• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İzmir 25 °C

Türkiye Gündemi 8 Aralık 2016

Türkiye Gündemi 8 Aralık 2016
TSK'dan yapılan açıklamaya göre El Bab'ta 1 Türk askeri bombalı araç saldırısında şehit oldu, biri ağır 6 asker ise yaralandı. 23 DEAŞ'lı terörist öldürüldü.

TSK: EL BAB'DA 1 ASKER ŞEHİT OLDU, 6 ASKER YARALANDI

TSK'dan yapılan açıklamaya göre El Bab'ta 1 Türk askeri bombalı araç saldırısında şehit oldu, biri ağır 6 asker ise yaralandı. 23 DEAŞ'lı terörist öldürüldü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN YUNANİSTAN AÇIKLAMASI: MANİDAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimi sırasında Yunanistan'a kaçan askerlerle ilgili mahkeme kararlarına ilişkin olarak, "Üç kişiyle ilgili bir karar verip, diğer üç kişi ile ilgili başka bir karar verilmesi esasen manidar. Niye böyle oldu? Gerekçeleri görmemiz lazım. Süreci yakından takip ediyoruz. Temennimiz hepsinin Türkiye'ye iade edilmesi." dedi.

BERKİN ELVAN'IN ÖLÜMÜNDE ŞÜPHELİ POLİS MEMURUNA MÜEBBET İSTEMİ

İstanbul'da Gezi olayları sırasına biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu girdiği komadan çıkamayarak hayatını kaybeden Berkin Elvan soruşturmasında iddianame tamamlandı. İddianamede, sanık polis F.D. hakkında "olası kastla öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istendi.

ESKİ TBMM BAŞKANI İSMET SEZGİN HAYATINI KAYBETTİ

Eski Bakan ve TBMM Başkanı İsmet Sezgin, vefat etti. 88 yaşında hayatını kaybeden Sezgin, 1970'te Gençlik ve Spor Bakanı, 1979'da Maliye Bakanı, 1991-1993 arasında İçişleri Bakanı, 1997-1999 arasında Milli Savunma Bakanı olarak yapmıştı. Sezgin, 1995 yılında da TBMM Başkanlığına seçilmişti.

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MİSLİYLE MUKABELE ETMEK DURUMUNDAYIZ

Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın Almanya'da bekletilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır" dedi.

AK PARTİ'NİN ANAYASA TEKLİFİ İÇİN MHP'DE İMZALAR TAMAM

AK Parti'nin anayasa teklifi için MHP'de imzalar toplandı. MHP'li vekillerin imzası tamamlandı. AK Parti imzaları tamamlayıp teklifi en geç cuma günü TBMM'ye sunmayı planlıyor. 

BÖKE: NİYE UÇAK ALDINIZ?

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, dolar bozdurulması kampanyası yapılırken uçak alınmasına tepki göstererek, “Siz milli değil misiniz? Niye 78 milyon dolara uçak aldınız?” diye konuştu.

CHP'Lİ TEKİN: FITRATIMIZA UYMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP ile her hangi bir cemaatin yan yana getirilemeyeceğini anlatırken, "Fıtratımız uymaz. Biz itiraz kültüründen gelmişiz. Biz babamıza, liderimize, birbirimize itiraz ediyoruz. Biz nasıl olur da bir kişiye tabi oluruz. Bu size aittir, sizin fıtratınızda olan bir iştir" dedi.

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

“RUSYA VE TÜRKİYE HER BAKIMDAN İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEK”

Kazan'da düzenlenen Türkiye-Tataristan İş Forumu'nda konuşan Başbakan Yıldırım, "Temennimiz ticaretin önündeki engellerin ve insanların rahatça dolaşmasının önündeki engellerin kaldırılmasıdır. 2017 yılında en fazla yoğunlaşacağımız konu, insanların serbestçe dolaşması" dedi.

RUS GAZPROM'DAN TÜRK AKIMI İÇİN AÇIKLAMA

Gazprom CEO'su Aleksey Miller, Türk Akımı ve Poseidon projelerine ilişkin, "Artık Türk Akımı'nın deniz kesiminin inşaatının 2017'nin ikinci yarısında başlayabileceğini ifade ediyoruz.” dedi.

SURİYE ORDUSU HALEP'İN TARİHİ KENT MERKEZİNİ ELE GEÇİRDİ

Suriye ordusu, Halep'in tarihi kent merkezini de silahlı muhalif gruplardan geri aldı. Suriye ordusu böylece Doğu Halep'in üçte ikisinden fazlasını ele geçirmiş oldu ve kentin tamamını geri almak için ilerleyişini sürdürüyor.

TİME DERGİSİ TRUMP’I YILIN KİŞİSİNİ SEÇTİ

Time dergisine göre 2016'nın kişisi ABD'nin yeni başkanı Donald Trump oldu.

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN 'ASGARİ ÜCRET' AÇIKLAMASI

DİSK'te açıklamalarda bulunan Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu asgari ücretle ilgili yapılan ilk toplantı hakkında bilgi verdi. Bakan, DİSK'in asgari ücretin bin 800 TL olmasını istediğini ifade etti.

TÜRKİYE'NİN İLK YÜZDE 100 YERLİ ELEKTRİKLİ OTOBÜSÜ TANITILDI

TEMSA ve ASELSAN ortak üretimi olan Türkiye'nin ilk yüzde 100 yerli elektrikli otobüs Avenue EV tanıtıldı. 8 dakikada şarj olabilen otobüs tek sarjla 50-70 km gidebiliyor. 

DOĞALGAZ İHALELERİ TL İLE YAPILACAK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğalgaz dağıtım ihalelerine dolar yerine Türk Lirası cinsinden çıkma kararı aldı. Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na ait döviz birikimi de TL'ye çevrildi.

FİTCH, TÜRK BANKALARI İÇİN GÖRÜNÜMÜ 'BOZDU'

Fitch Ratings, Türk bankacılık sektörü için 2017 görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e revize etti. Siyasi istikrara ve faaliyet ortamına yönelik risklerin bankaların kredi temel göstergeleri üzerinde baskı yaratmasını bekleyen Fitch, daha fazla kur ve faiz oynaklığı için potansiyelin arttığını da vurguladı.

BANK OF BAHRAİN AND KUWAİT, TÜRKİYE'DE TEMSİLCİLİK AÇTI

Bahreyn'in en büyük bankalarından Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Türkiye'de temsilcilik açtı.

ARAMCO GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKTİ

Suudi Arabistan Ticaret ve Yatırım Bakanı Kasabi, Aramco'nun Türkiye’de doğru fırsatlarla ilgilendiğini ve rafinaj, depolama ve dağıtım alanında yatırım yapabileceğini söyledi

ZORLU ENERJİ'NİN PAKİSTAN'DAKİ BAŞVURUSUNA ONAY

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin, hissedarı olduğu Zorlu Solar Pakistan Limited Şirketinin Pencap eyaletinde kuracağı 100 megavatlık güneş enerjisi santrali projesi için yaptığı önlisans başvurusu kabul edildi.

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

BEŞİKTAŞ SJ 68-66 SPİROU CHARLEROİ

FIBA Şampiyonlar Ligi’nin 8. haftasında Beşiktaş Sompo Japan, Belçika ekibi Proximus Spirou Charleroi’yi 68-66 mağlup etti.

WİSLA CAN PACK 64-72 FENERBAHÇE

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Kadınlar Euroleague A Grubu 5. hafta maçında deplasmanda Polonya ekibi Wisla Can-Pack takımını 72-64 yendi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894