• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 23 °C

Türkiye Gündemi 4 Ekim 2016

Türkiye Gündemi 4 Ekim 2016
Hakkâri Yüksekova Dağlıca bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

DAĞLICA’DA 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Hakkâri Yüksekova Dağlıca bölgesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

OHAL 3 AY DAHA UZATILDI

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda olağanüstü halin 90 gün süreyle uzatılmasına karar verildiği söyledi.

FETÖ SORUŞTURMASINDA 12 BİN POLİS AÇIĞA ALINDI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde memur, amir ve müdür seviyesinde görev yapan toplam 12 bin 700 kişi, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındı. Açığa alınan polislere tebligatların bugün itibarıyla gönderileceği öğrenildi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM: KÜRTLERİN, PKK SORUNU VAR

Başbakan Yıldırım, "Terörden yıllardır çekiyoruz. Aslında Türkiye'de Kürt sorunu yok. Kürtlerin PKK gibi bir terör sorunu var. Bu sorun bizi her bakımdan geri bırakıyor. Yatırımlar geri kalıyor. Oradaki vatandaşlarımız zarar görüyoruz" dedi.

'KHK'LAR İÇİN KOMİSYON KURULABİLİR'

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelere itirazları değerlendirmek üzere komisyon kurulabileceğini belirterek, "Bunu hükümete teklif edeceğiz." dedi.

OHAL'İN UZATILMASINA CHP VE HDP'DEN İLK TEPKİ

Bakanlar Kurulu'nun OHAL'in uzatılması kararı sonrası CHP Grup Başkanvekili Levent Gök yaptığı açıklamada, "OHAL keyfi bir yönetime dönüştürülüyor" dedi. HDP Eş Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da "OHAL'in uzatılması hukuksuzluğun, anayasasızlığın, işkence ve kötü muamelenin, basın yayın sansürünün, fiili tek adam yönetiminin devam etmesidir" dedi.

CHP'Lİ BÖKE: 6 MİLYON KİŞİ İŞSİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke,"6 milyon kişi işsiz, gelir dağılımında ciddi bozulma var, enflasyon hala dünya çapında çok yüksek. Çözmemiz gereken bir borçluluk, gelirsizlik ve işsizlik sorunu var. Yani 'Kriz nedir?' diye sorarsanız, bu rakamlar zaten vatandaş için bir krizi tarif ediyor" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

PKK'NIN KANALININ UYDU YAYINI KESİLDİ

Fransız uydu şirketi Eutelsat, terör örgütü PKK/PYD’nin yayın organı olarak faaliyet gösteren, Belçika merkezli Med Nuçe televizyon kanalının yayınını durdurma kararı aldı. 

LAVROV'DAN ABD'YE SUÇLAMA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile yaptıkları Suriye anlaşmalarının Washington'un tutumundaki belirsizlik nedeniyle askıda olduğunu söyledi.

ABD: RUSYA İLE SURİYE GÖRÜŞMELERİ DURDURULDU

ABD yönetimi, Rusya ile Suriye'de çatışmaların durdurulması anlaşması çerçevesindeki ikili temasları durdurma kararı aldığını açıkladı.

NOBEL TIP ÖDÜLÜ JAPON BİLİM ADAMI OHSUMİ'NİN

Bu yılki Nobel Tıp Ödülü'nü Japon bilim adamı Ohsumi aldı. Ohsumi, otofaji mekanizmasındaki keşifleri nedeniyle ödüle layık görüldü.

HOLLANDALI ING 7 BİN KİŞİNİN İŞE SON VERECEK

Hollanda'nın en büyük finans kuruluşu ING Groep 2021 yılına kadar 900 milyon euro tasarruf etmek için 7,000 işe son vermeyi ve dijital platformlar yatırımı artırmayı planlıyor.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

EYLÜL AYI ENFLASYONU YÜZDE 7.28 OLARAK AÇIKLANDI

TÜFE’de 2016 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,28 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7,92 artış gerçekleşti.

OTOMOTİV İHRACATI YÜZDE 10 ARTTI

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin 1 Ocak-30 Eylül 2016 arasındaki 9 aylık dış satımı, yüzde 10,63 artarak yaklaşık 15 milyar dolar, geriye dönük 12 aylık ihracatı ise yüzde 10,23 yükselerek 20,1 milyar dolara ulaştı.

HEDEF 10 KÜRESEL MARKA

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Basit bir tüfek yapamazken bugün kendi gemilerimizi, insansız hava aracımızı (İHA) üretir hale geldik, bunu başardık. Sağ olsun komşularımız bizi mal sahibi yaptı” dedi. Erdoğan, Türkiye’nin dünya çapında tanınan 10 küresel markaya sahip olması gerektiğini de söyledi.

TÜRKİYE PETROLLERİ'NE 4 TALİP

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin sermayesinde bulunan yüzde 100 oranındaki İdare hissesinin özelleştirme ihalesine 4 teklif alındığını bildirdi. Teklif Sahipleri:
Zülfikarlar Holding A.Ş., Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu, SBK Holding A.Ş.

'TÜRKİYE'DE KESİN OLARAK KALMAYA KARAR VERDİ'

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, bankanın Türkiye’de kalma ve iyi olduğu alanlara yoğunlaşma kararı aldığını belirterek, “Yurt dışındaki yatırım olanaklarını Türkiye’ye çekme konusunu bir görev olarak görüyoruz. Türkiye’nin yatırım elçisiyiz” dedi.

ARÇELİK VE TEKFEN'DEN İŞ BİRLİĞİ

Arçelik A.Ş. açıklamasına göre, Tekfen'in Avcılar, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinin kesişiminde, bölgenin gözde lokasyonunda hayata geçirdiği HEP İstanbul projesi için Arçelik ve Tekfen iş birliğine gitti.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

'BEŞİKTAŞ'TA PARALEL YAPILANMAYA İZİN VERMEM'

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, Divan Kurulu seçimlerinin iptal edilmesi ve bu konudaki bazı söylentilerle ilgili olarak, "Beşiktaş'ta paralel yapılanmaya izin vermem." dedi. / EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894