• BIST 9040.03
  • Altın 2301.296
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0591
  • İzmir 23 °C

Türkiye’deki Öğrenciler Mutsuz!

Türkiye’deki Öğrenciler Mutsuz!
TÜRKİYE’DEKİ ÖĞRENCİLER MUTSUZ!

Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı(PISA)’nın raporuna göre 72 ülkeden en mutsuz öğrenciler Türkiye’de bulunuyor.

PISA verilerine göre, Türkiye'de 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin 28.6'si hayatından hiç memnun değil. Öğrencilerin özellikle karne ve sınav zamanında ailelere önemli görevler düştüğünün altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, velilerin öncelikle olumsuz yüklü cümlelerden uzak durması gerektiğini belirtti.Velilerin vereceği tepkinin öğrencinin kişiliğinde kalıcı hasarlar oluşturabileceğini söyleyen Alpsoy, çocuklarınızın başarılarını sadece okuldaki derslerle ölçümlemelerinin yanlış olduğuna dikkat çekti.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren TEOG sınavına sayılı günler kala hem öğrenciler hem de aileleri sınav stresi sardı. Çocukların stresle başa çıkabilmesinde ailelere büyük bir yük düşüyor.
Velilerin sözel şiddete başvurmalarının çocuk psikolojisinde özgüveninin eksik olmasına neden olduğunu söyleyen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, “Çocuğunuzun sınav sonuçları veya karne notları ister düşük ister yüksek olsun vereceğiniz tepki aşırıya kaçmamalı. Sınavı çok iyi geçtiğinde çok sevinmemeli, kötü geçtiğinde ise üzülmemelisiniz. Olumsuz yüklü cümlelerden uzak durmalı ve serinkanlı davranmalısınız. Baskıdan kaçının. Çocuğunuzun stresini azaltacak olumlu konuşmalar yapmalısınız. Söyleyeceğiniz olumsuz cümleler, çocuğunuzun özgüvenini azaltır ve sosyal hayatında iletişim ve karar verme yeteneğini olumsuz etkiler”dedi.

Çocuklarınızı Yüreklendirin
Çocuklarının biricik olanın kendileri olduğunu sık sık hatırlatmalı ve yüreklendirmeleri gerektiğini söyleyen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Sibel Alpsoy, ceza vermek yerine düşük notların sebebini belirleyip, çözümler aranması gerektiğini belirtti. Alpsoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Çocukların sınavı iyi geçtiğinde ödül, kötü geçtiğinde ceza verilmesi çok yanlış. Çünkü sınavdan iyi sonuç almak onların sorumlulukları. Önemli olan eksiklerin ve yanlışların belirlenmesi ve doğru planlamayla giderilmesinin sağlanması. Çocuğunuz Matematik veya Türkçe sorularını çok iyi çözemeyebilir. Sadece okuldaki dersler ile çocuğunuzun başarısını ölçümlemek yeterli olmaz. Aynı zamanda ders dışı etkinliklere de katılımlarını sağlamalı, hangi alanlarda başarılı olduklarını gözlemlemelisiniz.”

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894