• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İzmir 22 °C

Türkiye Gündemi - 29 Temmuz

Türkiye Gündemi - 29 Temmuz
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Genelkurmay Başkanlığı'nın doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını istediklerini söyledi.

ERDOĞAN: MİT VE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI CUMHURBAŞKANLIĞI'NA BAĞLANSIN

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Genelkurmay Başkanlığı'nın doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlanmasını istediklerini söyledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: “BİR DARBE DAHA YAPABİLİRLER”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Gülen'in iade edilmemesi halinde iki ülke ilişkilerinin kötü etkileneceğini söyledi. Bakan Çavuşoğlu "Paralelin bazı hâkim ve savcıları Almanya'da, onların da iadesi gerekiyor" dedi. Çavuşoğlu ayrıca Kırgızistan'da da devletin kurumlarına sızdıklarını ve orada da darbe yapabileceklerini söyledi.

2016 YAŞ TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, görevine devam edecek. Jandarma Genel Komutanlığına Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay 2. Başkanlığına ise Orgeneral Ümit Dündar getirildi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal görevlerine devam edecek.

GÖREVDEN ALINANLARIN SAYISI 70 BİNİ GECTİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevden alınan veya açığa alınanların sayısı 70 bini aştı. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 1180, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda 110, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda 221, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kurumlarda 673 kişi görevden uzaklaştırıldı.

9 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında ODTÜ, Ankara Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinin bulunduğu 9 üniversiteye rektör ataması yaptı.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ: DARBE GİRİŞİMİNİN 1 NUMARASI TSK'DAKİ BİR İSİM AMA...

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Bu örgütün elebaşı bildiğiniz gibi Pensilvanya'da. Bu darbe girişiminin Türkiye'deki 1 numarası şu anki bilgilere göre TSK'da bir isim var. Ama onun da üzerinde başka bir kişi var mı göreceğiz. Eğer varsa o 1 numara sivildir. Pensilvanya'dakinin yerine Türkiye'deki 1 numaranın bir sivil olduğunu tahmin ediyoruz.” dedi.

BAKAN BOZDAĞ: FETULLAH GÜLEN 40 YILDIR BU DARBE İÇİN HAZIRLANIYOR

Adalet Bakanı Bozdağ, darbe girişiminin başarılı olması halinde Gülen'in Türkiye'ye gelme ihtimaline ilişkin, "Benim kanaatim, gelirdi. Çünkü darbeyi yapan Fetullah Gülen, 40 yıldır bu darbe için hazırlanıyor." dedi.

'SÜREÇ CADI AVINA DÖNÜŞMEMELİ'

CNN Türk canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, darbe girişimi sonrası alınan önlemler ve başlatılan soruşturmalara ilişkin, "Darbe sonrası hükümetin bazı önlemler alması olağan. Olacaktır zaten bu önlemlerin alınması gerekir. Bu süreç bir cadı avına dönüşmemeli" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

AB'DEN TÜRKİYE'YE SIĞINMACI YARDIMI 2.1 MİLYAR EURO'YA ULAŞTI

AB Komisyonu, Türkiye'ye Suriyeli sığınmacılar için taahhüt ettiği mali desteğin 1 milyar 415 milyon Euro'luk kısmını daha serbest bıraktı.

MISIR: GÜLEN'DEN SIĞINMA TALEBİ GELİRSE DEĞERLENDİRİRİZ

Mısır Başbakanı Şerif İsmail, FETÖ elebaşısı gıyabi tutuklu Fethullah Gülen'den siyasi sığınma talebi almadıklarını açıkladı.

RUSYA: 'HALEP'TEN KAÇIŞ İÇİN KORİDORLAR AÇILACAK'

Suriye'de hükümetin baş müttefiki Rusya, çatışmaların yoğunlaştığı Halep'ten kaçmak isteyen siviller ile silahsız isyancılar için koridorlar açılacağını söyledi.

ESAD’DAN MUHALİFLERE AF

Suriye Devlet Ajansı SANA, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın çıkarılan kararname aracılığıyla 3 ay içinde silah bırakarak yetkililere teslim olan muhaliflere genel af getireceğini duyurdu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

TURİZMDE TARİHİ DÜŞÜŞ

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 40.86 azalışla 2.44 milyon kişiye gerileyerek, 1994'ten beri açıklanan veri tarihinin en büyük düşüşü kaydetti.

MALİYE BAKANI, MOODY'S'LE GÖRÜŞTÜ

Maliye Bakanı Ağbal, Moody's yetkilileriyle olumlu bir görüşme yaptığını, kuruluşun mali disiplin başarısını takdirle karşıladığını belirtti.

LİMAK'TAN 224 MİLYON EUROLUK METRO

Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin Ukrayna'nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon euro olan metro kontratı imzaladı. Toplam uzunluğu 4,5 kilometre olacak olan ve şehrin en merkezi konumunda yer alacak yeni metro hattı, 3 istasyondan oluşacak. 

GARANTİ BANKASI'NDAN 2,6 MİLYAR TL KÂR

Garanti Bankası 2016 yılı 6 aylık bilançosunda 2.580.262.000 TL kar açıkladı. Banka geçen yılın aynı döneminde 1 milyar 938 milyon 686 bin TL olarak açıklanmıştı.

AKBULUT GRUBU’NA AİT ŞİRKETLERE KAYYUM ATANDI

Bünyesinde Ortadoğu Tekstil, Oden Enerji, Erfa Mühendislik gibi şirketlerin de bulunduğu Akbulut Grubu’na kayyum atandığı öğrenildi. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

GALATASARAY'IN YERİNE FENERBAHÇE

Avrupa Kulüpler Birliği İcra Kurulu, asil üyeliği UEFA lisansını karşılamadığı için Galatasaray'ı yedek üyeliğe aldı. Kurul, kulüp katsayı puanı nedeniyle ezeli rakibi Fenerbahçe'yi asil üyeliğe seçti.

OSMANLISPOR TUR İÇİN AVANTAJ YAKALADI

Osmanlıspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında sahasında Estonya temsilcisi Nomme Kalju'yu 1-0 yendi. // EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894