• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İzmir 14 °C

Türkiye’nin Yeni Gururu Guliyev Oldu!

Türkiye’nin Yeni Gururu Guliyev Oldu!
Türkiye’nin Yeni Gururu Guliyev Oldu!

TÜRKİYE’NİN YENİ GURURU GULİYEV OLDU!

16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda, 200 metrede altın madalya kazanan milli atlet Ramil Guliyev, tarihi başarıyı yakaladı. Türkiye tarihinde Dünya Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ilk sporcu oldu. Türk basınında yer alan zafer, dünya basınında da büyük yankı uyandırdı. Medya Takip Merkezi’nin (MTM) sosyal medyayı izleme ve ölçümleme platformu DigiLup, bu başarının nabzını tuttu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metre finali yapıldı. Zorlu geçen yarışta, Güney Afrikalı Wayde Van Niekerk, Trinidad Tobagolu Jereem Richards gibi başarılı isimlerle yapılan mücadelede, Ramil Guliyev galip geldi. Guliyev bu başarısıyla, 1995’ten sonra Dünya Şampiyonası’nda ikinci kez 200-400 dublesi yapmaya çok yaklaşan Niekerk’in başarısının önüne set çekmiş oldu.

Türkiye'nin atletizmde ilk altın madalyasını, 16. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda alması, medyada zafer başlıkları ile yer aldı. Azerbaycan kökenli milli atlet Ramil Guliyev, zor geçtiğini söylediği yarışta elde ettiği şampiyonlukla, her iki ülkeye büyük gurur yaşattı. Bu zafer ile Guliyev, dünyanın yeni gözde ismi oldu.

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçümleme servisi olan DigiLUP, sosyal medyada Ramil Guliyev’in başarısının nabzını tuttu. Bu başarı, 6 – 12 Ağustos tarihleri arasında 208 bin 926 iletiye konu edildi.

Sosyal medyada paylaşımda bulunan hesaplar arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Fenerbahçe Spor Kulübünün tebrik mesajları, en çok etkileşim yapan iletiler oldular. Diğer yandan sosyal medya kullanıcıları, attıkları tebrik mesajları ile milli atletin gururunu paylaştılar./ EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894