• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C

Türkiye Kupası Kuraları Çekildi

Türkiye Kupası Kuraları Çekildi
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi’nde 2012-2013 sezonunda yer alan 16 takımın 4 farklı grupta mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Turu’nun kura çekimi gerçekleştirildi.

Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Gruplarının Kuraları Çekildi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ/ Beko Basketbol Ligi’nde 2012-2013 sezonunda yer alan 16 takımın 4 farklı grupta mücadele edeceği Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Turu’nun kura çekimi gerçekleştirildi.
Polat Renaissance Hotel Balo Salonu’nda yapılan kura çekimine, Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Necati Güler,TBF Sportif Faaliyetler Direktörü Emin Balcı, TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, TBF Lig Gelişirme Koordinatörü Yusuf Erboy, TBF yetkilileri, Beko Basketbol Ligi’nde mücadele eden 16 kulübün temsilcileri ve basın mensupları katıldılar.
Beko Basketbol Ligi’nde yer alan 16 takımın mücadele ettiği Spor Toto Türkiye Kupası’nda 4 farklı grupta oynanacak maçlara Adana, Elazığ, Kocaeli ve Manisa şehirleri ev sahipliği yapacak.
Kura çekiminde ilk sözü Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanı Metin Şahin aldı. Şahin, sözlerine, “Kulüplerimizin ve basınımızın değerli temsilcileri Spor Toto Türkiye Kupası Eleme grubu kura çekimine hoşgeldiniz. Türkiye Basketbol Federasyonu adına hepinize saygılar sunuyorum” diyerek başladı.
Metin Şahin, Ligler Direktörü Ahmet Araşan’ın yaşadığı bir rahatsızlık nedeniyle kura çekiminde bulunamadığını belirtirken, “Merak etmiş olanlar olabilir diye buradan bu bilgiyi vermek istedim. Kendisi şuanda evinde dinleniyor. Bir kez daha geçmiş olsun diliyoruz” dedi.
Şahin, basketbolun yaz-kış demeden yoğun bir tempo içerisinde olduğunu ifade ederken, “Kura çekimlerimiz biraz daha ileri tarihlerde oluyordu. Ama bu sene erken çektik kuraları. Bunun da nedeni Euroleague’in maç günlerinde yapmış olduğu değişiklikler. Maçları Perşembe ve Cuma’ya kaydırdılar. Böyle olunca fikstür çakışmaması için kura çekimlerini erken yaptık, biliyorsunuz fikstürü belirlemek kolay olmadı” şeklinde konuştu.
Metin Şahin, Milli Takımlarımızın başarılarına da değinirken, “Şuanda Londra’da olimpiyatlar devam ediyor. Hepimizin ilgisini de çekiyor. Bizi ilgilendiren bir yönü de Kadın Basketbol Milli Takımızın önemli bir süreçten geçmesi. Bizi oldukça memnun eden maçlar oynadılar, başarılı oldular. Umuyoruz akşam Çin ile oynayacakları karşılaşmadan başarı ile çıkar ve bizi gururlandırırlar. Geçtiğimiz hafta Yıldız Milli Takımımız Avrupa Şampiyonu olarak hepimizi gururlandırdı. Aynı şekilde Genç Kız Milli Takımımız, Hollanda ile çeyrek final maçı oynayacak. Dolayısıyla gerçekten yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. A Milli Takımımız, Bulgaristan’daki turnuvayı başarı ile tamamladı. Bu akşam adidas cup’ta Almanya ile oynayacaklar. Ayın 15’inden itibaren Avrupa Şampiyonası elemeleri başlıyor. Umuyoruz A Milli Takımımız buradan büyük bir başarı elde ederek Avrupa Şampiyonasına katılım hakkı elde edecek. A Milli Takımımızın önemli, başarılı bazı sporcuları mazeret bildirerek milli takımdan aflarını istemeleri sonucu gençleştirilmiş bir kadromuz var. Dün de izleyeniniz oldu. Oldukça uyumlu, fevkalade bir genç kadromuz var. Bunlarla başarılı olacağımıza inanıyorum. Daha sonra kıdemli dediğimiz ağabeylerinin de katılımı ile Avrupa Şampiyonası’nda olacağız” diye konuştu.
Şahin, Türkiye Kupası ile ilgili olarak ise şunları söyledi; “Sezona her zaman olduğu gibi Türkiye Kupası elemeleri ile başlıyoruz. Burada takımlarımız son durumlarını görüyorlar. Türkiye kupasında sürprizler çok yaşanıyor. Her yıl beklenmedik sıçramalar yapılabiliniyor. Dolayısıyla Türkiye Kupası büyük bir heyecan, basketbola zevk ve değer katıyor. 16 takım 4 farklı grupta bir araya gelecek. 2 yeni takımımız var. TED Ankara Kolejliler ve Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi. Bu sene Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecekler. Birinci lige tekrar hoşgeldiniz diyorum.”
Şahin, konuşmasının sonunda ise Spor Toto Türkiye Kupası Eleme Grupları’nın oynanacağı şehirleri açıklarken, “Yönetim Kurulu olarak Adana, Elazığ, Kocaeli ve Manisa şehirlerini belirledik. Şimdiden hayırlı olsun, tüm takımlara başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.
Kura çekiminde daha sonra ise TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, katılımcılara Türkiye Kupası’nın statüstü ile ilgili bilgiler verdi. Daha sonra ise TBF As Başkanı Metin Şahin ve TBF Kurulu Üyesi Necati Güler’in çektikleri kuralar sonucunda gruplar ve şehirler belirlendi.
Yapılan kura çekimi sonrasında gruplar ve şehirler şöyle oluştu;

A Grubu/Elazığ
B Grubu/Kocaeli
C Grubu/Manisa
D Grubu/Adana
Anadolu Efes
Beşiktaş
Banvit
Galatasaray Medical Park
Pınar Karşıyaka
Aliağa Petkim
Tofaş
Fenerbahçe Ülker
Mersin Bşb.
Hacettepe Üni.
Türk Telekom
Erdemir
Royal Halı G.Antep Bşb.
Antalya Bşb.
TED Ankara Klj.
Olin Edirne

Dört grupta 3'er gün sürecek elemeler, tek devreli lig usulüne göre oynanacak. Gruplarında ilk iki sırasında yer alan takımlar, şubat ayında organize edilecek Sekizli Final'e katılmaya hak kazanacak. Sekizli Final sonucunda 28. Türkiye Kupası sahibini bulacak.
Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Royal Halı Gaziantep Bşb. takımlarının mücadele edeceği A Grubu müsabakaları Elazığ’da 4-5-6 Ekim 2012 tarihlerinde oynanacak. 

A Grubu’nun maç programı şöyle; 
4 Ekim Perşembe
Anadolu Efes – Royalı Halı Gaziantep Bşb.
Pınar Karşıyaka – Mersin Bşb.

5 Ekim Cuma
Mersin Bşb. – Anadolu Efes
Royal Halı Gaziantep Bşb. – Pınar Karşıyaka

6 Ekim Cumartesi 
Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka
Mersin Bşb. – Royal Halı Gaziantep Bşb. 

Beşiktaş, Aliağa Petkim, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yer aldığı B Grubu’na ise Kocaeli 5-6-7 Ekim 2012 tarihlerinde ev sahipliği yapacak. 

B Grubu’nun maç programı şöyle;
5 Ekim Cuma
Beşiktaş – Antalya Bşb. 
Aliağa Petkim – Hacettepe Üni.

6 Ekim Cumartesi
Hacettepe Üni. – Beşiktaş
Antalya Bşb. – Aliağa Petkim

7 Ekim Pazar
Beşiktaş – Aliağa Petkim
Hacettepe Üni. – Antalaya Bşb. 

Manisa’nın ev sahipliğinde 5-6-7 Ekim tarihlerinde oynanacak C Grubu’nda Banvit, Tofaş, Türk Telekom ve TED Ankara Kolejliler mücadele edecek. 

C Grubu’nun maç programı şöyle;
5 Ekim Cuma
Banvit – TED Ankara Kolejliler
Tofaş – Türk Telekom

6 Ekim Cumartesi
Türk Telekom – Banvit
TED Ankara Kolejliler – Tofaş

7 Ekim Pazar
Banvit – Tofaş
Türk Telekom - TED Ankara Kolejliler 

ALİAĞASPOR KULÜBÜ BAŞKANI UĞUR EREN, “KURADAN MEMNUNUZ.”

Basketbolda 2012-2013 sezonu Spor Toto Türkiye Kupası Kura çekimi yapıldı. BEKO Basketbol liginin iddialı takımlarından Aliağa Petkim “B” grubunda yer aldı. Maçları Kocaeli’nde oynanacak olan B grubunda Beşiktaş, Aliağa Petkim, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya BŞB yer aldı.

Kura Çekiminin ardından değerlendirme yapan AliağaSpor Kulübü Başkanı Uğur Eren, “Aliağa Petkim olarak geçtiğimiz sezonda hedeflerimize ulaştık. Bu yıl, geçtiğimiz yıl gösterdiğimiz performansın üzerine çıkmak istiyoruz. Beko Liginde, Spor Toto Türkiye kupasında ve Avrupa’da EuroChallenge Kupasında, üç kulvarda mücadele edeceğiz. İstediğimiz transferleri yaptık. Aliağa, son yıllarda bir Basketbol kentine dönüştü. Basketbola büyük bir ilgi var. Biz de takım olarak başarılı olarak kentimizdeki bu toplumsal desteğe cevap vereceğiz” dedi.

“B” grubunda yer alan diğer takımlar Beşiktaş, Hacettepe Üniversitesi ve Antalya BŞB’nin güçlü ve basketbol kültürüne sahip kulüpler olduğunu kaydeden AliağaSpor kulübü Başkanı Uğur Eren, “Kuradan memnunuz. Beşiktaş’ın gücünü herkes biliyor. Hacettepe ve Antalya takımlarımız da  iyi kadrolara sahip. BEKO liginde artık her takım belli bir düzeye geldi. Aliağa Petkim olarak üç kulvarda mücadele edebilecek bir takım kurduk. Türkiye Kupası’nda da başarılı olmak istiyoruz. Spor Toto Türkiye kupasındaki tüm karşılaşmaların centilmence geçmesini diliyorum” dedi. B grubu maçları Kocaeli şehrinde oynanacak. Grupta ilk iki sırayı alan takım çeyrek finale kalma hakkı kazanacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894