• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Türkiye İle Gürcistan Arasında Kültürel İşbirliği Anlaşması Yapılacak

Türkiye İle Gürcistan Arasında Kültürel İşbirliği Anlaşması Yapılacak
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul’da devam eden UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Oturumu için Türkiye’de bulunan Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Mikhail Giorgadze ile görüştü.

TÜRKİYE İLE GÜRCİSTAN ARASINDA KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI YAPILACAK
 
Gürcistan ve Türkiye, 40. Dünya Miras Komitesinde İki Ülkeyle İlgili Konularda Ortak Hareket Etmek Konusunda İşbirliği Yapacak

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Gürcistan Kültür ve Anıtları Koruma Bakanı Giorgadze ile yaptığı görüşmenin ardından Gürcistan televizyonuna yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“Sayın Gürcistan Kültür Bakanı ile bugün çok verimli bir heyetlere arası görüşme yaptık. Ve bu görüşme sırasında ülkelerimizde var olan tarihi eserlerimizin, ortak kültürümüzün simgelerinin daha iyi korunması için neler yapılabileceği konusunda görüş birliği içinde konuştuk. Aynı zamanda İstanbul’da yapılmakta olan 40. Dünya Miras Komitesinde Gürcistan ile ilgili ve Türkiye ile ilgili kararlarda ortak hareket etmek konusunda işbirliği ve birlikte hareket etmek konusunda anlayış birliğine vardık.
 
Çok güzel bir görüşme oldu. Ben hem Sayın Bakan’a hem heyetine çok teşekkür ediyorum. İnşallah Türkiye Gürcistan arasındaki kültürel münasebetler daha da artarak devam edecek. Çünkü biz çok yakın kültürlerin, çok iç içe geçmiş kültürlerin ülkesiyiz iki ülke olarak.
 
Dolayısıyla bu dostluğumuzun daha ileri noktalara taşınması için bu ziyaret çok uygun adımların atılmasına vesile oldu. İnşallah ilk fırsatta ben de  Gürcistan’a geleceğim. Orada daha fazla yapacağımız faaliyetler konusunda görüşmelerimiz olacak. Muhtemelen o ziyaretim sırasında da kültürel işbirliği anlaşmamızı imzalamış olacağız. Bugün bu kültürel işbirliği anlaşmasının ayrıntıları üzerinde de gayet güzel bir görüşmemiz oldu.”/ EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894