• BIST 9770.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi - 28 Haziran 2016

Türkiye Gündemi - 28 Haziran 2016
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirttiğini söyledi

KALIN'DAN RUSYA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirttiğini söyledi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN İSRAİL VE RUSYA AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ve Rusya ile yaşanan gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Beştepe'deki iftar programında konuşan Erdoğan, "Rusya ile ilişkilerimizi düzeltebileceğimize inanıyorum" derken; bayram öncesi Gazze'ye 14 bin tonluk yardım gemisinin gideceği bilgisini de verdi.

BAŞBAKAN YILDIRIM İSRAİL İLE VARILAN MUTABAKATIN DETAYLARINI AÇIKLADI

Başbakan Yıldırım, İsrail ile varılan mutabakatın detaylarını açıkladı. Mutabakat metninin Salı günü imzalanacağını belirten Yıldırım, Gazze'de yaşayan Filistinliler için cuma günü 10 bin tonluk ilk yardım gemisinin Türkiye'den yola çıkacağını söyledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU SOÇİ’YE GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağı açıklandı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN'DAN 'ERKEN SEÇİM' VE MISIR AÇIKLAMASI

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, erken seçim iddialarına 'Seçim seçim ne zaman geçim? 'Millet seçim değil geçim bekliyor. Milletimiz arkamızda olduğu sürece çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu. Yıldırım, Mısır’la ilgili de sürpriz bir açıklama yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'ANLAŞMA' VE PUTİN'E MEKTUP YORUMU: FİYASKO

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ve İsrail arasında varılan mutabakat ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yollayarak, 'üzüntülerini' bildirmesini, "fiyasko" olarak nitelendirerek, "Her türlü tavizi verebilecek konuma geldiler" diye konuştu.

TUNCEL: AKP VE ERDOĞAN GİDERSE MÜZAKERE İÇİN YENİ BİR SÜREÇ BAŞLAR

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, yeni bir ‘çözüm süreci’nin ancak AK Parti iktidarının son bulması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gitmesi ile mümkün olduğunu söyledi. Tuncel, “Onun için bileşeni olduğumuz HDP tek alternatiftir, barışın anahtarı bizim elimizdedir, AKP’nin elinde değildir” dedi.

ÇANKAYA SEÇİM KURULU MHP KURULTAYI KARARINI VERDİ

MHP’de 10 Temmuz’da yapılması planlanan olağanüstü kurultayla ilgili Çankaya İlçe Seçim Kurulu’ndan "10 Temmuz’da seçimli kurultay yapılamaz" kararı geldi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"GAZZE'NİN DENİZDEN ABLUKASI DEVAM EDECEK"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türkiye ile yapılan anlaşma sonrası İsrail'in Gaza'ye denizden ablukasının devam edeceğini söyledi.

AB'DEN İNGİLTERE AÇIKLAMASI

Merkel, Hollande ve Renzi ortak basın açıklaması yaptı. Hollande, "En kısa sürede İngiltere'nin AB'den çıkış süreci başlamalıdır" dedi.

İRAN, KUZEY IRAK'I UYARDI

İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Pakpur, son günlerde Irak sınırında İran emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili Irak'ın kuzeyini hedef alabileceklerini belirtti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

SÜLEYMAN SOYLU'DAN EMEKLİLERE PROMOSYON MÜJDESİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, tüm emeklilerin promosyon alması konusunda hem özel hem kamu hem de katılım bankalarıyla görüşmeler yapıldığını belirterek, çalışmaların teknik düzeyde tamamlandığını bildirdi.

AÇLIK SINIRI BİN 350 LİRA OLDU

Türk-İş'in araştırmasına göre, haziran ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 350 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 398 lira oldu.

BENDEVİ PALANDÖKEN: ESNAF VERGİSİNİ ÖDEYEMİYOR

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnaf uzun zamandır ne vergisini ne de sosyal güvenlik primini ödeyebiliyor. Yurt dışından önce yurt içinde bir vergi barışı getirilmeli

HSBC TÜRKİYE'DE GENEL MÜDÜR DEĞİŞTİ

Selim Kervancı, 1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla HSBC Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Halen HSBC Türkiye Genel Müdürü olan James Emmett bu tarihten itibaren HSBC Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürecek. 

EBRD VE IFC, ODEABANK'A ORTAK OLUYOR

IFC ve EBDR'nin, Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki Odeabank'ın sermaye artırımına katılarak bankaya ortak olacağı duyuruldu.

TAV'DAN YENİ HAVALİMANI

TAV Havalimanları, işletmesini üstlendiği Tiflis Havalimanı'ndaki yeni terminalin temelini attı. Yeni havalimanı yılda yaklaşık 4 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

ÜLKER BİSKÜVİ'DEN SATIN ALMA

Ülker Bisküvi, Suudi Arabistan'daki FMC'nin hissedarı Sabourne Investments'taki Yıldız Holding payını 50 milyon dolara satın alacak.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

EURO 2016'DA ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda son 16 turu maçları tamamlandı ve çeyrek finalde karşılaşacak takımlar, Polonya – Portekiz, Galler – Belçika, Almanya – İtalya, Fransa – İzlanda şeklinde oluştu.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894