• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İzmir 15 °C

Türkiye Gündemi 5 Ocak 2017

Türkiye Gündemi 5 Ocak 2017
Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.

FIRAT KALKANI'NDAN ACI HABER: 1 ŞEHİT, 4 YARALI

Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı.    

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SALDIRILARIN ASIL AMACI BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEKTİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye ve Türk milleti terör örgütleri üzerinden adeta ateşle imtihana tabi tutuluyor. Bu saldırıların asıl amacı duygularımızı aklımızın önüne geçirmektir bizi birbirimize düşürmektir'' dedi. Erdoğan, Türkiye'de kimsenin hayat biçiminin sistematik bir tehdit altında olmadığını söyledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: SURİYE'DE ARTAN İHLALLER ASTANA SÜRECİNİ AKAMETE UĞRATABİLİR

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de rejim güçleri, Hizbullah ve Şii grupların ateşkes anlaşmasının ardından artan ihlalleri durdurulamazsa Astana sürecinin akamete uğrayabileceğini belirtti. Çavuşoğlu, İstanbul'da 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

NUMAN KURTULMUŞ İZLENEN POLİTİKAYI ELEŞTİRDİ: SURİYE BAŞTAN YANLIŞTI

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Baştan beri Suriye politikasının büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım. Tabii ki Esad rejiminin, zalimlerin yanında yer alacak değiliz. Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz” dedi. 

‘İNCİRLİK ÜSSÜ SORGULANIYOR’

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye’nin El Bab kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) DEAŞ’a karşı yürüttüğü operasyona müttefiklerin destek vermemesinin Türk kamuoyunda samimiyetlerinin sorgulanmasına neden olduğunu söyledi. Işık, bu durumun İncirlik’in de sorgulanmasına sebep olduğunu kaydetti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                               

BAŞBAKAN YILDIRIM: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ EN BÜYÜK İHTİYAÇTIR

Başbakan Yıldırım, "Efendim, anayasa değişikliğine ne hacet var', 'Niye anayasa değişikliği ile uğraşıyorsunuz, terör var' diyorlar. Bakın, bunların hepsi tuzaktır, tam da bugün anayasa değişikliği en büyük ihtiyaçtır." dedi

ABDULLAH GÜL'DEN DARBE KOMİSYONU’NA FETULLAH GÜLEN YANITI

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Darbe Komisyonu’nun terör örgütü lideri Fetullah Gülen’le ilgili sorusuna, “Siyaset hayatımda bu yapı ve lideriyle ilişkim olmadı” yanıtını verdi. Gül, Hakan Fidan'a ilişkin olarak, "İfadeye çağrılan MİT Müsteşarı'na tek sahip çıkan bendim. Beni ilk rahatsız eden 2010'daki referandum süreciydi" dedi.

KILIÇDAROĞLU: ANAYASAYI SAVUNMAYI SUÇ SAYIYORLAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Okmeydanı’da laiklik açıklaması yapan iki gencin tutuklanmasıyla ilgili olarak, "Anayasayı savunmak AKP Hükümeti tarafından suç kabul ediliyor" ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ LEYLA BİRLİK HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

MHP'DE ATİLA KAYA İSTİFA ETTİ

Anayasa değişikliği oylamasında 'hayır' oyu vereceğini açıklayan MHP Milletvekili Atila Kaya, genel başkan yardımcılığı görevini bıraktı.

 

DÜNYA                                                                                                                  ___      _____             

SURİYE'DEKİ ATEŞKES ANLAŞMASINDA YOL HARİTASI BELLİ OLDU

Suriye'de ateşkesi sağlamaya yönelik anlaşmanın metni ortaya çıktı.
2 sayfalık, beş maddeden oluşan anlaşmaya göre, 16 Ocak 2017 tarihine kadar taraflar kendi heyetlerini belirleyecekler ve 23 Ocak tarihinde Birleşmiş Milletler'in de katılımıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya gelecekler.

 

EKONOMİ                                                                                                                         ___      ______

50 BİN TL KREDİDEN İSTEYEN ESNAF YARARLANACAK

Başbakan Binali Yıldırım, esnaflar için başlatılan faizsiz kredi uygulamasına değinerek "2016 için 15 bin esnafımız bu imkândan yararlanacak. Müracaat 250 bine dayanmış. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gereken neyse yapılacak. 50 bin TL kredi şartları karşılayan herkese verilecek" dedi.

MİLLİ HELİKOPTERİN UÇACAĞI TARİH AÇIKLANDI

Milli Savunma Bakanı Işık, "İnşallah 6 Eylül 2018 sabah saat 06.00'da Türkiye'nin kendi geliştirdiği özgün, milli helikopterini de uçurmuş olacağız." dedi.

BAKAN TÜFENKCİ: ESNAFA YENİ BİR KREDİ OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ

NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen'in sorularını yanıtlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Esnafa yeni bir kredi oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: BÜYÜKANNELERE BEBEK BAKIM PARASI VERİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, büyükannelere bebek parası verileceğini açıkladı. Uygulamaya pilot iller olarak seçilen İzmir ve Bursa'dan başlanacak.

OTOMOTİVDE BEKLENEN İHRACAT REKORU KIRILAMADI

Türk otomotiv sektörü, 2016 yılında 23 milyar 889 milyon dolar ile tüm zamanların ihracat rekorunun kırıldığı 2008 senesinden (24,7 milyar dolar) sonraki en yüksek ikinci dış satım rakamına ulaştı.

TRUMP’TAN KAÇTI GÖLCÜK’E SIĞINDI

ABD Başkanı Trump’ın baskıları karşısında pes eden Ford, 1.6 milyar $‘lık Meksika yatırımını iptal ederken ‘piyango’ Türkiye’ye vurdu. Yeni strateji doğrultusunda Transit Custom’un hibrit versiyonu Gölcük’te üretilecek.

 

SPOR                                                                                                           ___      ______                      

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE 73-89 FENERBAHÇE

Fenerbahçe, Kadınlar Euroleague A Grubu 7.hafta maçında deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye’yi 89-73 yendi./ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894