• BIST 9543.19
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İzmir 21 °C

Türkiye Gündemi - 24 Haziran 2016

Türkiye Gündemi - 24 Haziran 2016
Bitlis'te Tatvan-Van karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarında yolda tedbir alan güvenlik güçlerine, ormanlık alandaki teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu.

BİTLİS'TE SALDIRI: 1 ŞEHİT

Bitlis'te Tatvan-Van karayolunun Tokaçlı köyü yakınlarında yolda tedbir alan güvenlik güçlerine, ormanlık alandaki teröristlerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda 1 uzman çavuş şehit oldu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: AB MÜZAKERELERİ TIKANIRSA HALKIMIZA SORABİLİRİZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye, (AB ile) müzakereler tamamladıktan sonra tabi ki halka soracak, halkımıza soracağız. Şu anda müzakere süreci eğer tıkanırsa, Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemek istediği, bundan sonra nasıl devam edeceğimizi de halkımıza gayet sorabiliriz." dedi.

ALMANYA'NIN İNCİRLİK ÜSSÜNE GİRİŞİNE İZİN YOK

Türkiye, Almanya Savunma Bakanlığı müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik üssündeki Alman tesislerini temmuz ayında ziyaretine izin vermedi. Ankara, Federal Meclis'in "soykırım" kararı nedeniyle ziyareti iptal etti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: YETİMİN HAKKINI TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖNDEREMEZSİN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'li belediyelere yönelik, "Eline geçen parayı 'Kandil'e nasıl ulaştırırım?' gayreti içerisindeler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, sen terör örgütlerine gönderemezsin." dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'IN 'REFERANDUM' AÇIKLAMASINA YANIT

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'AB müzakereleri için referanduma gidebiliriz" sözlerine ilişkin sorusuna "Ciddiye almıyorum" şeklinde yanıt verdi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: 'BANA DEĞİL SAVCILARA SORUŞTURMA AÇILSIN'

Bugüne kadar 93 kez PKK propagandası yapmakla suçlandığını açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, "Ben bugüne kadar hiçbir gencin dağa çıkmasını teşvik etmedim. Gençleri tutuklayıp coplayıp, gazlayıp işkence yapıp dağın yolunu gösterdiniz. Benim hakkımda soruşturma açılacağına savcılar hakkında açılsın. PKK'yı büyüten de bunlardır ben değilim."

MHP'DEN ÇAĞRI HEYETİ'NE SUÇ DUYURUSU

MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti tarafından düzenlenen olağanüstü kongreye katılanların kimlik tespitleri ve hazırun listesinin hazırlanması konusunda görevli Ankara 13. Noterliğinin görüntülerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ VURAL: MHP'DE YENİLENMEYE İHTİYAÇ VAR

MHP İzmir Milletvekili Vural, "MHP'de bir yenilenmeye, atılıma ve silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır." değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

RUSYA'DAN TÜRKİYE'YE DAVET

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Vailiy Nebenzya, Türkiye'yi Soçi'de gerçekleşecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısına davet ettiklerini açıkladı.

MERKEL: TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYI DESTEKLİYORUZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de Avusturya Başbakanı Christian Kern ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, görüşmede sığınmacı konusunun da ele alındığını ifade ederek, "İki ülke, Türkiye ile yapılan anlaşmayı destekliyor." dedi.

"İSRAİL GÜVENLİK KABİNESİ, TÜRKİYE ANLAŞMASI İÇİN TOPLANACAK"

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için anlaşma sağlanırsa İsrail, Güvenlik Kabinesi’ni toplayacak. Kabine’nin çarşamba günü bir araya gelerek anlaşmayı oylayacağı belirtiliyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

KİŞİ BAŞINA GELİR YÜZDE 10 ARTTI

TÜİK'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artarak 13.250 TL'den 14.553 TL'ye yükseldi.

'ÇEK'TE AYRINTILAR BELLİ OLUYOR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çek Kanunu ile İcra ve İflas Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerle ilgili olarak  “TBMM Başkanlığına sevk edilecek tasarıda çekin karşılıksız çıkması halinde adli para cezası öngörülmekte. Adli para cezasının ödenmemesi halinde de bu ceza hapse dönüşecektir.” dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ: EXİMBANK'IN SERMAYESİNİ 100 MİLYAR DOLARA ÇIKARMALIYIZ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Öncelikle Eximbank'ın imkânlarını, kaynaklarını ve sermayesini artık 100 milyar dolarlarla ölçülebilen, telaffuz edilebilen seviyelere çıkarmak zorundayız. Dünyadaki başarılı örnekleri nasılsa, Eximbank'ımızı da oraya götürmek zorundayız." dedi.

4’ÜNCÜ VARLIK BARIŞI

Maliye Bakanı Ağbal, “2008, 2011 ve 2013’te üç kez getirilen varlık barışı yolda” dedi, anlattı: Bu kez vergi yok. Kişiler ve şirketler, yurt dışındaki paralarını getirmek istediklerini 31 Aralık’a kadar bir bankaya bildirecek.

TÜRKİYE DEVLERİ GERİDE BIRAKTI

STM, Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı'nın açtığı denizaltı modernizasyon ihalesini, denizaltıyı yapan Fransız firmaya karşı kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Türkiye böylece ilk defa denizaltı gibi ileri teknoloji gerektiren bir alanda mühendislik ihracatı yapacak

TOYOTA CEO’SU KATO: YENİ MODEL İÇİN 2 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Toyota Türkiye Sanayi A.Ş CEO’su Hiroshi Kato, yıl sonunda başlanacak olan Toyota C-HR modelinin üretimi için 2 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY'IN CAS'A YAPTIĞI BAŞVURU REDDEDİLDİ

Galatasaray'ın CAS'a yaptığı başvuru reddedildi. Galatasaray, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ'UN DAVİD BLATT İLE HEDEFİ EUROLEAGUE KUPASI

Darüşşafaka Doğuş'un yeni başantrenörü David Blatt için tören düzenlendi. Törende konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, takımın hedefinin Euroleague Kupası'nı kazanmak olduğunu söyledi. / EGE BASIN GRUBU

Kaynak: Haber Kaynağı
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894