• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C

Türkiye’ye Olan İnancımız Tam

Türkiye’ye Olan İnancımız Tam
120’den fazla ülkede, 100 binden fazla çalışanı, 300 binden fazla hastaya diyaliz tedavisi sunan Almanya’nın lider sağlık kuruluşu Fresenius Medical Care’in bünyesinde yer almakta olan

TÜRKİYE’YE OLAN İNANCIMIZ TAM

120’den fazla ülkede, 100 binden fazla çalışanı, 300 binden fazla hastaya diyaliz tedavisi sunan Almanya’nın lider sağlık kuruluşu Fresenius Medical Care’in bünyesinde yer almakta olan Fresenius Medical Care Türkiye, 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşanan darbe girişimini kınadı. Açıklamada, Türkiye'de tüm toplum kesimlerinin ve kurumlarının demokrasiye bağlılığı övülürken, Türkiye ekonomisinin gücüne duyulan güven vurgulandı. Fresenius Medical Care Türkiye Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada Türkiye halkının, siyasi partilerin ve tüm kurumların demokrasiye sahip çıkma iradesinden övgüyle söz edilirken, sergiledikleri cesur ve fedakâr tavırdan dolayı Türk milleti tebrik edildi.

22 ilde 45 merkezde sağladığı istihdam ile ülkemizde yaklaşık 35 yıldır faaliyet gösteren, diyaliz alanında dünyanın saygın ve güçlü kurumu Fresenius Medical Care Türkiye’nin Ülke Müdürü Agâh Kösecioğlu’nun açıklaması şöyle:

"15 Temmuz gecesi, bir grup darbe yanlısı subay kendi iradelerini Türk halkına silahlı bir darbe yoluyla kabul ettirmek istemiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki siyasi partilerin bu müdahaleye karşı ortak tutum alması ve halkın sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi sonucu, girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştır.

Demokrasiye bu tür müdahaleler, kabul edilebilir değildir. Cesur Türk halkı, demokrasiye olan bağlılığını darbe girişimine canla başla direnerek ülke ekonomisine de olumlu bir imaj kazandırdı. Bu direnişte hayatını kaybedenlere Tanrı'dan rahmet; yaralananlara sağlık diliyoruz.

Türkiye'nin içselleştirdiği görülen demokrasisine güvenimiz tamdır. Fresenius Medical Care, Türk halkının demokrasiye bağlılığının destekçisidir ve destekçisi olmaya devam edecektir."

Kösecioğlu ayrıca şunları da ifade etti:  “Türkiye’de hizmet vermek bizim için bir gururdur. Son 10 yılda 430 milyon TL ülkemize yatırım yaptık. Kendimizi önümüzdeki yıllarda da, Türkiye’deki yatırımımızı artırmaya, yeni iş olanaklarına sunmaya ve daha da fazla sayıda hastaya, yaşam kurtaran ürünlerimiz ve kalite odaklı tedavi yaklaşımımız ile adamış durumdayız.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894