• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 29 Eylül 2016

Türkiye Gündemi 29 Eylül 2016
Milli Güvenlik Kurulunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı sona erdi. 6 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, MGK'nın olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.

MGK, OHAL’İN UZATILMASI TALEBİNDE BULUNDU

Milli Güvenlik Kurulunun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantısı sona erdi. 6 saat süren toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, MGK'nın olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunduğu bildirildi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ: SURİYE'DE HİÇ KİMSE TEK BAŞINA İSTEDİĞİ ÇÖZÜMÜ DAYATAMAZ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Suriye'de barışa yaklaşma konusunda olumlu bir noktada olduğunu belirterek, "Amerika, Rusya dâhil herkes anladı ki artık Suriye'de hiç kimse tek başına istediği bir çözümü dayatamaz." dedi.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ SORUŞTURMASINA KUMPAS DAVALARI DA DÂHİL EDİLDİ

Savcılık tarafından darbenin ön hazırlığı olarak nitelendirilen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk kumpas soruşturmaları darbe girişimi ana dosyasına dâhil etti.

ZİRVE YAYINEVİ DAVASINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET KARARI

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Zirve Yayınevi’nde 3 kişinin öldürülmesine ilişkin davada, 5 sanığı "tasarlayarak adam öldürme" suçundan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAKAN BOZDAĞ: 15 TEMMUZ'DAN BU YANA YAKLAŞIK 32 BİN KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 70 bin civarında kişiyle ilgili işlem yapıldığını, yaklaşık 32 bin kişinin de tutuklandığını açıkladı. Bekir Bozdağ, "Gülen'in tutuklanması" için ABD'ye ilettikleri talebe de 1­2 gün içinde yanıt alacaklarını söyledi. Bozdağ ayrıca "Adil Öksüz MİT ajanı değil" dedi.

KILIÇDAROĞLU: MAĞDURLARA SAHİP ÇIKACAĞIM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, OHAL kararnameleriyle 1 milyona yakın insanın mağdur edildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu işten çıkarmalarla ilgili ise, “Ne yapacak bu adamlar eline silah alıp dağa mı çıkacak?” diye sordu.

BALUKEN’DEN AK PARTİ’YE: CEMAATLE GÖRÜŞME, UZLAŞMA ARAYIŞINIZ VAR MI?

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, 15 Temmuz sonrasında AK Parti ve cemaat arasında kimi görüşmelerin yapıldığına dair iddialara dair konuştu. Baluken, hükümete, “Ankara kulislerinde, AKP ile Gülen cemaatinin bazı aracılar yoluyla görüştükleri konuşuluyor. Cemaatle böyle bir görüşme, uzlaşma arayışınız var mı?” diye sordu.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AB'DEN TÜRK VATANDAŞLARA 7 ŞART

AB Komisyonu, 18 Mart'ta gerçekleştirilen Türkiye-AB mutabakatının  uygulanmasına ilişkin 3. değerlendirme raporunu yayımladı. Buna göre komisyon Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması için yerine getirilmesi gereken 7 kriter olduğunu açıkladı.

KREMLİN: PUTİN EKİMDE TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDEBİLİR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ekim ayında Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi.

ABD’DEN RUSYA’YA SURİYE TEHDİDİ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Rusya'nın Halep'teki saldırıları durdurmak için gerekli adımları acilen atmaması durumunda Moskova ile Suriye kapsamındaki ikili anlaşmaları durdurabileceklerini açıkladı.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN ALBAYRAK: ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÇOK ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

Bereket Enerji Grubu'na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Türkiye'nin büyümesinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini belirterek, "Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacağız." dedi.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI: SON ÇEYREKTEN İTİBAREN TOPARLANMA BEKLİYORUZ

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya yaptığı açıklamada, "Öncü göstergeler, alınan teşvik ve tedbirlerin de katkısıyla, dördüncü çeyrekten itibaren ekonomik faaliyette bir toparlanma gözleneceğini gösteriyor" dedi.

'BANKALAR FAİZLERİ DÜŞÜRMELİ'

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, sürdürülebilir büyüme için özel sektörün yatırım finansmanına uygun maliyetle erişebilmesi gerektiğini belirterek, tüm bankaların piyasa dengelerini gözeten bir hassasiyetle faiz oranlarını düşürmelerini beklediklerini söyledi.

KONUT FİYATLARI ARTTI

Konut fiyatları, Temmuz sonu itibarıyla son bir yılda, Türkiye genelinde yüzde 13.98 artarken, İstanbul'daki artış yüzde 17.68'i buldu.

MOODY'S, TÜRK ŞİRKETLERİNİN NOTUNU AÇIKLADI

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu Baa3'ten Ba1'e indirmesinin ardından 8 Türk şirketinin daha kredi notları için gözden geçirmeyi tamamladı. Kredi derecelendirme kuruluşu; Koç Holding, OYAK, Coca-Cola İçecek ve Turkcell'in kredi notlarını 'durağan' görünüm ile Baa3 olarak teyit etti.

BAKANLIKTAN YAPI KREDİ'YE CEZA

Yapı ve Kredi Bankası AŞ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yargı yolu açık olmak üzere 116 milyon 254 bin 138 lira idari para cezası tebliğ edildiğini duyurdu.

DEV PROJE İÇİN İMZALAR EKİM'DE

Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak, 'Türk Akımı' projesine dair hükümetlerarası anlaşma tasarısının Ekim ayının ortasına kadar hatta daha da erken bir süre içinde onay alabileceğini söyledi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ 1-1 DİNAMO KİEV

UEFA Şampiyonlar Ligi B grubu 2. maçında Beşiktaş-Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1 beraberlikle sona erdi.

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI 3. TUR EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'daki idari merkezinde yapılan kura çekimine 54 takım katıldı. Kupanın son şampiyonu Galatasaray, 3. Lig ekibi Dersimspor ile Trabzonspor da Çorum Belediyespor’la eşleşti. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894