• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Türkler Dijital Paranın Geleceğine İnanıyor

Türkler Dijital Paranın Geleceğine İnanıyor
ING Uluslararası Mobil Bankacılık Araştırması’na göre; dijital para birimlerinin geleceğin online harcama aracı

ING Uluslararası Mobil Bankacılık Araştırması’na göre; dijital para birimlerinin geleceğin online harcama aracı olacağı görüşüne katılan Türklerin oranı yüzde 53 ile Avrupa ortalamasının oldukça üzerinde yer alıyor. Gelecekte kripto para almayı düşünen Avrupa’da yüzde 25 iken Türkiye’de yüzde 45.

Her yıl IPSOS tarafından 15 ülkede gerçekleştirilen ING Uluslararası Mobil Bankacılık Araştırması’nda kripto paralar merceğe alındı. Bu yıl altıncısı yayınlanan ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu 13 Avrupa ülkesine ek olarak Amerika ve Avusturalya’dan yaklaşık 15 bin kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırma, kripto para birimlerinin kullanım alışkanlıkları ile ilgili önemli bilgiler sunuyor.

TÜRKLERİN YÜZDE 45’İ İLERİDE KRİPTO PARA ALMAYI DÜŞÜNÜYOR

Araştırmaya göre, Türklerin yüzde 45’i ileride kripto para birimlerine sahip olmayı düşündüklerini belirterek, yüzde 25 olan Avrupa ortalamasının üzerinde ve Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Dijital para birimlerinin geleceğin online harcama aracı olacağı görüşüne katılan Avrupalıların ortalaması 2015’e kıyasla yüzde 9 artarak yüzde 35 olmasına rağmen, Türkiye’de bu oran yüzde 53 ile Avrupa ortalamasının oldukça üzerinde. Aynı şekilde Türklerin yüzde 49’u dijital para birimlerinin geleceğin yatırım aracı olduğunu, yüzde 51’i ise dijital para birimlerinin değerinin önümüzdeki bir yıl içerisinde artacağını belirterek; araştırmada yer alan diğer Avrupa ülkelerini geride bırakıyor. Türkiye’de internet üzerinden yapılan anketle oluşturulan araştırmaya göre, Türkiye’de neredeyse her 5 kişiden 1’inin kripto parası var. Türkiye, yüzde 18’lik bu oran ile, içerisinde yer aldığı yüzde 9’luk Avrupa ortalamasını ikiye katlayarak araştırmada en çok kripto para birimine sahip ülke olarak öne çıkıyor.

KRİPTO PARA SAHİPLİĞİ ONLİNE HARCAMA ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRECEK

Araştırma, kripto para birimi sahipliğindeki olası büyümenin, online harcama alışkanlıklarında da aşamalı olarak bir değişime sebep olabileceğini gösteriyor. Araştırmaya göre dijital para birimlerinin dengesizliği ve görece olgunlaşmaması bir risk olarak görüldüğünden, uzun dönemli işlemler konusunda daha isteksiz bir eğilim varken; kripto para birimlerini tek seferlik ödeme veya satın almalar sırasında kullanma fikrine daha ılımlı bakılıyor. Avrupalıların yüzde 49’u ödeme biçimlerini değiştirmek istemediklerini belirtmesine rağmen, her 10 Avrupalıdan 3’ü, uluslararası online satın alma işlemlerini kripto para birimiyle yapmayı düşünebildiğini söylüyor. Bununla birlikte, Avrupalıların yüzde 35’i dijital para birimlerinin geleceğin online harcama aracı olacağını söylerken yalnızca yüzde 15’lik bir kesim net maaşlarını kripto para birimi ile almayı düşünebildiğini belirtiyor.

DİJİTAL PARA BİRİMLERİ YATIRIMIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Avrupalıların yüzde 35’i dijital para birimlerinin değerinin 12 ay içinde artacağı konusunda hem fikir. Her 3 kişiden 1’i dijital para birimlerinin yatırımın geleceği olduğu ve bu para birimlerinin online harcamanın geleceği konusunda aynı görüşte. Ancak araştırmaya göre, kripto para birimlerine yatırım yapmak, diğer yatırım türlerinden daha riskli olarak da algılanıyor. Avrupa’daki katılımcıların yüzde 46’sı, borsaya yatırım yapmanın dijital para birimlerine yatırım yapmaktan daha az riskli olduğunu düşünüyor. Ayrıca kripto para birimlerini bilen, bu para birimlerine sahip olan veya olmayı düşünen her 10 Avrupalıdan 3’ü ise, belki de algılanan risk nedeniyle bunlara asla yatırım yapmayacaklarını söylüyor. Bitcoin veya benzeri dijital para birimlerine yatırım yapmayı düşünen kişilerden yüzde 27’si uzman internet sitelerinden yönlendirme tercih ettiklerini, yüzde 21’i ise bir mali danışman ile iletişime geçeceklerini belirtiyor.

MOBİL BANKACILIĞI KULLANANLARIN VE ERKEKLERİN KRİPTO PARA ALMASI DAHA OLASI

Araştırmada mobil bankacılık kullanan ve kripto parası olan Avrupalıların oranı yüzde 12 iken, mobil bankacılığı kullanmayanlarda kripto para birimi sahipliği yüzde 4 seviyesinde. Ayrıca, Avrupa’daki erkeklerin yüzde 13’ü kripto para birimine sahipken, kadınlarda bu oran yüzde 6 düzeyinde seyrediyor /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894