• BIST 9548.09
  • Altın 2492.537
  • Dolar 32.5087
  • Euro 34.5601
  • İzmir 21 °C

Türkiye’nin İnsani Yardımda Amiral Gemisi Kızılay Oldu

Türkiye’nin İnsani Yardımda Amiral Gemisi Kızılay Oldu
Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’nin dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olduğunu

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’nin dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu önemli faaliyetlerinin amiral gemisi ise Kızılay oldu. Kızılay, 2017 yılında 18 milyon 620 bin insana yardım ulaştırabilmişti. 2018 yılında bu sayı 23 milyon 251 bin insan oldu” dedi

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda düzenlediği toplantıda Kızılay’ın 2018 yılı faaliyetlerini değerlendirdi ve 2019 yılına dair yeni projelerini kamuoyuyla paylaştı.

Genel Başkan Kınık, kan bağışı, TÜRKÖK, sosyal hizmetler, afet yapılanması, göç hizmetleri, vekaletle kurban kesimi, Ramazan yardımları, Kızılay maden suyu, bağışlar ve ulusal ve uluslararası yardım faaliyetleri hakkında ayrıntılı rakamların ve bilgilerin detaylarını paylaştığı toplantıda, Türkiye’nin dünyanın en fazla insani yardım yapan ülkesi olduğunu söyledi.

KIZILAY, 23 MİLYON İNSANA YARDIM ELİ UZATTI

Kızılay’ın 2018 yılına ait insani yardım faaliyetleri hakkında rakamları paylaşan Kerem Kınık, “Türkiye, gayrisafi hasılasından en fazla payı insani yardıma ayıran, dünyadaki en fazla mülteciyi barındıran ve koruma altına alan bir ülke. Türkiye’nin bu önemli faaliyetlerinin amiral gemisi ise Kızılay oldu. Kızılay, 2017 yılında 18 milyon 620 bin insana yardım ulaştırabilmişti. 2018 yılında bu sayı 23 milyon 251 bin insan oldu. İnsani yardım operasyonumuzun toplam bütçesi ise 3 milyar 114 milyon 838 bin TL olarak gerçekleşti. 2019’da 32 milyon 962 bin insana ulaşmayı ve yaklaşık 4,5 milyar TL insani yardım bütçesi hedefliyoruz. Dünyada da merhamet elimiz uzanabildiği kadar geniş coğrafyalara uzanmaya devam ediyor. 2018 yılında 45 ülkede 7.7 milyon insana Kızılay bu anlamda yardım ulaştırdı” dedi.

İnsani yardım faaliyetlerinin önemli bir kısmının da Türkiye’de barınan mültecilere yönelik olduğunu belirten Kınık, şöyle devam etti: “30’a yakın kampta Suriye’nin içerisinde Kızılay çadırlarıyla insanlar bu kış şartlarından korunmaya ve aileleriyle birlikte yaşamaya gayret ediyorlar. Şu an itibariyle özellikle Menbiç ve Fırat’ın doğusuna yönelik şu an gündemde olan bir takım hareketliliklere yönelik de nüfus hareketliliklerine yönelik hazırlıklarımız da devam etmekte. Kızılay’ın çok büyük oranda ülke içerisinde yapmış olduğu eğitim destekleri, sosyal uyum destekleri, maddi destekleri, koruma desteklerinin tamamı Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından fonlanmaktadır. Bu anlamda bizim bütçemizden veya milli bütçemizden ayrılan bir payla değil bu büyük oranda aslında değer katan çözüm ortaklarımızla bize vermiş olduğu destekle gerçekleşmektedir.”

1 MİLYON 595 BİN KİŞİ BAĞIŞ YAPTI

Kızılay’a 2018 yılında 1 milyon 595 bin kişinin yaklaşık 3 milyon kez bağışta bulunduğunu belirten Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, 2019 projeleri hakkında da bilgi verdi. Kınık, şunları kaydetti: “Ankara’da Eskişehir yolu üzerinde yeni bir Kızılay Genel Merkezi, Kızılay Külliyesi inşa ediliyor. Kızılay’a destek altın yatırım fonu dün itibariyle işleme açıldı. Güzel işlem görüyor, güzel kazandırıyor. Dolayısıyla bu anlamda Kızılay’a olan desteklerinizi bir yatırım aracı olan bu altın fonuyla da yapabilirsiniz. Türk Kızılay Sosyal Girişimcilik programı yardıma muhtaç olan insanlarımızın, yardıma muhtaç olma nedenselliğini ortadan kaldıracak, o insanların yoksulluğunu giderecek, o insanların izzetle, şerefle kendi gelirlerini kazanabildiği, ailesini geçindirebildiği, çocuklarına müreffeh bir gelecek hazırlayabildiği bir güce erişmesi için ekonomik güçlendirme programı. Faydalanıcılar bir değer zinciri içine alınıyor. Üretiminden tüketimine ekonomik değer zinciri tasarlanıyor. Bu aslında tarihimizde olan Osmanlı para vakıflarının modern versiyonu. Bu çerçevede iki farklı bölgede pilot uygulamaya başladık”.

AFET BARINMA SİSTEMLERİ FABRİKASI

Afet çalışmaları hakkında da bilgi veren Kınık, “Afet ve Barınma Sistemleri Fabrikamız, Malatya’da inşa edilecek. Ülkemiz ciddi bir yapısal risk altında, bina anlamında konuşuyorum. Çadır kısa süreli konaklamak için uygun bir araçtır ama uzun süre konaklamak için uygun bir araç değildir. Bu noktada özellikle prefabrike yaşam alanlarının üretilmesi gerekiyor. Ülkemizde prefabrike konut kapasitesini artıracak ve dünyanın da en önemli afet barınma sistemleri fabrikası olacak. Eğitime destek vermek isteyen vatandaşlarımız Kızılay Eğitim Burs Fonu’nu kullanarak şeffaf bir şekilde gençlerimizi bu anlamda teşvik edebilirler. İslam dünyasının ulusal derneklerinin ağını kuruyoruz. 28-29 Ocak tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye 57 ulusal derneğin networku İstanbul’da kurulmuş olacak” şeklinde konuştu. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894