• BIST 9687.5
  • Altın 2501.693
  • Dolar 32.5898
  • Euro 34.8621
  • İzmir 23 °C

Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi Avrupa’ya Bilim Üretecek

Türkiye’deki Ar-Ge Merkezi Avrupa’ya Bilim Üretecek
Dayanıklı tüketim malları sektöründe inovasyon yatırımları ve uygulamalarıyla öne çıkan 70 yıllık İtalyan beyaz eşya grubu Candy Hoover Grup’un Ar-Ge merkezinde...
TÜRKİYE’DEKİ AR-GE MERKEZİ AVRUPA’YA BİLİM ÜRETECEK

Dayanıklı tüketim malları sektöründe inovasyon yatırımları ve uygulamalarıyla öne çıkan 70 yıllık İtalyan beyaz eşya grubu Candy Hoover Grup’un Ar-Ge merkezinde; sektörün gelişmesini sağlayan pişirme, yanma, yıkama ve soğutma teknolojileri üzerine; tasarım, test analiz ve simülasyon faaliyetleri yürütülüyor. Avrupa Birliği ülkeleri pazarında 100 milyon Euro’dan fazla ihracat hacmi bulunan Hoover’in TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi gerçekleştirilen bu çalışmalarla Avrupa’ya bilim üreten merkez olacak.

Avrupa’nın en büyük beyaz eşya üreticilerinden Candy Group’un çatısı altında bulunan elektrikli süpürgenin mucidi Hoover, Türkiye’deki üretimine 2007 yılında Eskişehir’de 56 bin metrekarelik üretim tesisinde başladı. Kurulduğu günden bu yana pişirme, yanma, yıkama ve soğutma teknolojileri üzerine gerçekleştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla öne çıkan Hoover’in bu yıl tamamladığı TÜBİTAK destekli Ar-Ge merkezi bakanlık tarafından tescillendi.

YILDA 6,5 MİLYON SATIŞ

Avrupa Birliği ülkeleri pazarında 100 milyon Euro’dan fazla ihracat hacmi bulunan Hoover; İtalya, Fransa, İspanya, Rusya, Türkiye ve Çin olmak üzere 6 ülkede üretim yapıyor. Yıllık satış rakamı 6,5 milyon adetin üzerinde olan Hoover, Türkiye’ye 19,5 milyon Euro’luk yatırımını, 2016 yılı sonunda toplam 25 milyona çıkaracak.

Türkiye’deki gerçekleştirdikleri Ar-Ge merkezi çalışmalarıyla ile ilgili Candy Hoover Grup Ülke Müdürü Andrea Ojetti“Hoover olarak yıllardır teknolojiye ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla Türkiye’nin katma değerini sürekli artırmakta, sektörün rekabet gücünü geliştirmekteyiz. Ar-Ge merkezimizde şu anda ev tipi pişirici cihazlar ve çamaşır kurutma makineleri alanında araştırma geliştirme faaliyetlerini yaklaşık 50 uzmanımızla birlikte yürütüyoruz. Candy Hoover Grup olarak gerçekleştireceğimiz yeni inovatif projeler ile  de Avrupa’ya bilim üreten bir merkez haline geleceğiz’’ dedi.

TEKNOLOJİ TRANSFER BİRİMİ OLUŞTURULACAK

50 kişilik uzman ekip ile birlikte Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Candy Hoover Grup Türkiye Ar-Ge Müdürü Hakan Ünal, Eskişehir’de yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarıyla ilgili olarak; ‘‘Candy Hoover Grup olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarıyla birçok ödülün sahibi olduk. Bunlardan biri de gururla bahsettiğimiz grubumuz Ar-Ge mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk ve tek “kapağa entegre” su tankı Hoover Aquavision’dır. Bu çalışmayla birlikte kurutma işlemi sırasında biriken suyun tekrar kullanımı ile yılda 800 litre su tasarrufu sağlıyoruz. Candy Hoover Grup olarak ilerleyen dönemde de çalışmalarımızı geliştirerek devam edeceğiz ve sektöre yenilikler getirecek uygulamalar üzerine yoğunlaşacağız.  Candy Hoover Grup olarak yakın dönemde de uygulama geliştirme alanında yenilikçi teknolojileri hayata geçiren bir teknoloji transfer birimi oluşturmak istiyoruz” dedi.

1945 yılından bu yana beyaz eşya ve elektrikli ev aletleriyle kişilerin hayatını kolaylaştıran Hoover, geliştirdiği Ar-Ge çalışmalarıyla 2015 yılında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiği Wizard ürün serisibi piyasaya sundu.  Hoover’in Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya koyduğu Wizard ürün serisinde; uzaktan kontrol edebilen ilk tam Wi-Fi bağlantılı çamaşır ve bulaşık makinesi, fırın, ocak, davlumbaz ve buzdolabı bulunuyor./Ege Basın Grubu

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894