• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi-29 Haziran

Türkiye Gündemi-29 Haziran
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı oladuğunu açıklad

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SALDIRI: 36 ÖLÜ, 147 YARALI

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamada 36 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda yaralı oladuğunu açıkladı. Yıldırım, saldırıyla ilgili "İlk emareler DEAŞ terör örgütünü işaret etmektedir" dedi.

DİYARBAKIR'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde düzenlenen operasyonda, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 1 asker şehit oldu. Bismil ilçesinde bir uzman çavuş PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düştü.

'SURİYE, UKRAYNA VE KIRIM'DA SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLECEK'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Rusya ve İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin, 'Suriye, Ukrayna, Kırım vesaire diğer konularda da sorunların diyalog yoluyla, müzakere yoluyla çözümü için yeni bir sayfa açılacak.' dedi.

İSRAİL ANLAŞMASI İMZALANDI

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakatı Bakanlıkta imzaladı. İsrail'in adına da Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold imzaladı.

36 SANIK İÇİN 100'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Ankara'da 103 kişinin hayatını kaybettiği gar saldırısıyla ilgili iddianame tamamlandı. İddianamede 36 sanık hakkında 100'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BİNALİ YILDIRIM: RUSYA'YA TAZMİNAT ÖDENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan Yıldırım, İsrail ile imzalanan mutabakat için "Bu mutabakat kolay olmadı" dedi. Rusya ilişkilerine de değinen Yıldırım, atılan son adımlarla normalleşme sürecinin başladığını söyledi. Grup toplantısı sonrasında açıklama yapan Yıldırım, Rusya'ya tazminat ödenmesinin ise söz konusu olmadığını söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERDOĞAN'A SERT SÖZLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği son mektuba değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti adına özür diledi. Sen kimsin ya Türkiye adına özür dileyeceksin. Önce aslan gibi kükrediler, şimdi kedi gibi miyavlıyorlar" dedi.

YÜKSEKDAĞ: LİCE’DE ORMAN YAKMA OPERASYONU YÜRÜTÜYORLAR

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, “Lice’de orman yakma operasyonu yürütüyorlar. Lice’de 50 bin dönüm orman yakıldı. Haberleri açıp baktığınızda da “güvenlik güçleri kenevir tarlalarını yaktı” diyorlar. Yalanınız yansın. Yalanınız kül olsun” dedi.

YSK: MHP 10 TEMMUZ'DA KURULTAY YAPAMAZ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Çankaya Seçim Kurulu'nun MHP olağanüstü kurultayına ilişkin kararına yapılan itirazı reddetti. MHP, 10 Temmuz'da kurultay toplayamayacak.

BAHÇELİ: 10 TEMMUZ'DA GENEL BAŞKAN SEÇİMİ HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hukuken 10 Temmuz’da Genel Başkan ve Genel Merkez Organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşama ve tablo karşısında mümkün değildir." dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

KREMLİN: PUTİN VE ERDOĞAN ÇARŞAMBA TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Rusya Devlet Başkanlığı Sarayı Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çarşamba günü telefonda görüşeceğini bildirdi. 

MISIR: TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRMEYE HAZIRIZ

Mısır'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın "Mısır'la ilişkilerin normalleşebileceği" yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

MERKEL: BAŞKA ÜLKELERİ AB'DEN ÇIKIŞA ÖZENDİREMEYİZ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkış kararını saygıyla karşıladıklarını ifade etse de, başlayacak olan birlikten çıkış müzakerelerinde İngiltere'ye özel bir muamele yapılamayacağını söyledi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TURİZMDE BÜYÜK KAYIP

Yabancı ziyaretçi sayısı mayıs ayında yıllık bazda yüzde 35 düştü. Mayıs ayında gelen turist sayısı 2,49 milyon oldu. Ocak - Mayıs dönemindeki düşüş yüzde 23 olarak gerçekleşti. Bu dönemde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı 8,3 milyonda kaldı. 

RUSYA'DAN TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN AÇIKLAMA

Rusya Başbakan Yardımcısı Kozak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e gönderdiği mektubun ardından Türk inşaat şirketlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılabileceğini ve Türkiye'ye turların yeniden başlayabileceğini söyledi.

MİLLİ PİYANGO LİSANS SATIŞI BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Piyango ihalesi ile ilgili sürenin uzatıldığını duyurdu. Ağbal, "Yatırmcılardan gelen yoğun talep nedeni ile Milli Piyango ihalesinde ön yeterlilik başvurusu ve teklif verme sürelerini 3 ay uzatıldı" dedi.

İNTERNETİ OLAN TÜM CİHAZLARA TRT BANDROLÜ GELİYOR

Daha önce sadece radyo ve televizyon alıcısı olan cihazlarda kullanılan bandrol uygulamasının kapsamı genişletildi. İnternet yoluyla radyo ve TV yayınlarını alabilen cihazlar da TRT bandrolü uygulaması kapsamına dâhil edildi.

SEMT ÇAĞRI MARKETLERİNİ A101 SATIN ALIYOR

Perakende sektöründe hareketlilik sürüyor, geçtiğimiz günlerde Tesco Kipa’nın Migros’a satışı sonrası yeni bir satın alma planı da açıklandı. 210 şubesi bulunan Semt Çağrı Marketleri, A101’e satılıyor

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FUTBOLDA 2016-2017 SEZONU PLANLAMASI YAPILDI

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Süper Lig'de 2016-2017 sezonu, 19-20-21-22 Ağustos'ta oynanacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak.

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894