• BIST 9789.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 30 Eylül 2016

Türkiye Gündemi 30 Eylül 2016
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi’ne bağlı Büyükçiftlik beldesinde mevzilerde nöbet tutan koruculara PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu.

HAKKÂRİ’DE ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesi’ne bağlı Büyükçiftlik beldesinde mevzilerde nöbet tutan koruculara PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu.

ORDU'DA ÇATIŞMA: 6 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Ordu'nun Mesudiye İlçesi ile Sivas’ın Koyulhisar sınır hattı bölgesindeki kırsal alanda bir grup PKK’lı terörist ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı, 6 teröristin etkisiz hale getirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'LOZAN'I ZAFER DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞTILAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "1923'te Lozan'a bizi razı ettiler. Birileri de Lozan'ı 'zafer' diye yutturmaya çalıştı" dedi. 15 Temmuz'un Demokrasi Günü olarak kutlanacağını ve tatil olacağını açıklayan Erdoğan, ayrıca OHAL'in 3 ay daha uzatılmasının Türkiye'nin yararına olacağını, uygulama için belki 12 ayın da yetmeyeceğini söyledi.

BAKAN IŞIK: TERÖR ÖRGÜTLERİ BU TOPRAKLARDAN KAZINANA KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Milli Savunma Bakanı Işık, "Terör örgütleriyle amansız mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. PKK terör örgütü ve diğer terör örgütleri bu topraklardan tamamen kazınana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz." dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUSYA ATEŞKES İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTERSE BİZ BUNA VARIZ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye konusunda, "Eğer Rusya samimi şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna varız." dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

AK PARTİLİ YAZICI: AK PARTİ'DE FETÖ'CÜ  YOK' DEMEDİK AMA 'BARINAMAZ' DEDİK

AK Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı,  “AK Parti bir ailedir. Özel ailenizde suç işleyenler olursa onlara nasıl  davranırsanız burada da öyle davranacaksınız. Hiçbir yerde hiçbir zaman 'AK Parti'de FETÖ'cü  yok' demedik ama 'barınamaz' dedik" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'DAN LOZAN TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Lozan'ı bize yutturmaya çalıştılar" sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi. Lozan Antlaşması'nın Türk Kurtuluş Savaşı'nı taçlandırdığını belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'nın, devletin kuruluşunda büyük katkısı olan bir antlaşmayı zafer olarak görmemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

CHP'DEN OLAĞANÜSTÜ HAL AÇIKLAMASI

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MGK'nın uzatma tavsiyesinde bulunduğu OHAL'i değerlendirdi. Darbeyle mücadele için OHAL'e ihtiyaç olmadığını söyleyen Böke, "AKP, OHAL ile milletin iradesini gasp ediyor" diye konuştu.

BALUKEN: OHAL ADI ALTINDA FİİLİ BAŞKANLIK SİSTEMİ DAYATILIYOR

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, OHAL sürecinin uzatılması tartışmasına ilişkin “Fiili bir Türk işi başkanlık sistemi OHAL maskesi altında Erdoğan ve AKP tarafından tüm topluma dayatılmaya çalışılıyor” dedi. 

'OHAL'İN UZATILMASI FAYDALI OLACAKTIR'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MGK’dan alınan OHAL’in uzatılmasına ilişkin tavsiye kararını ise “OHAL’in 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır” şeklinde değerlendirdi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

"VİZE SERBESTİSİ ANLAŞMASI KONUSUNDA OLDUKÇA İYİMSERİZ"

Avrupa Komisyonu İnsani Yardım Ofisi'nin (ECHO) Türkiye Başkanı Jane Lewis, "AB ile Türkiye arasındaki vize serbestisi anlaşması konusunda oldukça iyimseriz." dedi.

AKINCI: DÖNÜŞÜMLÜ BAŞKANLIKTAN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Eşitliğimizin, güvenliğimizin ve özgürlüğümüzün garanti altına alınmayacağı bir çözüm, Kıbrıs Türk halkının onaylayabileceği bir çözüm olamaz." dedi.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

EKONOMİYE GÜVENDE GÜÇLÜ ARTIŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı Eylül ayı Ekonomik Güven Endeksi sonuçlarını açıkladı. Ekonomik güven endeksi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 20,8 oranında artarak 72,66 değerinden 87,81 değerine yükseldi.

ŞİMŞEK'TEN MOODY'S YORUMU: CİDDİYE ALIYORUZ

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu düşürmesini ciddiye aldıklarını söyledi.

DOĞALGAZDA İNDİRİM MÜJDESİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 1 Ekim'den itibaren doğalgazda yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. Albayrak, "Elektriğe zam öngörmüyoruz" dedi.

9 YERLİ OTOMOBİL FUARIN YILDIZI OLDU

Dünyanın en büyük otomobil fuarına ev sahipliği yapan Paris, bu yıl kapılarını 7 markanın katılmaması, katılanların da tasarruf tedbirleri almasıyla oldukça sönük açtı. Fuarın uluslararası itibarını adeta Türkiye’de üretilen 9 yeni model kurtardı. Toyota, Fiat, Renault, Hyundai ve Honda standlarının yıldızı Türkiye’de üretilen bu modeller oldu.

"GELECEK YIL 5 MİLYON RUS TURİST BEKLİYORUZ"

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şen "Gelecek yıl Türkiye'de tatilini geçirmek isteyen Rus turist sayısının 5 milyona çıkabileceğini umut ediyoruz. 2023 yılındaki 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine ulaşacağımıza eminiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN EN İTİBARLI MARKASI KOÇ HOLDİNG OLDU

Türkiye İtibar Akademisi (TİE) tarafından 5'incisi gerçekleştirilen Türkiye İtibar Endeksi Araştırması'nın sonuçları açıklandı. Araştırma sonucuna göre Türkiye'nin en itibarlı markası Koç Holding oldu. 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

FENERBAHÇE 1-0 FEYENOORD

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 2. maçında Fenerbahçe evinde Feyenoord'u 1-0 mağlup etti. Oynanan diğer maçlarda, Osmanlıspor Zürih'e 2-1,  Atiker Konyaspor da Belçika ekibi Gent'e 2-0 mağlup oldu. // EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894