• BIST 9721.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Türkiye’nin Gururu Lena Erdil Dünya İkincisi

Türkiye’nin Gururu Lena Erdil Dünya İkincisi
Rüzgar sörfünün en prestijli serisi olan PWA Dünya Turu’nda 2016 slalom sezonu ikinci yarışında üçüncü olan Red Bull sporcusu Lena Erdil, sezonu dünya ikincisi olarak tamamladı.

TÜRKİYE’NİN GURURU LENA ERDİL DÜNYA İKİNCİSİ

Rüzgar sörfünün en prestijli serisi olan PWA Dünya Turu’nda 2016 slalom sezonu ikinci yarışında üçüncü olan Red Bull sporcusu Lena Erdil, sezonu dünya ikincisi olarak tamamladı. 4-9 Eylül tarihleri arasında Danimarka’nın Hvide Sande kentinde gerçekleşen yarışta üçüncülüğü elde eden Lena Aylin Erdil, toplamda 4134 puana ulaştı. Dünya Şampiyonu olan Arubalı Sarah-Quita Offringa ise 4167 puanın sahibi oldu.

Rüzgar sörfü kadınlar slalom kategorisinde 2016 Dünya Kupası sezonunun ikinci ayağı olan Hvide Sande’deki yarış Lena Aylin Erdil ve Sarah-Quita Offringa arasındaki rekabete sahne oldu.  Milli sporcu Lena, ilk güne istediği gibi başlayamadı. Serinin sonraki yarışlarında istediğini sonuçları alan Lena Erdil, üçüncü sıraya yerleşti ama dünya şampiyonluğu için sonuç yeterli olmadı.  Ulsan’da zirveye çıkan Erdil, Danimarka’da aldığı derece ile PWA Dünya Turu’nun 2016 sezonunu dünya ikincisi olarak tamamladı. 

Hvide Sande’de Sarah-Quita Offringa birinci, Fransız Delphine Cousin ise ikinci sırada yer aldı. Yarış sonunda dünya şampiyonluğunu Arubalı Sarah-Quita Offringa kazanırken, Lena Erdil’in ardından Fransız Delphine Cousin üçüncülüğü elde etti.

Red Bull sporcusu Lena Aylin Erdil, 2014 yılında dünya ikincisi olurken geçtiğimiz yıl ise dünya üçüncülüğüne elde etmişti. Lena, geçtiğimiz Haziran ayında IFCA Dünya Şampiyonası’nda slalom dalında birinciliği elde ederek Dünya Şampiyonu olmuştu.

Yarışın ardından düşüncelerini dile getiren Lena Aylin Erdil, “Şampiyonluğa bu kadar yaklaşabildiğimi fark etmemiştim. İkincilik de beni mutlu etti. Sezon başında ikinciliği teklif etseler hiç düşünmeden kabul edebilirdim. Elde ettiğim derecelerle geleceğe dair daha da umutluyum”  şeklinde konuştu.

Kadınlar Slalom Dünya Sıralaması
1. Sarah-Quita Offringa  (Aruba)
2. Lena Erdil  (Türkiye)
3. Delphine Cousin (Fransa)
4. Fujiko Onishi  (Japonya)
5. Fulya Ünlü (Türkiye)
/Ege Basın Grubu

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894