• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 6 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 6 Aralık 2016
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ile karşılayacak GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

GÖKTÜRK-1 UZAYA FIRLATILDI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını, coğrafi kısıtlama olmaksızın dünyanın her yerinden yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü ile karşılayacak GÖKTÜRK-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN RUSYA PROGRAMI BELLİ OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya'ya gerçekleştireceği resmi ziyarette bugün Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ile bir araya gelecek, Çarşamba günü Kazan'ı ziyaret ederek Türk-Tatar İş Forumuna ve Sadri Maksudi Arsal anıtının açılış törenine katılacak.

BAKAN ÇELİK: AP'NİN KARARI DEMOKRASİ TARİHİNİN EN VİZYONSUZ KARARIDIR

AB Bakanı Ömer Çelik, "15 Temmuz darbe girişiminden 1,5 ay sonrasına kadar Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret olmadı. AP'nin Türkiye ile müzakerelerini askıya alma kararı demokrasi tarihinin en vizyonsuz kararıdır" dedi. AB'ye çağrı yapan Çelik, "Reform süreci devam ediyor, yeni fasılları açmaya hazırız" ifadesini kullandı.

“AB BU YAKLAŞIMLARLA TÜRKİYE, RUSYA GİBİ ÜLKELERDEN NETİCE ALAMAZ”

AB’nin bazı ülkelere ikinci sınıf ülke muamelesi yaptığı belirten Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Şu anda Rusya ile ilişkilerimizi normalleştirdiğimiz için söylemiyorum, o uçak düşürme hadisesinden sonraki 8 ay içinde de ben bunu çok söyledim. Bu tür yaklaşımlarla, Türkiye, Rusya gibi ülkelerden netice alamayacaklarını da anlatıyoruz” dedi.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

BAŞBAKAN YILDIRIM, MECLİS'TE MHP LİDERİ BAHÇELİ İLE BİR ARAYA GELDİ

AK Parti'nin anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi teklifini bu hafta Meclis'e sunması bekleniyor. Bunlar yaşanırken Meclis'te kritik bir görüşme gerçekleşti. Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. Görüşmede, anayasa teklifiyle ilgili son gelişmeler ele alındı.

KILIÇDAROĞLU: BİR SORU SORMAK İSTİYORUM, DARBEDEN ÖNCEDEN HABERİNİZ VAR MIYDI?

2017 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Hükümete çok açık bir soru sormak istiyorum: Sizin darbeden önceden haberiniz var mıydı yok muydu?" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dolar yerine Türk lirası çağrısını da değerlendiren. Kılıçdaroğlu, "Bütün liderlere sesleniyorum. Ben dâhil servetlerimizi açıklayalım. Ben birikimimi dolara yatırmadım" diye konuştu.

DEMİRTAŞ’IN ZEYDAN’LA AYNI KOĞUŞTA KALMA TALEBİ REDDEDİLDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, tutuklu bulundukları Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ile aynı koğuşta kalma talebi reddedildi.

BAHÇELİ: ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİYLE İLGİLİ PÜRÜZ YOK

Başbakan Binali Yıldırım'la görüşen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili görüşmelerde 'pürüz olmadığını' açıkladı.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                    

YUNANİSTAN'A KAÇAN 3 DARBECİ ASKERİN TÜRKİYE'YE İADE TALEBİ REDDEDİLDİ

Reuters'in haberine göre, Yunan mahkemesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan üç Türk askerinin Türkiye’ye iade edilmesi talebini reddetti. Milli Savuma Bakanı Işık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Beklentimiz terör örgütü üyelerinin iade edilmesi. Mahkemeler terör örgütleri arasında ayrım yapmamalı." dedi. 

FEHRİYE ERDAL'A 30 YIL HAPİS İSTEMİ

Belçika'da gıyabında yargılanan Özdemir Sabancı suikastı sanıklarından, DHKP-C örgütü üyesi Fehriye Erdal için Türkiye'deki işlediği suçlardan dolayı 30 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası istendi.

HALEP'TE ATEŞKESE ÇİN VE RUSYA'DAN VETO

Suriye ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırdığı Halep'e insani yardım ulaştırılması için 7 günlük ateşkes öngören Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tasarısını, Çin ve Rusya veto etti.

EKONOMİ                                                                                                                                                                        ___         ______

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) kasımda yüzde 0,52, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 6,41 oldu.

DİYANET'TEN TL KARARI

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kayıtsız kalmadı ve Hac ve Umre ücretlerinde Türk Lirası üzerinden tahsil edilmesine karar verdi.

AVM'LERDEN KİRAYA DÖVİZ AYARI

Armada ile Panora Alışveriş Merkezi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk lirası kullanılması yönündeki çağrısına destek vermek amacıyla kira sözleşmelerini Türk lirasına dönüştürme kararı aldı.

BEYAZ EŞYACILARDAN ÇAĞRI: KİRALARDA KUR SABİTLENSİN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AVM kiralarında dövizden TL’ye dönülmesi çağrısının ardından Dayanıklı Tüketim ve Beyaz Eşya Perakendecileri Derneği (BEYPER), 1 yıl boyunca kira ödemelerinde doların 3 liradan, avronun da 3.30’dan sabitlenmesini istedi.

İSTANBULKART'TA YENİ UYGULAMA 2017'DE BAŞLIYOR

İstanbulkart'ın elektronik para kartına dönüştürülmesi için yapılan çalışmalarda sona gelindi. 2017'de hayata geçecek uygulama ile seyahat kartı ve alışveriş kartı birleşecek, tüm kredi kartları da sisteme entegre edilebilecek.

TÜROB: BU KIŞ OTELCİLERİ ZORLU BİR SÜREÇ BEKLİYOR

TÜROB Başkanı Timur Bayındır, otellerin ortalama yüzde 30 dolulukla çalıştığını belirterek, “Bu da tamamen zarar anlamına geliyor. Bu kış İstanbul’da çalışmalarına ara veren oteller olabilir” dedi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                 

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ 82-50 İBB

Spor Toto Basketbol Süper Ligi‘nde 9. haftanın kapanış maçında Darüşşafaka Doğuş evinde konuk ettiği İstanbul BBSK‘yı 82-50 mağlup etti. // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894