• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 20 °C

Türkiye Gündemi 24 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 24 Ocak 2017
Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ terör örgütüne ait 194 hedef vuruldu. 65 terörist etkisiz hale getirildi.

FIRAT KALKANI HAREKÂTI’NDA 65 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ terör örgütüne ait 194 hedef vuruldu. 65 terörist etkisiz hale getirildi.

KURTULMUŞ: TRUMP YÖNETİMİNDEN GÜLEN'İN İADESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Trump yönetiminden, Gülen'in ABD'den Türkiye'ye iadesini ve PYD'ye verilen desteklerin sona erdirilmesini temenni ediyoruz." dedi.

ANTİBİYOTİK KULLANIMINDA YENİ DÖNEM

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların artık hastanın antibiyotik kullanıp kullanmayacağına 5 dakikada sonuç veren hızlı tanı testi ile karar vereceğini söyledi. 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

TBMM ÇARŞAMBA GÜNÜ TOPLANACAK

TBMM Başkanlık Divanı, CHP'nin, "TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde oy sahtekârlığı yapıldığı" iddiasını görüşmek üzere, 25 Ocak 2017 Çarşamba günü toplanacak.

ELİTAŞ'TAN CHP ELEŞTİRİSİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "CHP, son kararı milletin vereceği bir anayasa değişikliğine bu kadar şiddetli bir şekilde engel olmasını, yarın meydanlarda nasıl anlatacak, bilmiyorum." dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, ESKİ BAKAN RAMAZANOĞLU'NA TAZMİNAT ÖDEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5 Nisan 2016'daki partisinin TBMM Grup Toplantısındaki sözleri nedeniyle eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na 10 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi.

AĞBABA: SEÇİLECEK KİŞİ KILIÇDAROĞLU DA OLSA BİZ BAŞKANLIĞA KARŞIYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, anayasa değişikliğine ilişkin, "Burada seçilecek kişi Kemal Kılıçdaroğlu da olsa biz başkanlığa karşıyız." dedi.

HDP'DEN ANAYASA REFERANDUMU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Referandum sürecinde partilerin ya da parti liderlerinin milletvekilleri üzerinde kurduğu dayatmanın halk nezdinde bir karşılığı olmayacağı düşüncesindeyiz" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: GELİN TÜM DÜNYA BİRLEŞELİM

Türkiye-Tanzanya iş forumunda konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan , "Biz diyoruz ki, gelin tüm dünya birleşelim, dünya 5'ten büyüktür diyelim, BM'nin 193 üyesi arasında herkes daimi üyeler arasında dönerli bir şekilde yerini alsın ve orada hepsi temsil yetkisine sahip olsun. Geçici ve daimi üyeler bu ayrım kalksın. 2 yıl 20 üye görev yapsın, ondan sonra diğerleriyle devam. Bunu yapmaya mecburuz." dedi

YUNANİSTAN, DARBECİ ASKERLERLE İLGİLİ KARARINI PERŞEMBE GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, darbe girişiminin ardından Dedeağaç'a kaçan sekiz askerle ilgili iade kararını açıklamayı 26 Ocak perşembe gününe erteledi.

PENTAGON, TÜRKİYE'NİN EL BAB'I ALMASINI DESTEKLİYOR

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis, Türkiye’nin El Bab ilçesini DAEŞ’ten geri almasını istediklerini ve bu minvalde Türkiye destekli güçlere hava desteği verdiklerini açıkladı.

ASTANA GÖRÜŞMELERİ KARŞILIKLI SUÇLAMALARLA BAŞLADI

Kazakistan'ın başkenti Astana'da Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde başlayan, ilk kez muhalif komutanlar ile Suriye yönetimini bir araya getiren görüşmeler karşılıklı suçlamalarla başladı. Ancak Astana'da bir otelde kurulan görüşme masasını terk etmedi.

BARZANİ'DEN BAĞIMSIZLIK AÇIKLAMASI

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki'nin yeniden başbakan olması durumunda bağımsızlık ilan edeceğini açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

'CAZİBE MERKEZLERİ' RESMEN START ALIYOR

Bugün gazetelerin yayın yönetmenleri ile bir araya gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım, Cazibe Merkezleri Programı'nın ayrıntılarını paylaşacak.

EKONOMİSTLER FAİZ ARTIRIMI BEKLİYOR

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizleri artıracağını tahmin ediyor.

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı. Açıklamaya göre tüketici güven endeksi, ocakta geçen aya göre yüzde 5,6 artış gösterdi.

YERLİ OTODA BİR DEĞİL DÖRT BABAYİĞİT OLACAK

Yerli otomobili devletin yüzde 49 hissesine sahip olduğu bir konsorsiyumun üreteceği öğrenildi. Konsorsiyumda en az 3-4 firmanın yer alması beklenirken, yerli otonun tasarımında dünyaca ünlü Türk tasarımcılarla çalışılacak.

BELEDİYELERE KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEĞİ GELİYOR

Belediyelere, kentsel dönüşümde daha aktif bir rol almaları için finansal destek verilecek. Buna göre belediyeler, İLBANK üzerinden sıfır faize yakın krediler temin edebilecek.

DUDULLU-BOSTANCI METRO HATTI İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Anadolu yakasında yapılan Dudullu-Bostancı metrosunun tünel çalışmaları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın butona basmasıyla başladı. 2019 yılında tamamlanması planlanan, 13 istasyonlu 14.2 km'lik metro hattı ile tek yönde saatte 43 bin 200 yolcu taşınacak.

OPET BU YIL 70 YENİ İSTASYON AÇACAK

Bin 500 istasyonuna ve yüzde 17,7’lik pazar payına sahip Opet, bu yıl da büyümesini sürdürecek. Bu yıl 70 yeni istasyon açmayı hedefleyen şirket, pazar payını da yüzde 18’lere taşıyacak.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

AYTEMİZ ALANYASPOR 1-4 BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'de 18. haftanın kapanış mücadelesinde Beşiktaş deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894