fırat Kalkanı Harekâtı ile FETÖ'yle mücadele konuları ele alındı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"GÜLEN'İN İADE EDİLMEMESİ ER YA DA GEÇ İLİŞKİLERİMİZE ZARAR VERİR"

ABD'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ lideri Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemesine tepki gösterdi ve "Şuana kadar 85 koli dosya gönderdik ama 'yeterli değil' diyorlar. Bizden 10 teröristi yakalamamızı istediler, 9'unu yakalayıp teslim ettik. Kendileri hala bu teröristi saklıyorlar." dedi

'DARBELERE KARIŞANLARIN YUNANİSTAN'DA YERİ YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Cipras'ın görüşmede Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili olarak "Darbelere karışanların Yunanistanda yeri yok" dediği öğrenildi.

RUSYA’DAN ABD’NİN SURİYE’DE ‘UÇUŞA YASAK BÖLGE’ ÖNERİSİNE YANIT

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin, Suriye'de Rus ordusu dâhil tüm hava güçlerinin belirli bölgelerde uçuşlarını durdurması şeklindeki önerisinin "işe yaramayacağını" savundu. 

ESAD: “ABD'NİN SURİYE ASKERLERİNİ VURMASI KASITLIYDI, BOMBARDIMAN EN AZ 1 SAAT SÜRDÜ”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Deyr Ez Zor'da Suriye askerlerine ait bir noktanın vurulmasıyla ilgili olarak "ABD'nin Suriye askerlerini vurması kasıtlıydı, bombardıman en az 1 saat sürdü" dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TCMB ÜST BANDI 25 BAZ PUAN İNDİRDİ

TCMB Eylül ayı toplantısında faiz koridorunun üst bandını 25 baz puan indirerek %8.5'ten %8.25'e çekti. Politika faizi % 7.50 ve faiz koridorunun alt bandı ise % 7.25'te kaldı.

YENİ REFORM SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, önümüzdeki dönemde büyümeyi canlı tutmanın esas tutulacağını belirterek, "1 Ekim'den itibaren tekrar yeni reform seferberliği başlatacağız" dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN KIDEM TAZMİNATI AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı ve taşeron işçilerle ilgili yaptığı açıklamada; 'Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi.

ANTALYA'NIN TURİST KAYBI 4 MİLYON, ZARARI 3-4 MİLYAR DOLAR

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Rusya uçağı düşürüldükten sonra hazırladıkları rapora göre bu yıl turizmdeki zararın 3-4 milyar dolar tahmin edildiğini ve turist kaybının 4 milyon olduğunu açıkladı.

TORUN CENTER İÇİN DURDURMA KARARI

Deprem Zemin İnceleme Müdürlüğü’nün belirlediği maksimum yükseklik değerine ‘hiçbir gerekçe göstermeksizin uyulmadığı’ belirtilen Torun Center hakkında 7. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

TÜRK TAKIMLARINA SAAT AYARI

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Fenerbahçe, Atiker Konyaspor ve Osmanlıspor'un 30 Ekim'den sonra oynayacağı iç saha maçlarının başlangıcı 1 saat geriye alındı.

DEPLASMAN YASAĞI KALKTI

Spor Toto Süper Lig'de yıllardır uygulanan deplasman yasağı kalktı. Beşiktaş ile Galatasaray arasında cumartesi günü oynanacak derbi maçta Galatasaray taraftarları Vodafone Arena'da yer alabilecek. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894