• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 27 Eylül 2016

Türkiye Gündemi 27 Eylül 2016
Şırnak Uludere Karayolu üzerindeki cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına bir grup PKK’lı terörist tarafından, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askeri kaynaklardan son dakika gelen habere göre 6 asker şehit oldu.

ŞIRNAK'TA 6 ASKER ŞEHİT

Şırnak Uludere Karayolu üzerindeki cezaevi yakınlarında bulunan kontrol noktasına bir grup PKK’lı terörist tarafından, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Askeri kaynaklardan son dakika gelen habere göre 6 asker şehit oldu.

MARDİN'DE TERÖR SALDIRISI: 4 ŞEHİT, 6 YARALI

PKK'lı teröristlerin, Kızıltepe-Derik karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı, asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 2 korucu ile 4 asker yaralandı.

TÜRKİYE, ÖZ VE KARA İÇİN ALMANYA'YA NOTA VERDİ

Türkiye, Almanya’dan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın iadesini talep etti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

KURTULMUŞ: MOODY'S'İN KARARI SİYASİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtuluş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Kurtulmuş, Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini "tamamen siyasi içerikli bir değerlendirme" olarak niteledi. İkinci FETÖ kalkışması iddiaları için Kurtulmuş, "Halkı endişeye sevk etmek doğru değil" dedi.

AK PARTİLİ MİROĞLU'NDAN EMEKLİ ALBAY ATİLLA UĞUR'A YANIT

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, aşiretlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarını sert bir dille eleştirerek "Oysa HDP'ye oy veren aşiretler dâhil Kürt aşiretlerinin istediği barış ve demokrasi Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir" dedi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'DAN 10 ŞEHİTLE İLGİLİ AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak ve Mardin'deki terör saldırılarına ilişkin, "Ülkeyi kim yönetiyor Allah aşkına Nereye gidecek bu ülkenin hali Ne olacak bu ülkenin hali ben merak ediyorum. Vatandaş olarak merak ediyorum, siyasetçi olarak değil. Varsa bir sorun çözelim, getirin çözelim. Ne istiyorsanız çözelim, yapalım, 'bu dursun artık yeter' diyoruz" dedi.

HDP BRÜKSEL VE BERLİN'E HEYET GÖNDERİYOR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki heyet, 27-28 Eylül'de Brüksel'de, 29 Eylül'de ise Berlin'de görüşmeler yapacak.

YÜKSEKDAĞ: EĞİTİM-SEN’E OPERASYONLARIN AMACI TOPLUMU ÇÜRÜTMEK

Eğitim-Sen’e destek ziyaretinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, iktidarın başarısız darbe girişimini fırsata çevirdiğini söyledi, “Eğitimde kendilerine biat eden asker istiyorlar” dedi. Yüksekdağ, Eğitim-Sen’e yönelik operasyonların amacının ise ‘toplumu çürütmek’ olduğunu dile getirdi.

"BU SON OLSUN DİYECEĞİM AMA OLMAYACAK"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörü lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Son olsun diyeceğim ama olmayacak" değerlendirmesini yaptı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"RUM TARAFININ TAKVİM FOBİSİ VAR"

Kıbrıs sorununun çözümünde artık bir yol haritasının netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Rum tarafı genellikle takvimlerden, sürelerden bahsetmeyi pek istemiyor. Bir nevi takvim fobisi var diyebiliriz" dedi.

BAKAN ALBAYRAK: ERMENİSTAN'DAKİ NÜKLEER SANTRAL KAPATILMALI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,  Ermenistan'daki 47 yıllık Metzamor Nükleer Santrali'nin deprem bölgesinde  bulunduğunu ve komşuları için endişe kaynağı olmaya devam ettiğini belirterek,  "Metzamor Nükleer Santrali kapatılmalıdır. Bölge ve dünya, Çernobil kazasından  sonra bir başka nükleer kazayı göze alamaz." dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

YOKSULLUK SINIRI 4 BİN 515 LİRA OLDU

Türk-İş'in araştırmasına göre, eylülde dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 386, yoksulluk sınırı ise 4 bin 515 lira oldu.

BAKAN TÜFENKCİ: 2016 SONUNDA YÜZDE 4 BÜYÜYECEĞİMİZE İNANIYORUM

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Bir yandan terörle, dış güçlerle mücadele ederken bir yanda da girişimcimiz ve insanımızın ortaya koyduğu performansla büyümeye devam edeceğiz. 2016 sonunda yüzde 4 oranında büyüyeceğimize inanıyorum" dedi.

TÜRKSAT VE INMARSAT'TAN STRATEJİK İŞ BİRLİĞİ

Uluslararası uydu operatörü Türksat AŞ ile kara, hava ve denizcilik sektörüne mobil uydu haberleşmesinde hizmet sunan Inmarsat, stratejik ortaklığa gidiyor.

TÜRK TELEKOM CEO'SU BELLİ OLDU

Türk Telekom Yönetim Kurulu, 26 Eylül 2016 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere sektörün yakından tanıdığı Paul Doany’i CEO ve Genel Müdür olarak atadı.

KADIKÖY ŞİFA İÇİN SON BAŞVURU

Kadıköy Şifa Hastanesi`nin yeni patronu, Fiba Holding Başkanı Hüsnü Özyeğin oluyor. Rekabet Kurumu'na Kadıköy Şifa Hastanesi hisselerinin tamamının Florence Nightingale tarafından devralınması için başvuru yapıldı.

DEFACTO'DAN DEV SATIN ALMA

Rekabet Kurulu, C&A Moda Ticaret'in Türkiye’de faaliyet gösteren 22 mağazasındaki bazı ekipmanının, çalışanlarının ve bu mağazalara ilişkin kira sözleşmelerinin DeFacto tarafından devralınmasına izin verdi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE LOGOLU TV VE CEP TELEFONU GELİYOR

Fenerbahçe ile Vestel’in anlaşması kapsamında sarı lacivertli kulübe özel televizyon ve cep telefonu üretimi yapılacak.  // EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894